Peter Tier gaat het stokje overdragen aan Jeffrey Groeneveld

Nadat de heren op zaterdagavond bij Bevo uit het ticket voor de F4 in Antwerpen hebbben veiliggesteld, volgt er meteen weer nieuws over de invulling van de technische staff voor komend seizoen. Oud international en meervoudige Nederlands kampioen Jeffrey Groeneveld zal het team komen versterken.Jeffrey Groeneveld1 Jeffrey is al jaren binnen de verening actief als coach voor Heren 3 en diverse jeugdteams. Vanaf komend seizoen zal Jeffrey de keepers onder zijn hoede nemen en ook als keepertrainer op de bank plaats nemen naast Bert Bouwer, Wai Wong en fyio David Siebeler. Peter Tier die jarenlang succesvol de keepers onder zijn hoede heeft gehad, zal een andere rol gaan invullen binnen de club.

AALSMEER EN COACH BERT BOUWER PERFECTE MATCH

Greenpark/Aalsmeer heeft met het binnenhalen van een aantal talentrijke spelers onlangs al een grote slag geslagen. Extra succesvol is voorzitter Mike van der Laarse echter met het behouden van trainer/coach Bert Bouwer. De succesvolle oefenmeester heeft voor twee jaar bijgetekend bij de regerend landskampioen.
Sinds de komst van de topcoach heeft Aalsmeer opnieuw stappen vooruit gemaakt. AA8I6520Dat is ook de reden dat het bestuur van Aalsmeer Bouwer graag wilde behouden. De klik van de technische staf met bestuur én met de spelersgroep is optimaal.
Van der Laarse: ,,De groep wil graag met Bert door. Wij uiteraard ook en gelukkig heeft Bert het zelf ook naar zijn zin. Voldoende basis om door te gaan.”
Bouwer zal opnieuw geassisteerd worden door voormalig topspeler Wai Wong, die onder de vleugels van Bouwer wordt klaargestoomd voor het grote werk. Wong heeft nu met succes de A- en B-jeugd onder zijn hoede. Het tweetal wil de komende tijd ook de jeugdige talenten bij de hoofdmacht betrekken.
Aalsmeer heeft er bewust voor gekozen om zich te versterken met Nederlandse talenten en niet de buitenlandse markt op te gaan. ,,Op deze manier willen wij het handbal in ons land promoten. Wij werken als een magneet. Veel jeugdspelers dringen door tot Jong Oranje. Dus een prima springplank bij ons.”
Voorzitter Van der Laarse is met zijn kader volop bezig met een professionele toekomstvisie, waarbij ook wordt gekeken naar uitbreiding van de accommodatie.
Aan Bert Bouwer is het wel toevertrouwd handbaltechnisch de club naar een nóg hoger plan te stuwen. Hij heeft inmiddels al ruimschoots bewezen, dat hij spelers individueel beter kan maken.

KEEPER RENÉ DE KNEGT KIEST VOOR TOPCLUB AALSMEER

Slagvaardigheid kan het management van Aalsmeer niet worden ontzegd. Opnieuw heeft de landskampioen een grote vis binnengehaald. Volgend seizoen staat René de Knegt er tussen de palen. Hij stapt over van Hurry-Up Zwartemeer, waar de jongste De Knegt twee seizoenen in het doel stond.Rene de Knegt 1

De 22-jarige goalie begon zijn handballoopbaan samen met zijn broer Nick bij Gemini in Zoetermeer. Vervolgens vertrok hij naar het Haagse Hellas waar hij zich mede dankzij de keeperstrainers Bart Uijtdebroek en Arold Holman ontwikkelde tot keeper van formaat. Martin Vlijm haalde hem naar BENE-Leagueclub Hurry-Up en broer Nick vertrok via Quintus naar Tongeren. Nu vindt René de Knegt het juiste moment gekomen om weer een stap hogerop te gaan.

De Knegt heeft ooit laten optekenen, dat hij graag nog eens in de Bundesliga wil uitkomen. Voorlopig kan de ambitieuze sportman zijn kwaliteiten laten zien bij de regerend landskampioen Aalsmeer. Hij staat bekend om zijn doorzettingsvermogen en zijn snelle reflexen. Ook kan hij een wedstrijd goed ‘lezen’. Zijn beloning kreeg hij toen hij vorig jaar debuteerde in het Nederlands team tegen Estland.

René de Knegt over zijn transfer: ,,Bij Aalsmeer kan ik het handbal met mijn studie small business & retail management goed combineren. Het laatste jaar afmaken wordt nu eenvoudiger. Het wonen in Drenthe en naar school gaan in Den Haag was niet te doen. Ook de ambities van de trainers en de club Aalsmeer spreken mij erg aan.”

Foto Patrick Dolkens

NIELS DE JONG TERUG NAAR AALSMEER

Niels de Jong keert aan het einde van het seizoen terug naar zijn oude liefde Aalsmeer. De 22-jarige opbouwspeler en sterke schutter was één seizoen actief voor Quintus in de BENE-League.Schermafbeelding 2019 02 19 om 21.34.34

De Heulse club ontving De Jong vorig jaar met open armen en al snel bleek de blonde schutter populair in de Westlandse selectie. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kan en besloot De Jong, die al vanaf zijn twaalfde jaar bij Aalsmeer handbalde, terug te keren naar de huidige landskampioen.Hij maakte vorig seizoen deel uit van de succesvolle brigade van coach Bert Bouwer, die de landstitel veroverde en de bekerfinale speelde. De Jong kwam ook uit voor Jong Oranje, waarmee hij het EK in Denemarken speelde. In het dagelijks leven werkt hij bij Multi Supplies, het bedrijf van ‘Mister Aalsmeer’ Mike van der Laarse.

De Jong, die momenteel nog herstelt van zijn schouder uit de kom, over zijn terugkeer: ,,Ik heb een heel leuk jaar gehad bij Quintus. Een fijne club waar ik prima ben ontvangen. Maar Aalsmeer is toch mijn cluppie gebleven en ik ga daar met veel plezier en inzet weer aan mijn comeback werken.”

Vorige week maakte Max de Maat zijn overstap van Quintus bekend. Ook Pepijn Michielsen en Donny Vink (beiden van Hellas) vertrekken naar de titelhouder.

Foto's FotoReza