Koploper Quintus op bezoek bij DB1

17-11-19 Green Park DB1 – Quintus DB1 18-25 (7-11)

Vandaag koploper Quintus op bezoek. Sterke tegenstander, fysiek, krachtig, snel. Vraag is hoe onze meiden zich herpakken na de wedstrijd van vorige week. Dit zijn wel de wedstrijden waar het om gaat en dat weet het publiek ook. Het is dan ook lekker druk in Hal 2. We maken ons op voor hopelijk een mooie en goede wedstrijd.

1e Helft. Het is aftasten. Green Park staat stevig en de onderlinge communicatie is goed. Elkaar coachen, schuiven en op tijd sluiten. Quintus neemt de leiding, maar Green Park kan al snel weer op gelijke hoogte komen via Britney. De meiden van Quintus zijn lang en er wordt dan ook gezocht naar het schot vanuit 2e lijn. Green Park blijft echter in het spoor en weet na 10 minuten zelfs de leiding te nemen in de wedstrijd, we komen op een 6-4 voorsprong. Er wordt enorm hard gewerkt, opdrachten worden uitgevoerd en we doen op dit moment van de wedstrijd zeker niet onder voor de koploper. Toch weten ze het tijd te keren; op het moment dat wij in ondertal komen te staan trekken ze de boel gelijk en lopen daarna zelfs verder uit naar een 6-9 stand. Ze slaan het gaatje waar ze op zoek naar waren. We rusten met een 7-11 tussenstand.

2e Helft. Gisteren hebben een aantal van onze meiden al een zware wedstrijd gehad met Dames 1, en binnen 24 uur dus nu een tweede pittige wedstrijd. Kijken of ze fris uit de startblokken kunnen komen voor het tweede gedeelte. Het begint in ieder geval goed, we scoren al snel en maken de achterstand kleiner tot 2 doelpunten verschil. Dat is lekker en geeft hoop voor het vervolg. Quintus laat zich echter niet gek maken en spelen ook hun eigen spel. Je moet continue scherp zijn anders lopen ze zo over je heen. Halverwege de tweede helft gebeurt eigenlijk hetzelfde als in de eerste. Een korte periode waar wij niet tot scoren weten te komen en zijn wel. Ineens is het gat 7 doelpunten en de stand 13-20. Onze meiden blijven wel gewoon handballen en blijven vanaf dat moment weer gewoon bij. Een heel andere wedstrijd als vorige week, een goede tegenstander die terecht met de punten naar huis gaan. Wel weer veel pluspunten gezien en daar gaat het op dit moment om. Eindstand 18-25. Volgende week zondag komt Hellas op bezoek. Weer een thuiswedstrijd.

Leave a Reply