eye-of-the-tiger

C jongens winnaars Jac Stammes Cup

Stammes Teamfoto JC met bannerHet wedstrijdschema in de Emergohal was gunstig voor de jongens C van FIQAS Aalsmeer want om 14.00 uur klonk het fluitsignaal voor de openingswedstrijd tegen A&O. Dat Aalsmeer een maatje te groot was werd al snel duidelijk. Voor FIQAS een heerlijk potje om het toernooi mee te beginnen: 28-4 winst. Daarna stond het team tegenover V&L.

Stammes CodyDe wedstrijd verliep rommelig door het fysieke spel en de vele gele kaarten en tijdstraffen. Even sloeg de schrik toe toen er nog een bal op de Aalsmeerse sluitpost werd afgevuurd nadat er al gefloten was. Ondanks de pijn kon Cody de wedstrijd voortzetten en was het zaak om een tandje bij te schroeven in de verdediging. Dit lukte en ook de kansen werden goed benut want al snel liep de voorsprong van FIQAS uit naar 5. Ook deze wedstrijd werd dan ook ‘eenvoudig’ gewonnen met 17-9. De laatste poulewedstrijd was tegen Hellas. Geen onbekende omdat zij zich net als Aalsmeer geplaatst hebben voor het komende NK. Tot 6-6 vielen de doelpunten om en om maar daarna trokken de jongens C de wedstrijd naar zich toe door zeven keer op rij te scoren. Aalsmeer speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit en bij 15-9 zat de eerste wedstrijddag erop. FIQAS werd zo de winnaar van poule A en ook Hellas zou 1e Paasdag verder spelen in de winnaarspoule. Uit poule B kwamen daar Handbalschool Brabant en Hercules bij.                                                                                                                            

Op dag twee speelden de C jongens wederom hun eerste wedstrijd pas 's middags. Hoewel Aalsmeer al snel een klein gaatje sloeg (4-1) kwam Hercules met 4-4 weer langszij. Bij 5-5 stond de dekking weer als een huis en ging het aanvallend ook beter. Deze wedstrijd werd met 21-9 gewonnen. Handbalschool Brabant was de volgende tegenstander. Het publiek was verwend met vier goede wedstrijden waarbij vooral het uitstekende verdedigen opviel, maar de vijfde bleef vooralsnog uit. Er werd niet met scherp op doel geschoten en ook de passes kwamen net niet aan. De Brabanders bleven de hele wedstrijd aan de goede kant van de score en FIQAS Aalsmeer was niet bij machte een achterstand van vijf punten weg te werken, mede door uitstekend keeperswerk. Handbalschool Brabant won deze wedstrijd met 9-12. Hierna werd bekend dat Hellas zich had teruggetrokken. Op de eerste wedstrijddag waren diverse spelers van Hellas geblesseerd uitgevallen en met toestemming van de toernooiorganisatie speelden zij deze tweede dag met een gemengd team. Na twee wedstrijden trokken zij zich jammer genoeg terug. Het was even onduidelijk wat de gevolgen zouden zijn en onze jongens keken dan ook vanaf de kant toe hoe de wedstrijd van Handbalschool Brabant en Hercules verliep. Omdat de handbalschool zijn plicht deed betekende het dat Handbalschool Brabant en FIQAS Aalsmeer naar de Bloemhof verhuisden voor de finale!                                          

Stammes ArmandoDuidelijk was dat het nu anders moest om in aanmerking te komen voor toernooiwinst! Van zenuwen door de geweldige ambiance bleek bij de Aalsmeerders geen sprake hoewel Brabant de score opende. FIQAS wist in de beginfase Armando uitstekend aan te spelen op de cirkel en zo kreeg hij de eerste drie doelpunten op zijn naam. Na een kleine 5 minuten spelen bracht Stan van afstand 4-2 op het bord. Armando en Stan werden goed in stelling gebracht en wisten de voorsprong naar 8-3 te tillen. Luca scoorde mooi de 9-4 vanaf de hoek en na een gemiste strafworp (paal) schoot Jeromy dan toch de 10-5 in. Het verder terug verdedigen werkte prima en Brabant had niet de variatie en snelheid om het de verdediging echt moeilijk te maken. En als zij een schot waagden troffen zij ook nog de prima keepende Cody. Inmiddels kwamen Lesley en Pim (Matt viel geblesseerd uit) ook in het veld en lieten zij zich direct gelden. Met nog 10 minuten te spelen leidde Aalsmeer comfortabel met 12-5 door een doelpunt van Pim en Lesley trof ook 2x doel. De thuisploeg bleef het publiek vermaken met mooi handbal waar Handbalschool Brabant geen antwoord op had. In de slotfase speelden Maik en Wessel (last van knieblessure) en maakte Maik de 18e. Jeromy maakte het laatste Aalsmeerse doelpunt. In de laatste minuten werd er 2x in een break out hard op de paal geschoten, maar dit doet niets af aan de uitstekende overwinning: 19-7.                                    

Lang de tijd om van deze prestatie te genieten hebben het team, de coaches en ouders niet, want de focus moet nu alweer verlegd worden naar het NK. A.s. zaterdag 22 april wordt dat NK voor de C-jeugd in Sporthallen-Zuid in play-off vorm gespeeld. Het goede spel, het omgaan met druk en het zelfvertrouwen nemen de C jongens in ieder geval mee!

Foto´s: Kick Spaargaren