greenpark600LS

eye of the tiger S

Heren 2 pakt punt in slotseconde tegen E&O HS1

Na een lange voorbereidingsperiode was het dan eindelijk zover, de seizoenstart van de eredivisie. Heren 2 trad op zondag 16 september 2018 thuis in de Bloemhof aan tegen een gerespecteerde tegenstander, E&O 1 uit Emmen.

De start van de Aalsmeerders was dramatisch! Na 9 minuten spelen zelf nog niet gescoord, 6 missers en een tegenstander die 5 keer het net vindt: 0-5. Niet scherp genoeg gestart, te gemakkelijk?? Gelukkig bleef het team rustig, de kansen waren er immers!!

In de 10e minuut scoorde Lars door een snelle eerste fase, direct daarna gevolgd door wederom Lars die de 2-5 scoorde uit een systeem. Na 15’ was de stand teruggebracht naar 6-7 door goals van Kevin (2),  Jim (rebound gepakt van schot Lars) en een schot van Erik. Vanaf dat moment in de wedstrijd ontspon zich een alleraardigste wedstrijd waarin het verschil nooit meer groter werd dan 2 doelpunten, vrijwel de gehele wedstrijd in het voordeel van de Emmenaren. Youngster Niko scoorde na een razendsnelle middenuit vanaf de linkeropbouw, Lars pegelde er nog weer één van de 9-meter in en Jim werd prima op de cirkel aangespeeld waarna hij scoorde tegen zijn oude vereniging. Aan  het einde van de eerste helft kreeg E&O twee tijdstraffen, echter zij scoorden toch 2 keer, net als de Aalsmeerders. (11-12). De allerlaatste werd door E&O gemaakt na een uitstekende, individuele actie van de groen-witte rechteropbouwer. Ruststand 12-14.Image 8277916

In de rust werden even wat puntjes op de i gezet, dus Aalsmeer schoot uit de startblokken met een uitstekend onderhands schot van Erik en een prima uitgespeelde kans door Lars. Erik mocht na 3 minuten even gaan uitrusten met een tijdstraf, echter Kevin maakte met een prima actie 15-15, de eerste gelijke stand van de wedstrijd! Na de 16-16 (Lars) mocht dezelfde Lars even gaan uitrusten (2”), waarvan E&O direct profiteerde. Dankzij veel inzet en slim spel maakte Aalsmeer met een 6e veldspeler de gelijkmaker (Kevin), maar kon E&O door het overtal 2 keer profiteren. 17-19, met nog 20 minuten te spelen betekende dat er voor beide ploegen nog veel mogelijk was. Na de 18-19 kwam Lars terug van zijn tijdstraf en glibberde als een zeehondje over de vloer (struikelde 😊), waardoor E&O makkelijk aan zijn 20e doelpunt kwam. Na 18’ in de 2e helft nam Djordje een time out (stand 21-22), sprak zijn jongens nog een keer duidelijk toe en dat resulteerde in 22-22 (Erik). Helaas mocht Kevin daarna met een tijdstraf naar de kant, echter met het slim inzetten van de 6e veldspeler kwam Aalsmeer via Stijn voor het eerst op voorsprong 23-22!! De coach van E&O nam direct een time out, met nog 9 minuten te spelen naderde er een spannende eindfase. Zij scoorden direct de gelijkmaker (23-23), de volgende kans van Aalsmeer werd gemist  waarna E&O de voorsprong weer pakte 23-24. Erik en Lars misten daarna beide de kans op de gelijkmaker, Jeremy stopte een belangrijke bal en gelukkig kon Menno vanaf de cirkel de gelijkmaker weer aantikken. E&O verspeelde de bal daarna, maar ook Aalsmeer kon de daaropvolgende aanval van Aalsmeer niet goed afmaken. De Emmenaren scoorden 24-25 en Erik scoorde de gelijkmaker met een uitstekende eigen actie. Jeremy stopte de daaropvolgende kans van E&O, maar helaas, zijn broer Kevin miste de kans op de voorsprong. Met nog 50 seconden te spelen nam E&O een time out. Bij beide teams werd er nog één keer de laatste instructies doorgenomen: het gespannen en meelevende publiek wachtte in spanning af wat het vervolg zou worden. E&O nam de tijd, in de hoop de laatste aanval te kunnen spelen, echter via tijdspel werden ze gedwongen af te ronden: dat deden ze prima dus de voorsprong voor de Emmenaren en de winst lonkte. Direct nam Djordje een time out en met 17 seconden te spelen naderde er een zinderend einde. De scheidsrechters floten weer aan, echter de spelers van Aalsmeer stonden niet goed opgesteld. Er werd teruggefloten, maar het scorebord in hal 2 laat zich minder makkelijk bijstellen, dus daar stond nog 14 seconden op. In werkelijkheid waren dit er nog 17………

Aalsmeer wilde met een 7e speler overtal creëren, echter dat lukt niet helemaal waardoor er met nog 1.1 seconden op het scorebord een vrije bal restte……… Oh nee, nog 3 seconden! De muur werd opgesteld, Kevin kwam al in beweging om vanaf de 9 meter te scoren, echter Stijn gaf de bal aan Erik die aan de buitenkant van de muur stond, zich omdraaide en met een snoeihard schot de gelijkmaker scoorde: buzzer beater…..26-26!!!! Alle Emmenaren teleurgesteld, de Aalsmeerders opgelucht.

Doelpuntenmakers: Erik en Kevin ieder 6, Lars 5, Joris 4, Jim 2, Stijn, Niko en Menno allen 1.

Image 9277917

Winst leidt tot handhaving

Na de wedstrijd op donderdagavond 22 februari tegen Hurry Up voor de beker (welke ondanks een goede wedstrijd met 26-30 verloren ging) stond voor FIQAS HS2 op zondag 25 februari de competitiewedstrijd tegen BFC in de Bloemhof op het programma. Met nog – voorafgaand aan de wedstrijd – drie wedstrijden te gaan, was FIQAS HS2 nog niet geheel ‘veilig’ voor handhaving in de Eredivisie. De laatste twee ploegen (nrs 11 en 12) gaan spelen om degradatie/promotie. FIQAS HS2 staat op de negende plaats, maar was qua punten door de nummers 10 en 11 feitelijk nog in te halen.

Bij winst op BFC (staat in de middenmoot) zou FIQAS HS2 ‘veilig’ zijn en ook volgend jaar verzekerd van Eredivisie. De uitwedstrijd had Hs2 verloren en was geen gemakkelijke wedstrijd. In de kleedkamer werd het strijdplan doorgenomen en gaf coach Djordje aan wat hij verwachtte en hoe er gespeeld zou worden. De mannen van Hs2 pakte dit goed op en lieten in de wedstrijd zien dat ze er voor wilden gaan. Via goals van Niels en Menno was het na twee minuten 2-0. De eerste schoten van BFC gingen over. Echt verschil maken kon FIQAS in het begin niet. De aanvallen gingen goed maar ook BFC wist regelmatig te scoren. Na een goede tien minuten was het 6-5 en voor Djordje tijd om de verdediging om te zetten. Dit pakte goed uit. BFC kwam er even niet door of trof Jeremy ‘in de baan van het schot’. FIQAS daarentegen scoorde er lustig op los via Niels, Koen, Niko (penalty), Lars K., Niels, Bernie en wat later weer Niels. In elf minuten tijd werd het verschil zeven doelpunten (13-6). Even later 13-7, maar daarna weer drie keer een goal van ‘de jongelingen’, Koen, Niko en Lars (16-7). De slotfase van de eerste helft ging om en om en met 19-11 werd de kleedkamer opgezocht. Een prima eerste helft.

De tweede helft werd ook goed begonnen door goals van Luuk en Menno en mede door drie reddingen van Jeremy op rij (waaronder een penalty). Nadat later Luuk en Niko scoorde was de voorsprong zelf 11 goals. De tweede helft was verder onder controle. Verdedigend stond FIQAS goed, waarbij Jeremy met 13 reddingen een zeer belangrijke bijdrage leverde. BFC ging nog even met zeven veldspelers spelen, maar ook dit bracht FIQAS deze wedstrijd niet in grootse ‘zorgen’. Nadat Koen  een bal vanaf de eigen zes meter rechtstreeks in het doel gooide (bij een stand van 28-17) en zijn derde achter elkaar, wist BFC dat dit ook geen goed alternatief was in deze wedstrijd. Na twintig minuten en een stand van 30-17 liet FIQAS ‘de teugels wat vieren’. De scherpte in de aanval verdween wat tot balverlies leidde en waaruit BFC nog een aantal keren wist te scoren. Bij FIQAS trof Don nog drie keer achter elkaar het doel en in de laatste seconden zorgde Bas via een break en een subtiele afronding voor de eindstand van 34-22.

FIQAS zette hiermee qua goede spel de lijn van de afgelopen wedstrijden door en door de winst is FIQAS Hs2 ook volgende seizoen verzekerd van Eredivisie.

Volgende week speelt FIQAS HS2 uit bij Aristos en de laatste wedstijd in de reguliere competitie is op 11 maart thuis in de Bloemhof tegen E&O.

Geen punten, wel ‘winst’

Op zaterdagavond 17 februari stond voor FIQAS Hs2 de uitwedstrijd tegen DFS Arnhem op het programma. DFS strijd nog om een plaats voor de ‘play-offs’ en is een complete ploeg, veel snelheid, grote opbouwers met een goed schot etc., dus FIQAS zou alles ‘uit de kast’ moeten halen. De afgelopen tijd was er goed getraind en FIQAS had in beginsel niet veel te verliezen, dus kon ‘vrij uit’ spelen.

Lees meer...

Belangrijke punten blijven in Aalsmeer

Na ‘de scheve schaats’ van vorige week stond dit op zondag 28 januari een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen op het programma tussen FIQAS Heren 2 (plaats 10) en Handbal Venlo (plaats 11), met een onderling verschil van één punt. Met nog zes wedstrijden te gaan én het gegeven dat de plaatsen 11 en 12 gaan strijden voor degradatie-/promotie, was – voor beiden ploegen – winst het vertrekpunt voorafgaand aan de wedstrijd.a.HS 2 Aalsmeer 2 HandbaL Venlo HS1 28 1 2018

Lees meer...