Meiden tegen de Jongus – revanche

13-12-20 Greenpark DB1 – Greenpark HB1 27-27 (13-13)

Handballen zolang het kan, binnen de regelgeving en met alle voorzorgsmaatregelen genomen. Na de wedstrijd van vorige week staan de mannen van HB1 te trappelen om hun revanche vandaag te krijgen. Zoals het hoort na een onderlinge wedstrijd. Die komen vandaag met een andere instelling, vorige week toch misschien een beetje overdonderd, willen nu graag de boel recht trekken. We spelen in Hal 1 … oh nee, toch niet .. het hele circus verhuisd op het laatste moment naar Hal 2 vanwege de ritmische gym. De thuisblijvers kunnen het via de livestream allemaal volgen. Weliswaar met kramp in hun nek, vanwege het schuine beeld, maar dat heb je als de vaste filmploeg er niet bij is ….. (Gelukkig komt het de 2e helft helemaal goed).

1e helft. Ik ben samen met Gé nog bezig met de beelden recht trekken als het scorebord al een 4-0 voorsprong aangeeft voor de mannen, heb ik zoveel gemist? Het blijkt dat ze bij de wedstrijdtafel ook wat opstartproblemen hebben, dus ik vertrouw volledig op Ingrid die voor mij de stand en de score bijhoudt. En die zit er nooit naast ….

We zien een boeiende wedstrijd ontstaan. De meiden kunnen minder het verschil maken dan vorige week en de mannen laten het niet nog een keer gebeuren. De juiste instelling zeg ik, alleen op die manier kan je topsport bedrijven. De meiden blijven vertrouwen op hun getrainde looppatronen, de mannen op hun kracht Het gaat over en weer en daarmee gaat ook de stand gelijk op; dan weer een voorsprong voor de mannen, dan nemen de vrouwen weer het heft in handen. Ondanks het fanatieke spel is er ook nog wel tijd voor wat lol tijdens de wedstrijd, “gebbetjes” onderling hoort er bij .. dit is de volgende generatie die het moeten gaan doen. Ruststand volgens Ingrid is 13-13.

2e helft. Het is Gé en mijzelf gelukt om het beeld “recht” te krijgen. We krijgen al snel de duimpjes omhoog, dus ook thuis kan nu iedereen gewoon mee genieten. Ondanks dat het een vriendschappelijke wedstrijd is, toch ook wel wat fanatisme. Het scoreverloop is er dan ook naar, er wordt geen duimbreed meer weg gegeven. Even gaat het gas er op bij de meiden, die weten een gaatje te slaan naar 25-22 …. Wedstrijd gelopen denk je, maar toch niet. De mannen komen terug naar 26-26 en weten zelfs de voorsprong te nemen naar 27-26. Nog 30 seconden op de teller …. Spanning stijgt .., vanuit huis wordt er lustig op los “geappt” .. die volgen de wedstrijd op het puntje van de stoel. De meiden nemen hun tijd, tijd uit spelen, vertrouwen op de looppatronen. Ineens ligt ‘ie toch in het mandje. 27-27. Terechte uitslag, leuke wedstrijd, vaker doen zolang het kan of mag …..  Aalsmeer heeft de toekomst in huis.

Leave a Reply