greenpark600LS

eye of the tiger S

Green Park Heren 2 met winst de winterstop in!

Na het ongelukkige verlies van een week eerder in Emmen speelde Heren 2 zondag 16 december zijn laatste thuiswedstrijd van 2018. De tweede wedstrijd tegen Volendam stond op het programma! Aan het begin van het seizoen werd de uitwedstrijd in en tegen Volendam HS2 in de eindfase met één punt verschil verloren, dus alle reden om voor de winst te gaan!

rsz beerent volendamAlle goede voornemens ten spijt stond het na 5 minuten spelen 0-3 voor Volendam, voornamelijk omdat de eigen kansen niet werden afgemaakt. Na 5 missers was er een overtal situatie (2” tijdstraf Volendam) nodig om naar 3-3 terug te komen, dankzij 2 prima goals van Beerent en één in het lege doel door Jeremy. Beerent kon daarna meteen gaan zitten (2”) en ging het spel gelijk op tot 8-8. Door de variatie van schoten (strafworp, onderhands, schoten van de opbouw) was het lastig verdedigen voor Volendam, echter aan de andere kant was er weinig grip op de opbouwers van de oranjehemden. Het tempo van de 1e fase en de midden-uit werd opgevoerd waardoor Aalsmeer iets kon uitlopen: Vukasin kon via prachtig samenspel vanaf de cirkel vrij aanleggen, Niko stoomde vanaf de middellijn in één keer door en Stijn kon in de break al springend de breakgooi prachtig scoren. Bij 13-10  en nog 4’ te spelen nam Volendam een time out, echter in de daaropvolgende aanval verspeelden ze de bal en kon Niko de break scoren. Volendam keek de snelle midden-uit af van Aalsmeer en scoorde de 14-11. In de laatste minuut scoorden beide teams nog een keer, dus stond er een verdiende ruststand van 15-12 op het scorebord. De tweede helft: tja, wat zullen we eens vertellen?

Aalsmeer scoorde de eerste 7 minuten niet (15-15), miste 7 echte kansen maar daarna besloot Volendam maar liefst 12 minuten niet te scoren. Hierdoor liep Aalsmeer uit naar 20-15, maar miste ook nog eens 8 kansen……. Pffffff. Het duurde tot de 19e minuut dat Volendam (nadat ze hun tweede time out hadden genomen) weer scoorde: 20-16. De Aalsmeerders kwamen niet meer door de verdediging van Volendam heen tot de 23e minuut, toen Niko bij de stand van 20-18 mocht aanleggen voor zijn derde strafworp. rsz leon volendamOok deze ging raak (21-18), waarna Stijn vrij snel daarna de 22-18 aantekende. Met nog een kleine 5 minuten te spelen nam Volendam zijn derde time out om de taktiek voor de laatste fase te bespreken. Ze werden daarbij geholpen doordat Aalsmeer even later een tijdstraf tegen kreeg en dankbaar kwamen ze terug tot 22-20. Met nog 2 minuten op de klok én balbezit hoefden ze eigenlijk nog maar één keer te scoren om de winst binnen te slepen, dus coach Djordje nam een time out met nog 1,5 minuut te spelen. Helaas werd de bal in de daaropvolgende aanval in de hoek verspeeld en kon Volendam razendsnel tegenscoren. Met nog een kleine minuut te spelen, stand 22-21, is het zaak om de tijd uit te spelen en geen tijdspel tegen te krijgen. Omdat doelpunten in de tweede helft schaars waren (Aalsmeer scoorde er in de tweede helft maar 7), werd er eigenlijk geen echte doelpoging meer ondernomen en ook het laatste schot ging mis. Gelukkig resteerde er te weinig tijd voor Volendam waardoor de punten in Aalsmeer bleven. Dat was maar nipt, want als jezelf maar 7 keer scoort en bijna 20 keer mist in een helft, dan verlies je normaal gesproken de wedstrijd. Gelukkig was Volendam ook minder op schot (maar 9 goals in de tweede helft), dus de conclusie was terecht dat het tijd voor de winterstop was. Doelpuntenmakers: Niko 7 (3), Stijn en Don 3, Leon, Beerent en Don 2, Menno, Vukasin en Jeremy ieder 1.

Even de balans op maken. Voor de winterstop zijn er 13 van de 22 wedstrijden gespeeld. Na 13 wedstrijden staat HS2 op een keurige zesde plek, 2 punten achter nummer drie en 7 punten voorsprong op de nummer 11 (nacompetitieplek). Winst 6, gelijk 2 en 5 verloren wedstrijden. Gemiddeld 29 goals voor, 26 tegen per wedstrijd.

Heren 2 houdt de punten thuis tegen DFS Arnhem

Met twee punten achterstand op Arnhem op de ranglijst (Green Park Aalsmeer 7, Arnhem 5) was er bij winst dus wat te behalen. Met de geblesseerde linkshanders Kevin en Leon op de bank, maar met een half dozijn A-spelers op de bank startte Aalsmeer prima met 2 goals binnen de minuut. Menno vanaf de cirkel en Erik onderhands: bam!

rsz image 19

Na twee missers maakte Arnhem de gelijkmakende (2-2), miste Lars de eerste strafworp, maar kon hij daarna toch de 3-2 aantekenen door een prima uitgespeelde eerste fase. Met een beetje pech bij de rebound (3-4) kwam Aalsmeer in overtal te staan, maar helaas werden beide kansen gemist waarna Arnhem weer compleet was. Dat er daarna wel gescoord werd is natuurlijk interessant, maar Don tekende de 4-5 en 5-5 aan. Erik schoot bijkans de lat dwars doormidden, waarna Don de zesde en zevende er ook maar in gooide 7-5. De verdediging stond aardig goed, want Arnhem had veel moeite om de bal richting doel te krijgen en dan stond daar altijd nog Mark. Hij stopte de eerste helft zeker 8 belangrijke ballen, dus dan loopt het lekker. Lars scoorde de 8-6, Stijn en Erik verhinderden gezamenlijk een break van Arnhem en toch kwamen de Arnhemmers op gelijke hoogte: via 8-8, 9-9, 10-10 waarbij de beide opbouwers van Arnhem bijna niet te stoppen waren. Na 11-10 door Lars mocht Niko daarna twee keer in de break zich uitleven (13-10), maar werden er daarna nog twee kansen gemist op een grotere voorsprong. Via 13-12 tekende Lars uiteindelijk voor de ruststand 14-12. Blij vlagen goed handbal, soms nog wat onzorgvuldig.

De tweed helft werd het doelpuntenfeestje van Don! Waar hij in de eerste helft er al 4 ingooide, in de tweede helft verdubbelde hij dit aantal. Meer doordat het gehele team zou kunnen scoren werden er bij Arnhem keuzes gemaakt waardoor Don veel ruimte kreeg. Erik kreeg mandekking, liet zich zakken naar de middellijn of de linkerhoek waardoor er veel ruimte kwam voor de 1 tegen 1 duels of schietkansen. Via 18-15 werd het 21-19, waarna Menno er met 2” uit werd gestuurd. Het vreemde was dat er toen een tussensprint door Aalsmeer werd ingezet en via goals van Niko, Stijn en Don uit werd gelopen naar 24-19 met nog 15 minuten op de klok.  De beide opbouwers van Arnhem waren eigenlijk de enige spelers die scoorden bij DFS, dus door een offensieve dekking op deze twee werden ze wat meer op afstand van het doel gehouden. Via 26-21, 27-23 kwamen de Arnhemmers op 28-25, mede omdat het team van Aalsmeer soms te onrustig acteerde en minder goed omging met de geboden ruimte. De twee youngsters Don en Niko hadden al een wedstrijd met de HA in de benen, maar waren in de laatste 10 minuten hun tandvlees aan het testen en sleurden met de andere mannen de overwinning binnen. Uiteindelijk bleek de marge van 5 doelpunten (30-25) genoeg om de laatste 7 minuten goed door te komen en eindigde de wedstrijd bij de stand van 30-28.

Een verdiende overwinning, een uitblinkende Don en Mark en na dit weekend op een mooie (gedeelde) vijfde plek op de ranglijst, tezamen met Arnhem en op respectievelijk 1 en 2 punten van BFC en Lions HS2. Komend weekend start de tweede helft van de competitie, uit naar E&O HS1.

Heren 2 houdt aansluiting

Zaterdagavond 24 november ’18 speelde Green Park Aalsmeer HS2 in Amsterdam tegen Aristos Heren 1. OP papier een wedstrijd om te winnen, Aalsmeer zevende en Aristos twaalfde (en laatste). Met een volle bank met jeugdspelersging de wedstrijd van start en al snel bleek Aalsmeer de bovenliggende partij, echter het verschil in goals werd nooit echt groot. Tegenover het rsz 1rsz image 12technische en snelle spel van Aalsmeer stond het tactische spel van Aristos dat veelvuldig hun cirkel zocht en vond: veelal een doelpunt en anders een strafworp. Aan het einde van de eerste helft stond er een drie punten verschil op het scorebord: 14-17. Dat moest beter! In de tweede helft werd het  strijdplan iets aangepast, de cirkel werd beter afgeschermd en het tempo in de eerste fase werd opgevoerd. Aalsmeer kwam op 15-19 voorsprong (goals van Niko en Stijn), Arsitos kwam nog even op 17-19, maar daarna gingrsz image 11 het snel: Menno scoorde 17-20 na een mooie, snelle pass van Erik en in de navolgende 15 minuten scoorden Stijn, Don en Niko afwisselend via snelle breaks, goed uitgespeelde aanvallen en 1 op 1 duels. De stand werd opgevoerd naar 21-30, Lars mocht tussentijds even met 2” uitrusten en na 50 minuten spelen nam Aristos een time out. 

Met maar twee wissels konden de Amsterdammers het eigenlijk niet belopen en het was dat Aalsmeer soms wat slordig was, anders was het verschil nog zeker 10 doelpunten groter geweest. In de laatste 10 minuten wisselde Djordje al zijn spelers, waardoor iedereen speeltijd kreeg. Goals van Jeromy, Joris en Glenn bracht de eindstand uiteindelijk op 26-35. Uiteindelijk een prima overwinning waardoor Green Park Aalsmeer de aansluiting op de nummer 3 en 4 houdt met maar 2 punten achterstand op Arnhem, de tegenstander van volgende week in Aalsmeer, 15.00 uur.

Heren 2 verliest nipt van koploper Hellas HS1

Heren 2 verliest nipt van koploper Hellas HS1

Na een goede seizoenstart werd op zondag 4 november 2018 de wedstrijd tussen de nummer 1 en 4 van de eredivisie gespeeld, een mooie clash tussen twee goed handballende teams. Met meer dan 100/130 toeschouwers verliep de strijd zoals een topper moet verlopen: goed handbal, kansen benutten én missen en een gelijk opgaande stand. De eerste helft was Hellas de bovenliggende partij, echter Green Park Aalsmeer hing iedere keer aan het touwtje. Bij een ruststand van 13-17 was alles nog mogelijk! 

Aalsmeer kwam uitstekend uit de rust en binnen drie minuten was de stand teruggebracht naar 16-17 door goals van Lars, Kevin en Don. Deze laatste werd met een onderhandsschot in ondertal gescoord doordat Lars er even met 2 minuten af moest. Het scoreverloop verliep wat wisselend: iedere keer als Green Park Aalsmeer dichterbij kwam, volgde er twee of drie missers waardoor Hellas weer kon uitlopen naar een verschil van 2 of 3 goals. Via 18-21, 20-21 werd het 20-25. Helaas werd het verschil iets groter, omdat de overtal situatie slordig werd uitgespeeld en Hellas de gelegenheid kreeg om zelf wel te scoren.  Na 15 minuten in de tweede helft rechtte Green Park Aalsmeer zijn rug en via goals van Stijn (hoek), Erik (schot van 14 meter uit een break) en Jim (break). (23-25) Na de tegengoal van Hellas (23-26) nam Djordje een time out en zette de mannen weer even goed neer. Helaas werd de eerstvolgende kans uit de hoek gemist, scoorde Hellas weer (23-27) en herstelde Erik de drie punten marge, maar vergat hij in de tegenaanval erna te scoren (op de paal). Hellas had er nog niet alle vertrouwen in en schakelde over op 7 veldspelers, waardoor er extra druk op de verdediging van Green Park Aalsmeer werd gezet. De Hagenaars speelden dit spel slim richting de vrije man op de hoek waardoor de marge 3 á 4 goals bleef. Via goals van Lars, Kevin (2x) en Don werd de stand naar 28-30 gebracht en volgde rap de 28-31 omdat een foute sper over het hoofd werd gezien. Met nog 4 minuten te spelen volgde een tijdstraf voor Hellas en een strafworp voor Green Park Aalsmeer. Helaas werd deze niet benut en liep Hellas naar 4 punten voorsprong. Met nog 3 minuten te spelen scoorde Stijn 29-32 en nam Hellas nog een time out. Ze scoorden aansluitend (29-33), waarna Djordje nog twee A-junioren inwisselde om ze nog even het speelgevoel te geven. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en eindigde deze wedstrijd in een verdiende overwinning voor Hellas.