greenpark600LS

eye of the tiger S

Green Park Handbal Aalsmeer LANDSKAMPIOEN

COMPLIMENTEN VOOR VOLENDAM NA STERK COMPETITIESLOT

KAMPIOEN AALSMEER MAAKT FAVORIETENROL WAAR

En zo kwam er een prachtig einde aan een veelbewogen competitie. Met Green Park/Aalsmeer als terechte kampioen, vooral ook gelet op het totale verloop van het seizoen.rsz volendam gp aalsmeer landskampioen 01

En zo kwam er een prachtig einde aan een veelbewogen competitie. Met Green Park/Aalsmeer als terechte kampioen, vooral ook gelet op het totale verloop van het seizoen. Maar ook zonder Kras/Volendam tekort te doen, want wat het team van coach Peter Portengen de laatste weken nog even tevoorschijn toverde, was van ongekende klasse. Dat de adepten van Bert Bouwer er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gingen, werd zelfs door de opponent als verdiend bestempeld.

Vorige week 24-23 en ditmaal 23-26, de uitslagen gaven weer eens aan dat de beide ploegen elkaar niet veel ontlopen. Al moet gezegd worden, dat Aalsmeer gisteren in meerdere opzichten de bovenliggende partij was. De openingsfase was weliswaar voor Volendam (4-1, 5-2 en 6-4), waarbij vooral de eerste twee doelpunten van Marnix Roos opvielen. Niet omdat ze zo bijzonder waren, maar het waren meteen ook de laatste. De robuuste schutter scoorde daarna niet meer en dat was een fikse tegenvaller.rsz volendam gp aalsmeer landskampioen 08

Temeer ook, omdat Robin Jansen knap aan banden werd gelegd. De tactiek van Aalsmeer was perfect om juist de gevaarlijkste schutters te elimineren. Dat onderkende ook Jansen die ondanks de teleurstelling de partij na afloop haarfijn analyseerde. ,,Dat heeft Aalsmeer goed gedaan, omdat wij daardoor te veel afhankelijk werden van de cirkel en de hoeken. Dat leverde ons dit keer te veel problemen op, omdat ik ook moeilijk tot scoren kon komen.”  Niettemin kan de technisch vaardige handballer terugkijken op een geweldig slot van het seizoen na zijn aanvankelijke blessure. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat hij als een van de tophandballers in Nederland zijn geluk gaat beproeven in het buitenland. Waarbij niet het fysieke Duitsland, maar het technische Denemarken een ideale werkplek voor hem lijkt te zijn.

GEVECHT

Terug naar kampioen Aalsmeer, dat voor de rust (10-12) de rollen al had omgedraaid. Het tweede half uur werd nog meer een gevecht, waarbij vooral de intense duels tussen cirkeltijgers Samir Benghanem  en Léon van Schie een lust voor het oog waren. Wat die twee krachtpatsers lieten zien was qua inzet en werklust van grote klasse. Bij 12-14 sloeg Aalsmeer genadeloos toe. Vooral door de verwoestende schotkracht van Tim Bottinga liep het binnen een kwartier weg naar 13-19. Een achterstand die in dit soort duels nauwelijks meer te overbruggen is. 

Volendam was in de tussentijd Jordy Baijens al met rood (drie keer tweeminuten) kwijtgeraakt. Dat maakte het er voor de thuisclub vooral in de verdediging niet eenvoudiger op. Ook aanvallend gingen de Volendammers te slordig met hun kansen om. De lobjes van Roos en Claessens getuigden van weinig subtiliteit, zeker bij een keeper met de lengte van Marco Verbeij. De Aalsmeerse goalie keepte trouwens toch een formidabele partij en had een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning.

PROLONGATIE

In de slotfase was de druk er bij Aalsmeer wel vanaf. Bij 16-21, 18-24 en 20-26, was al duidelijk dat de prolongatie van de titel niet meer mis kon gaan. Daardoor kon de thuisclub de eindstand nog een wat dragelijker aanblik geven. Maar dat was meer voor de statistieken dan dat het een werkelijke bedreiging kon zijn. Grote vreugde aan Aalsmeerzijde uiteraard met hier en daar tranen van vreugde. En ook vloeiden de waterlanders bij Volendam, maar dan van teleurstelling. De spelers die stopten, realiseerden zich dat het de laatste kans was op een landstitel. Toch neemt Volendam afscheid met de beker en dat is voor Portengen en zijn mannen een prachtig cadeau om de deur achter zich dicht te trekken.

Voor topcoach Bouwer, die in twee seizoenen evenzovele keren de hoofdprijs binnenhaalt voor de club van de onvolprezen Mike ‘Multi’ van der Laarse, is het in de nadagen van zijn glorieuze handballoopbaan een bekroning van grote waarde. En zo konden eigenlijk alle partijen met opgeheven hoofd naar huis. Mooier kon het slot van de competitie niet zijn…!

WEDSTRIJDRAPPORT

Doelpunten Aalsmeer :  Tim Bottinga (8), Vaidas Trainavicius (5), Erik Blaauw (4), Samir Benghanem (2), Nils Dekker (2), Remco van Dam (2), Rob Jansen, Quinten Ouderland en Robin Boomhouwer. 

Doelpunten Volendam :Florent Bourget (5), Robin Jansen (4), Zarko Curic (4), Léon van Schie (3), Tim Claessens (2), Igor Mrsula (2), Marnix Roos (2) en Jordy Baijens.   

Amusementswaarde (****) :Aalsmeer en Volendam hebben de afgelopen weken voor een hoop spektakel gezorgd. Daar waren de toeschouwers blij mee. In dit soort beslissende duels mag men geen handbal van hoog technisch niveau verwachten. Daarvoor zijn de belangen te groot. Maar de inzet en strijdlust waren ongekend hoog.

Beste spelers :Tim Bottinga maakte zijn reputatie volledig waar. Hij heeft een geweldig schot, maar speelde ook nu weer in het belang van het team. Dát is mede zijn grote kracht geworden. Doelman Marco Verbeij was in topvorm. Hulde ook voor Remco van Dam, die helaas stopt. Een voortreffelijk handballer en vooral ook een prettig mens.

Bij Volendam zijn we fan van Robin Jansen, die dit keer weinig kans kreeg. Hij beheerst echter alle facetten van het technische aanvalsspel. Léon van Schie geven we bij zijn afscheid de oeuvreprijs. Wat een karakter en wat een voorbeeld voor jonge handballers. 

Scheidsrechters (***) : Het was een vreselijk lastige wedstrijd vol met worstelpartijtjes en andere rommelige situaties. William Weijmans en Rick Wolbertus hielden de partij goed onder controle, zaten wel eens mis, kregen veel over zich heen, maar hielden zich staande in de broeierige heksenketel.

AD SPORT/PETER LOTMAN - FOTO's boven Jaap Maars

rsz kampioen2019

OPNIEUW VERMAKELIJK SPEKTAKEL BIJ AALSMEER-VOLENDAM

Het houdt maar niet op. De handballiefhebbers worden de laatste weken verwend met spektakelstukken. Nu weer zorgden Green Park/Aalsmeer en Kras/Volendam ervoor dat de toeschouwers tot de laatste seconde op het puntje van de banken bleven zitten. In het eerste duel om de landstitel won Aalsmeer uiteindelijk nipt met 24-23.

Dat belooft dus wat voor de return zondag in Volendam. De echte liefhebbers hopen uiteraard nog op een derde duel, wéér in Aalsmeer, tijdens het Pinksterweekeinde. Het zou een fraaie afsluiting zijn van een veelbewogen handbalcompetitie.rsz pd190525075

Het duel van zaterdag leek aanvankelijk al snel in het voordeel van de thuisclub uit te pakken. 4-1 na tien minuten en 6-3 binnen het kwartier. In die periode had Florent Bourget al een strafworp op de paal geschoten en was Gerrie Eijlers heer en meester bij twee zevenmeters van specialist Erik Blaauw en Vaidas Trainavicius. 

Bij die 6-3 liet vervolgens alleskunner Robin Jansen zich nadrukkelijk gelden. Hij zorgde hoogstpersoonlijk met drie wervelende acties voor 6-6. Jaap Beemsterboer (2x) en Igor Mrsulja, die een prima wedstrijd speelde, lieten bij 6-9 de partij ineens kantelen. Vervolgens waren het Remco van Dam (twee strafworpen) en Samir Benghanem, die ondanks fraaie reddingen van Eijlers, de ruststand op 10-11 bepaalden.

LOEPZUIVER

Het was mooi om te zien hoe ook in het tweede bedrijf Remco van Dam alle toegekende strafworpen loepzuiver benutte. Hij is bezig aan zijn laatste wedstrijden en heeft zich duidelijk voorgenomen afscheid te nemen met nóg een landstitel. Hij speelde een overtuigende partij.

Het begin van de tweede helft was desastreus voor Volendam. Bert Bouwer had zijn Aalsmeerdiscipelen blijkbaar flink toegesproken, want zij kwamen geladen terug binnen de lijnen. Binnen zes minuten was de achterstand weggepoetst en waren de rollen omgedraaid: 16-13. Ook na tien minuten (18-15) leek de eerste slag naar de thuisclub te gaan. Maar Volendam rechtte de rug, spuugde nog eens flink in de handen en zoals zo vaak de laatste weken kwam het bij 20-20 weer helemaal in de wedstrijd.

Vervolgens ging Marnix Roos, net als vorige week, er voortijdig af met rood na zijn derde tijdstraf. Prompt zorgden Remco van Dam (2x) en Tim Bottinga voor 23-20. In de laatste tien minuten gebeurde vervolgens van alles en de arbiters van dienst, Ruud en Paul Geraets, kwamen ogen tekort om alle overtredingen te constateren. Ze stuurden in die kritieke fase, bij 23-21, eerst Zarko Curic en daarna Léon van Schie naar de strafbank. Veel ophef aan Volendamse kant, omdat juist Van Schie met compleet verscheurd shirt in hun ogen het slachtoffer was in plaats van de dader.

Het tumult zwol nog verder aan toen bij 24-23 (fraaie treffer Jordy Baijens) een ogenschijnlijk geldig doelpunt van Igor Mrsulja werd afgekeurd vanwege cirkel. Het was een circusachtige act van de balkunstenaar en het zag er merkwaardig uit met zijn achterwaartse schot, maar heel Volendam was er van overtuigd dat het een terechte gelijkmaker was. De broers Geraets dachten daar anders over en kwamen (uiteraard) niet op hun beslissing terug.

GEBETEN HOND

Ook in de laatste dertig seconden waren de Limburgse broers de gebeten hond in de ogen van de Volendammers. Robin Jansen werd met een ‘professionele’ overtreding, zoals we dat graag noemen, ter hoogte van de vrije worplijn de grond in geboord. En waar iedereen in het Oranje rekende, of in elk geval hoopte, op een rode kaart en een strafworp voor dader Samir Benghanem kwam hij weg met een tweeminutenstraf en gewoon een vrije worp. Het was wél zijn derde, dus ook met rood naar de kleedkamer net als vorige week, maar hij had zijn team behoedt voor de gelijkmaker. 

Ruud en Paul Geraets waren na afloop duidelijk in hun commentaar. ,,Als het eerder in de wedstrijd een rode kaart is, dan moeten we hem in de laatste seconden ook geven en is het inderdaad een strafworp erbij. Maar wij zouden ook eerder geen rood hebben gegeven, dus gewoon een vrije worp en twee minuten. Dat zijn de regels”, aldus het tweetal gedecideerd. Waarna heel Volendam teleurgesteld afdroop en geen goed woord over had voor de arbitrage.  Even verderop had Aalsmeer daar geen boodschap aan en vierde alvast een bescheiden feestje. 

Doelpunten Aalsmeer:Remco van Dam (7), Tim Bottinga (5), Samir Benghanem (4), Robin Boomhouwer (3), Quinten Ouderland (3), Rob Jansen en Vaidas Trainavicius. 

Doelpunten Volendam:Robin Jansen (7), Igor Mrsulja (7), Jordy Baijens (3), Marc Kok (2), Jaap Beemsterboer (2) en Marnix Roos (2).  

Bijzonderheid:Volendam miste hoekspeler Sander Visser, die juist de laatste tijd zo uitstekend in vorm was. Hij was de dagen ervoor plotseling opgenomen in het ziekenhuis met een blindedarmontsteking. Een tegenvaller voor coach Portengen en zijn team. Zelf heeft Visser het idee dat hij in de thuiswedstrijd weer ‘gewoon’ mee kan spelen. Over gedrevenheid gesproken…  

AD SPORT/PETER LOTMAN

Peter Tier gaat het stokje overdragen aan Jeffrey Groeneveld

Nadat de heren op zaterdagavond bij Bevo uit het ticket voor de F4 in Antwerpen hebbben veiliggesteld, volgt er meteen weer nieuws over de invulling van de technische staff voor komend seizoen. Oud international en meervoudige Nederlands kampioen Jeffrey Groeneveld zal het team komen versterken.Jeffrey Groeneveld1 Jeffrey is al jaren binnen de verening actief als coach voor Heren 3 en diverse jeugdteams. Vanaf komend seizoen zal Jeffrey de keepers onder zijn hoede nemen en ook als keepertrainer op de bank plaats nemen naast Bert Bouwer, Wai Wong en fyio David Siebeler. Peter Tier die jarenlang succesvol de keepers onder zijn hoede heeft gehad, zal een andere rol gaan invullen binnen de club. 

AALSMEER EN COACH BERT BOUWER PERFECTE MATCH

Greenpark/Aalsmeer heeft met het binnenhalen van een aantal talentrijke spelers onlangs al een grote slag geslagen. Extra succesvol is voorzitter Mike van der Laarse echter met het behouden van trainer/coach Bert Bouwer. De succesvolle oefenmeester heeft voor twee jaar bijgetekend bij de regerend landskampioen.
Sinds de komst van de topcoach heeft Aalsmeer opnieuw stappen vooruit gemaakt. AA8I6520Dat is ook de reden dat het bestuur van Aalsmeer Bouwer graag wilde behouden. De klik van de technische staf met bestuur én met de spelersgroep is optimaal.
Van der Laarse: ,,De groep wil graag met Bert door. Wij uiteraard ook en gelukkig heeft Bert het zelf ook naar zijn zin. Voldoende basis om door te gaan.”
Bouwer zal opnieuw geassisteerd worden door voormalig topspeler Wai Wong, die onder de vleugels van Bouwer wordt klaargestoomd voor het grote werk. Wong heeft nu met succes de A- en B-jeugd onder zijn hoede. Het tweetal wil de komende tijd ook de jeugdige talenten bij de hoofdmacht betrekken.
Aalsmeer heeft er bewust voor gekozen om zich te versterken met Nederlandse talenten en niet de buitenlandse markt op te gaan. ,,Op deze manier willen wij het handbal in ons land promoten. Wij werken als een magneet. Veel jeugdspelers dringen door tot Jong Oranje. Dus een prima springplank bij ons.”
Voorzitter Van der Laarse is met zijn kader volop bezig met een professionele toekomstvisie, waarbij ook wordt gekeken naar uitbreiding van de accommodatie.
Aan Bert Bouwer is het wel toevertrouwd handbaltechnisch de club naar een nóg hoger plan te stuwen. Hij heeft inmiddels al ruimschoots bewezen, dat hij spelers individueel beter kan maken.
AD SPORT/PETER LOTMAN