eye-of-the-tiger

Winst leidt tot handhaving

Na de wedstrijd op donderdagavond 22 februari tegen Hurry Up voor de beker (welke ondanks een goede wedstrijd met 26-30 verloren ging) stond voor FIQAS HS2 op zondag 25 februari de competitiewedstrijd tegen BFC in de Bloemhof op het programma. Met nog – voorafgaand aan de wedstrijd – drie wedstrijden te gaan, was FIQAS HS2 nog niet geheel ‘veilig’ voor handhaving in de Eredivisie. De laatste twee ploegen (nrs 11 en 12) gaan spelen om degradatie/promotie. FIQAS HS2 staat op de negende plaats, maar was qua punten door de nummers 10 en 11 feitelijk nog in te halen.

Bij winst op BFC (staat in de middenmoot) zou FIQAS HS2 ‘veilig’ zijn en ook volgend jaar verzekerd van Eredivisie. De uitwedstrijd had Hs2 verloren en was geen gemakkelijke wedstrijd. In de kleedkamer werd het strijdplan doorgenomen en gaf coach Djordje aan wat hij verwachtte en hoe er gespeeld zou worden. De mannen van Hs2 pakte dit goed op en lieten in de wedstrijd zien dat ze er voor wilden gaan. Via goals van Niels en Menno was het na twee minuten 2-0. De eerste schoten van BFC gingen over. Echt verschil maken kon FIQAS in het begin niet. De aanvallen gingen goed maar ook BFC wist regelmatig te scoren. Na een goede tien minuten was het 6-5 en voor Djordje tijd om de verdediging om te zetten. Dit pakte goed uit. BFC kwam er even niet door of trof Jeremy ‘in de baan van het schot’. FIQAS daarentegen scoorde er lustig op los via Niels, Koen, Niko (penalty), Lars K., Niels, Bernie en wat later weer Niels. In elf minuten tijd werd het verschil zeven doelpunten (13-6). Even later 13-7, maar daarna weer drie keer een goal van ‘de jongelingen’, Koen, Niko en Lars (16-7). De slotfase van de eerste helft ging om en om en met 19-11 werd de kleedkamer opgezocht. Een prima eerste helft.

De tweede helft werd ook goed begonnen door goals van Luuk en Menno en mede door drie reddingen van Jeremy op rij (waaronder een penalty). Nadat later Luuk en Niko scoorde was de voorsprong zelf 11 goals. De tweede helft was verder onder controle. Verdedigend stond FIQAS goed, waarbij Jeremy met 13 reddingen een zeer belangrijke bijdrage leverde. BFC ging nog even met zeven veldspelers spelen, maar ook dit bracht FIQAS deze wedstrijd niet in grootse ‘zorgen’. Nadat Koen  een bal vanaf de eigen zes meter rechtstreeks in het doel gooide (bij een stand van 28-17) en zijn derde achter elkaar, wist BFC dat dit ook geen goed alternatief was in deze wedstrijd. Na twintig minuten en een stand van 30-17 liet FIQAS ‘de teugels wat vieren’. De scherpte in de aanval verdween wat tot balverlies leidde en waaruit BFC nog een aantal keren wist te scoren. Bij FIQAS trof Don nog drie keer achter elkaar het doel en in de laatste seconden zorgde Bas via een break en een subtiele afronding voor de eindstand van 34-22.

FIQAS zette hiermee qua goede spel de lijn van de afgelopen wedstrijden door en door de winst is FIQAS Hs2 ook volgende seizoen verzekerd van Eredivisie.

Volgende week speelt FIQAS HS2 uit bij Aristos en de laatste wedstijd in de reguliere competitie is op 11 maart thuis in de Bloemhof tegen E&O.

Geen punten, wel ‘winst’

Op zaterdagavond 17 februari stond voor FIQAS Hs2 de uitwedstrijd tegen DFS Arnhem op het programma. DFS strijd nog om een plaats voor de ‘play-offs’ en is een complete ploeg, veel snelheid, grote opbouwers met een goed schot etc., dus FIQAS zou alles ‘uit de kast’ moeten halen. De afgelopen tijd was er goed getraind en FIQAS had in beginsel niet veel te verliezen, dus kon ‘vrij uit’ spelen.

Lees meer...

Belangrijke punten blijven in Aalsmeer

Na ‘de scheve schaats’ van vorige week stond dit op zondag 28 januari een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen op het programma tussen FIQAS Heren 2 (plaats 10) en Handbal Venlo (plaats 11), met een onderling verschil van één punt. Met nog zes wedstrijden te gaan én het gegeven dat de plaatsen 11 en 12 gaan strijden voor degradatie-/promotie, was – voor beiden ploegen – winst het vertrekpunt voorafgaand aan de wedstrijd.a.HS 2 Aalsmeer 2 HandbaL Venlo HS1 28 1 2018

Lees meer...

FIQAS 2 'zakt door het ijs'

20180120 HS2 1 kleinFiguurlijk zou dit gezien de licht winterse omstandigheden (nachtvorst) van toepassing verklaard kunnen worden op het spel van de mannen van FIQAS Aalsmeer 2 op zaterdag 20 januari tegen Tachos te Waalwijk. Een week eerder werd tenminste 50 minuten lang goed partij geboden aan koploper Houten, maar de laatste tien minuten waren toen voor Houten. Doordeweeks werd in de beker, na verlenging, gewonnen van mede-eredivisionist Aristos. Dus binnen zeven dagen de derde wedstrijd en dit keer tegen het als vierde gerangschikte Tachos Waalwijk. Op voorhand geen gemakkelijke opgave, al had FIQAS 2 in de thuiswedstrijd in de slotfase de winst wel binnen weten te halen.

Lees meer...