greenpark600LS

eye of the tiger S

Green park Aalsmeer HC1 – Leidsche Rijn HC1

Green park Aalsmeer HC1 – Leidsche Rijn HC1

Teamfoto HC1278736Op een wat bijzonder tijdstip, namelijk half 7 ’s avonds, in verband met het schoolhandbal eerder deze dag, mochten de jongens van de C1 thuis spelen tegen Leidsche Rijn. De opdracht aan het begin van de wedstrijd was vooral veel inzet en spelplezier laten zien en goed communiceren in de verdediging. De eerste doelpunten waren voor de gasten, 0-3, maar daarna lukte het Green Park Aalsmeer om aan te haken en lieten ze het aanvankelijk niet verder oplopen (3-6). Leidsche Rijn bleek echter toch een beetje sterker en profiteerde makkelijk van fouten aan de kant van onze C1 en kon het verschil groter maken, 3-8.

Lees meer...

De jongens C naar Venlo tweede editie van de Klaverblad Ekplosion’71 BeachCup.

Op zaterdag 16 juni reisden de jongens C af naar Venlo om deel te nemen aan de tweede editie van de Klaverblad Ekplosion’71 BeachCup. Waren er vorig jaar 29 deelnemende teams, dit jaar streden maar liefst 90 teams op 5 beachvelden voor kwalificatiepunten. Tevens was dit het laatste weekend van de Beach tour 2017-2018. Door de succesvolle toernooien in Apeldoorn, Rolde en Blaricum waren de jongens als zeker van een mooie eerste plaats in de beach ranking.image3198509

De 6 jongens C teams waren verdeeld in twee poules van 3. Om 2 uur was Venlo de eerste tegenstander. Hoewel de eerste set de 5 minuten gelijk op ging, liep Aalsmeer daarna toch langzaam uit naar setwinst. De tweede set werd met duidelijke cijfers naar zich toe getrokken.image1198510

In de tweede poulewedstrijd was Olypmpia’ 89 de tegenstander. Een goede ploeg, zo was gebleken tijdens de Jac Stammes Cup en het beachtoernooi in Apeldoorn.

Aalsmeer speelde de eerste set te gehaast en te slordig om in het spoor te blijven. Olympia maakt goed gebruik van hun lange specialist die veelvuldig wist te scoren. De eerste set werd dan ook met ruime cijfers gewonnen door de Ossenaren. De tweede set waren de teams wel gelijkwaardig aan elkaar en na 10 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord. De golden goal moest door Aalsmeer gescoord worden om er shoot outs uit te slepen maar Olympia gooide roet in het eten en won de wedstrijd met 2-0. Helaas was Lars tijdens de wedstrijd uitgevallen met een zere pols.

In de kruisronde speelde FIQAS tegen de nummer 2 van de andere poule, thuisploeg Ekplosion. Zij waren ongeslagen zaalkampioen geworden, maar hadden minder beach ervaring. We hadden het geluk dat het schema een kwartiertje was uitgelopen want er hing even een korte, maar hevige regenbui boven de velden. Gelukkig bracht de party tent beschutting en werden de 2 zijwandjes ook vakkundig opgehangen om alles droog te houden. Toen het weer droog was begonnen zij aan de wedstrijd. Kik stond prima te keeimage2198511pen en de vliegertjes en piro’s werden prima uitgevoerd terwijl Lars deze wedstrijd nog even aan kant bleef. Aalsmeer won de wedstrijd met 2-0 en maakte zo een belangrijke stap naar de 3e plaats. Een uur later werd er nogmaals tegen Ekplosion gespeeld, het resultaat van beide wedstrijden telden mee voor de eindklassering. Gedisciplineerd werd deze wedstrijd ook met 2-0 gewonnen. Lars speelde deze laatste pot gelukkig weer mee want Niels was inmiddels vertrokken voor een barbecue in Brabant. Jeroen en Dennis, dank voor het coachen!

Het toernooi werd gewonnen door Olympia’89, gevolgd door DOS en Aalsmeer. Ze zullen elkaar ongetwijfeld weer treffen op het NK.

De ouders hebben weer mooie acties gezien van de jongens, een mooi doelpunt was bijvoorbeeld de piro van Matt op rechts maar i.p.v. op doel te schieten speelde hij de bal naar het midden en rondde Jort de vlieger uitstekend af! Top jongens!

Zo liep de beach tour ten einde en sloten twaalf ouders/kinderen de dag af bij een pizzeria in Venlo.

De trainingsintensiteit wordt de laatste 3 weken verdubbeld en wordt er reikhalzend uitgekeken naar het NK in Biddinghuizen op 7 en 8 juli a.s.

Op weg naar NK Beach

Op vrijdag 11 april speelden de jongens C van FIQAS Aalsmeer hun eerste NK kwalificatietoernooi bij Achilles in Apeldoorn. Dit toernooi stond in het teken van het nemen van shoot outs omdat alle 1e sets verloren werden, de 2e sets gewonnen en de uitslag dus bepaald moest worden door shoot outs. Aalsmeer deed dit beter dan Olympia en Handbalschool Rijnmond en dus werd FIQAS 1e in de poule. De halve finale tegen Achilles verliep ook zo (2-1 winst) en dus stond Aalsmeer tegen DOS in de finale. De finalisten waren aan elkaar gewaagd  want de 1 set werd met minimale verschil verloren en de 2e set met 1 punt verschil gewonnen. Hier liepen de shoots outs bij Aalsmeer even want minder en zo werd DOS toernooiwinnaar. Deze mooie tweede plaats leverde echter een mooi aantal punten op die nodig zijn om in de top acht van de Beach Tour Ranking te eindigen.

Lees meer...

Finale plaats voor Jongens C op Jac Stammes Cup

Wessel117501De jongens C van FIQAS Aalsmeer speelden afgelopen zaterdag en zondag hun poulewedstrijden in sporthal De Waterlelie. Zij openden het toernooi tegen A&O Alkmaar. Hoewel Aalsmeer wel makkelijk tot score kwam, was hun spel mager te noemen. Omdat er niet goed verdedigd werd moesten zij veel doelpunten incasseren. Toch werd de 1e wedstrijd met 18-15 gewonnen.

Lees meer...