Mastermind en Ganzenborden

Januari 2021. We zijn bijna 10 maanden onderweg met Corona. Nederland zit in een lock-down en we weten niet voor hoe lang nog. De wereld is veranderd en we verlangen terug naar hoe het vroeger was. Een volle Bloemhof, lekker trainen, wedstrijd spanning, winst en verlies en nazitten in de kantine. Niets van dit alles op dit moment. Voor en tegenstanders, rellen in diverse steden en nu weer relatieve rust. We kijken vooruit. We weten inmiddels dat de handbal competitie voor het seizoen 2020-2021 gewoon klaar is. Zonder eigenlijk gestart te zijn.

Amsterdamse Bos. Zaterdagmiddag. Binnen de regels wat er mogelijk is, is het trainen weer opgestart. De meiden zijn blij elkaar weer te zien. Even wat anders, even er uit. Het is druk met wandelaars, honden en paarden. Verzamelen op de parkeerplaats. Het is guur, normaal zou je afzeggen, nu ben je blij dat je er even uit mag. Ouders komen mee, die plakken er gelijk een wandeling aan vast. Trainer coach Björn Budding heeft weer een mooi programma in elkaar gedraaid. Na het mastermind spel van vorige week, vandaag een levend ganzenbord. Opdrachten met veel fysieke arbeid. Ik volg de verrichtingen van dochterlief. Ze verliest met haar team het memory spel en moet 6 rondjes lopen in plaats van 4. Zonder klagen, zoals alle andere meiden, voert ze haar opdracht uit. Nu het ganzenbord, er zijn meerdere opdrachten, touwtje springen, veldloop, traplopen of nog een keer dat éne rondje…. Ze treft het .. toch nog een keer opdracht 1 …. Doe nog 2 rondjes… Da’s niet leuk .. maar wederom zonder klagen, deze meiden zijn wel wat gewend.

De tijd vliegt om, voor de meiden en voor de ouders. Anderhalf uur trainen zit er weer op. Terug op de parkeerplaats wacht ons warme chocomel en thee. Goed geregeld. Fit blijven voor de toekomst, als het ooit weer normaal wordt…. We kunnen niet wachten. Voorlopig blijven we trainen op zaterdag en ooh jaa .. morgen een “Pub” Quizz online ….