greenpark600LS

eye of the tiger S

Heren 2 Green Park Aalsmeer doet goede zaken

Zaterdagavond 5 oktober ’19 was het matchday voor Green Park Aalsmeer Heren 2 en Olympia Heren 1 uit Oss. De Ossenaren hebben een lastige seizoenstart (nog geen winstpunten), maar blijft een lastige ploeg om tegen te spelen. Aalsmeer startte furieus en nam in 4 minuten tijd een 5-0 voorsprong, waarna Olympia direct naar de time out greep. En met direct gevolg dat de flow van de Aalsmeerders werd onderbroken en er een echte wedstrijd ontstond. Gelukkig maar. Dit resulteerde in een gelijke stand van 6-6 na 12’ spelen en dus greep Djordje zijn eerste time out kaart om zijn spelers wakker te schudden. De zorgvuldigheid in de afronding kwam terug en langzamerhand kreeg Green Park Aalsmeer haar voorsprong terug. In die tweede fase werden er veel wissels gelopen, goed verdedigd en uiteindelijk vaker de vrije man gevonden. Tot aan de rust varieerde het verschil 1 tot 2 punten en dat bracht de ruststand op 14-12 voorsprong.

Na rust scoorde Aalsmeer direct 2 keer (16-12) en liep de eerste 10’ uit tot de maximale voorsprong in deze wedstrijd van 6 punten, te weten 20-14. Olympia was het even kwijt, maar herstelde zich wonderbaarlijk tot 22-18 na 15’ spelen. Vanaf dat moment werd het spel wat onrustiger, werd er af en toe balverlies geleden en kwamen er minder vrije kansen. Olympia kreeg een aantal 2” tijdstraffen, echter dat hinderde de Ossenaren niet om bij te blijven in de score, sterker nog ze kwamen dichterbij. Na 55’ spelen was de stand 28-24, werd er een domme 2” straf gehaald door Aalsmeer, scoorde Olympia de 28-25 en kon het nog raar lopen. Een lelijke blessure van een Ossenaar (zonder toedoen van een tegenstander) ga een paar minuten oponthoud waarna de flow er een beetje uit was. Aalsmeer speelde de wedstrijd kundig uit en kon met een 29-26 overwinning weer 2 punten bijschrijven aan het totaal. Na 6 wedstrijden spelen staan ze op een keurige vierde plaats in de eredivisie en wacht volgende week promovendus WHC/Hercules.

De wedstrijd is na te zien op Green Park TV via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=IhU1KFW0qXY

Heren 2 Green Park  Aalsmeer wint verdiend van Lions 2

Na vorige week de openingswedstrijd tegen Hellas gewonnen te hebben met 30-29, na een ruststand van 16-20, was op zondagmiddag 8 september de eerste thuiswedstrijd tegen Lions 2. De Limburgers verloren hun eerste wedstrijd tegen E&O en waren gebrand om dit recht te zetten, dus dat beloofde een lekker potje handbal. In de afgelopen twee jaar had Green Park Aalsmeer geen antwoord op de offensieve dekking van Lions, dus de vraag was of er een antwoord op deze spelstijl was gevonden.

IMG 2086De start was uitstekend voor de Aalsmeerders: na 5’ spelen stond het 4-2. Prima spel, verzorgd, hoog baltempo en veel positiewisselingen. Green Park Aalsmeer pakte direct de voorsprong, waarbij Lions op 1 of 2 goals volgde tot 5-4. Daarna plaatste Green Park Aalsmeer aan de hand van Niko (3x) een tussensprintje naar 10-5, waarna Lions een time out pakten na 15’ spelen. Jeremy stopte daarna de eerst volgende aanval en brak daarmee de intenties van de Limburgers. Kevin scoorde direct, waarbij de eerste tijdstraf aan Lionszijde viel. Green Park Aalsmeer profiteerde niet echt van het overtal, mede omdat ook een tijdstraf werd opgelopen aan hun zijde. Menno zorgde in de laatste 10’ van de eerste helft met 3 goals voor 16-10, Lions scoorde hun elfde en Christiano pikte de laatste rebound van Kevin goed op, ruststand 17-11. Green Park Aalsmeer bleek goed vat te hebben op de offensieve dekking van Lions, waarbij Lions moeite had om de defensieve dekking van Green Park Aalsmeer te slechten.

Na rust kwam een agressiever spelend Lions goed uit de startblokken, binnen 30 seconden lag de 17-12 achter Mark, verzuimde Green Park Aalsmeer om te scoren en lag ook de 13eer zo in. Green Park. Aalsmeer miste in de tweede helft wat meer kansen en liet Lions daarmee in leven, sterker nog, na 9’ kwamen ze terug tot 4 punten: 20-16. Het spelbeeld vertelde wat anders, want Green Park Aalsmeer was heer en meester in de Bloemhof. Bij 24-20 (15’) nam coach Djordje een time out, mede om even de nog offensievere dekking van Lions te bespreken. Helaas werden er daarna 4 open kansen gemist en het was omdat Mark twee keer prima stopte, anders was Lions op 1 punt gekomen. Nu was het 24-21 en scoorde Kevin één van zijn 7 goals, een hele belangrijke. Niko pakte een 2” straf, Kevin scoorde in ondertal en bracht de stand op 26-24 met nog 7’ te spelen. Lions deed nog een stapje verder naar voren, Niko kreeg mandekking  en in tegenstelling tot andere wedstrijden bleef Green Park  Aalsmeer nu slim handballen door veel te bewegen. In 2 minuten tijd werd het 28-24 door goals van Beerent (vrij op de cirkel) en een schot van Don na een snelle 1-2 combinatie met Niko. Dat Mark nog een bal stopte was prettig en gaf met nog 5’ te spelen de voorsprong om met vertrouwen het laatste deel te spelen. Met nog 2 minuut 30 te spelen, nam Green Park Aalsmeer zijn laatste time out bij de stand van 28-25. Normaal gesproken geen probleem meer, echter in de daaropvolgende aanval wisten ze niet te scoren, maar Lions wel door een goed benutte strafworp. Floris mocht even gaan zitten voor de resterende 2 minuten en in ondertal gingen de Aalsmeerders de offensieve mandekking tegemoet. Via een prima individuele actie scoorde Niko 29-26, waarmee er te weinig tijd voor de Limburgers restte om het verschil nog te reduceren tot een gelijkspel. Ze scoorden nog één keer (29-27), waarmee ook direct de eindstand werd bereikt. Een knappe overwinning in de Bloemhof, en na twee wedstrijden 4 punten geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Niko 9, Kevin 7, Menno 6, Don 4, Leon, Beerent en Christiano ieder 1.

Wederom aanwinst heren A-jeugd/Heren 2

Voor aankomend seizoen heeft Green Park Aalsmeer wederom een versterking binnengehaald, Jesse van der Linden. Jesse komt over van HV Hellas en is inzetbaar in de opbouwrij. Hij beschikt over een mooie techniek, heeft een sterk en gevarieerd schot en heeft een goed speloverzicht. Met deze kwaliteiten past Jesse perfect in het spel van Green Park Aalsmeer.

Jesse maakt deel uit van Jong-Oranje U17. Met de A-jeugd van Hellas sloot hij het seizoen af met een 2e plek en met de B-jeugd deed hij mee op het NK. Hij sloot dit winnend af en werd Nederlands Kampioen. Voor komend seizoen wilt hij in zichzelf investeren om zo de stap te maken naar de Beneliga.

Na Christiano zijn wij erg verheugd dat ook Jesse de overstap naar ons maakt. Welkom bij de club Jesse!

rsz e339c8ce be8a 4cff 9d9a 8e6018c1132b

Nieuwe aanwinst heren 2 en A jeugd

Komend seizoen komt opbouwspeler Christiano Olivacce over van HV Hellas. De bewegelijke speler maakt deel uit van Jong Oranje U17 en werd dit jaar, ondanks dat hij in de A1 speelde, met de B-jeugd Nederlands Kampioen.

Christiano maakt de overstap om zichzelf verder te ontwikkelen en de stap richting Beneliga handbal te zetten. Met zijn dynamische- en snelle spel past hij goed bij het spel van Green Park Aalsmeer. Wij zijn dan ook verheugd dat hij ons team komt versterken. Welkom Christiano!

6d29103e e810 414b ba2b d1aad6e17cfd