greenpark600LS

eye of the tiger S

E en D-Jeugd eveneens succesvol bij toernooi van Westsite

Image3

Op zaterdag 16 juni speelden diverse spelers van E1 en E2, samen met spelers van D3, het jeugdtoernooi van Westsite. Hier waren ook nog F- en C-spelers van FIQAS/Aalsmeer actief. We hadden ingeschreven met een E-team en een D-team. Om iedereen voldoende wissels te geven, werd er bij elkaar ingevallen. Gianni kon daardoor acht wedstrijden keepen :-) E2 opende met een 5-3 overwinning op Nieuwegein en een 5-5 gelijkspel tegen Westsite. Daarna mocht E1 de eerste D-wedstrijd spelen. Geholpen door de meiden van D3, werd een 8-3 overwinning behaald. Vervolgens gingen we verder met een beachwedstrijd.20180616 152438198105 20180616 144935198106Dat is even wennen. Een andere, snellere manier van wisselen. Bonuspunten voor de keeper/specialist. E2 ging er beter mee om dan E1/D3. Het resulteerde in een 11-6 overwinning op Nieuwegein en een 17-19 nederlaag tegen Zeeburg. Op het veld voelde het voor iedereen weer vertrouwd. Team E2 speelde de laatste wedstrijd tegen RKDES. Het werd een regelmatige overwinning, waarmee de eerste plaats werd behaald. Team E1/D3 moest tegen Leidsche Rijn. Dat was een team met meiden die allemaal overgaan naar de C. Groter, sterker, fysieker. Onze spelers werden flink vastgepakt (ook zonder bal) en van de grond getild. Er werd toch een goede wedstrijd gespeeld, waarbij snelheid en creativiteit werd benut. Leidsche Rijn won met 4-6 en werd poulewinnaar. Team E1/D3 speelde de laatste wedstrijd tegen Fortissimo. Dat werd ook de mooiste wedstrijd. Iedereen had elkaar gevonden en de doelpunten vielen makkelijk. Fijn om het toernooi af te sluiten met een 7-1 overwinning en de derde plaats. Al met al tevreden spelers, tevreden ouders en twee mooie prijzen.

Maandag gaan we verder met oefenwedstrijden tegen KDO. Team E1/E2 speelt om 18:30 bij de Bloemhof.

TopsE1zoen ten E1nde...

20180603 E1 2 kleinZondag 3 juni was de laatste wedstrijd van de E1 van FIQAS Aalsmeer. Niet alleen van de voorjaarscompetitie, maar ook van de carrière van de spelers bij de E-jeugd. Er zijn nog wat oefen- en toernooi-wedstrijden, maar zijn allemaal in de D, vooruitlopend op volgend seizoen.

De laatste wedstrijd was in Hoofddorp tegen Lotus. Gek genoeg niet tegen hun E1, maar tegen hun E2. Het maakte niet uit, zelfs zonder wissel aan onze kant en wat versterking aan hun kant, liep het verschil snel op naar boven de 10 en werden er uiteindelijk meer dan 30 doelpunten gemaakt. Door regelmatig met vier veldspelers te spelen, konden er toch kleine pauzes worden genomen. De eindstand van 33-17, vijftig doelpunten in veertig minuten, laat al een beetje zien waar team E1 dit seizoen echt goed in is geworden: snelheid naar voren, een break of korte combinaties en vlot afronden.

Al met al is het een topseizoen geweest. Slechts in het begin van de najaarscompetitie werd één wedstrijd verloren tegen een tweedejaars team, met één doelpunt verschil. In het najaar werden ze nog tweede, in de zaal waren ze kampioen en aan het einde van het seizoen staan ze nog steeds bovenaan. Team E1: Arwen, Bonnie, Joy, Damian, Florian, Sam en Tobias, bedankt voor een mooi seizoen en succes bij de D. En natuurlijk hopen we dat Romana er volgend seizoen weer bij is! Bedankt voor alle keren dat je bent komt kijken. Coaches Paul en Jacco, bedankt voor de wijze raad. Rest ons de verenigingsdag, het toernooi bij Westsite en een oefenwedstrijd bij KDO. En voor de liefhebbers: een training van het Nederlands team!

E1 krijgt het niet KdO...

20180526 E1 1 kleinDe laatste thuiswedstrijd van de E1 van FIQAS Aalsmeer was tegen de meiden van KDO. Een goede tegenstander, die we dit seizoen een aantal keer zijn tegengekomen. Voor het eerst speelden we op veld 2, met een warme lentezon en een jarige Joy.

Het begin van de wedstrijd was voor KDO. Zij scoorden de 0-1 en 0-2 voordat team E1 hun eerste doelpunt maakte. Het spel bleef in evenwicht totdat onze spelers het tempo opschroefden en wisten uit te lopen naar een 11-4 ruststand. Sam had deze wedstrijd een primeur met een tijdstraf, ongebruikelijk maar overigens wel terecht.

Na wat drinken en wijze woorden van de coaches in de schaduw, was er in de tweede helft een ander beeld te zien. Misschien speelde de warmte mee, maar KDO was nu de ploeg met het tempo en FIQAS Aalsmeer liet steken vallen in de aanval en de verdediging. De voorsprong was groot genoeg om de overwinning niet in gevaar te laten komen en via enkele goede schoten van Damian, waarvan één onderhands, werd de eindstand bepaald op 19-13. Met nog een uitwedstrijd in Hoofddorp gaan we voor alle spelers hun periode bij de E-jeugd afsluiten. Maar eerst heren 1 naar de overwinning klappen/schreeuwen/toeteren/juichen…

Leuke wedstrijd E1 en E2

Het is toch een beetje raar. Als je met twee teams – de FIQAS E1 en E2 - in dezelfde poule zit en dus een onderlinge wedstrijd moet spelen. De spelers trainen meermalen per week met elkaar en weten precies hoe de verhoudingen liggen. Gelukkig was het lekker weer, hadden de spelers er zin in en was het voor de coaches een rustige wedstrijd. In de eerste helft zagen we een uitstekende Gianni in het doel bij team E2, die het ene na het andere schot wist te keren. Pas toen het tempo omhoog ging van verdediging naar aanval, liep de stand op.

Aan de andere kant stond Joy in het doel. Zij wist de hele eerste helft de score op 0 te houden. In de rust vooral tijd voor drinken. Zo midden op de dag was het toch wel warm. Door de afwezigheid van Sam had team E1 geen wissels. Coach Jacco besloot in eerste instantie om met een man minder te gaan verdedigen, maar nadat de spelers aangaven wat langer rust te willen hebben, werd het een wedstrijd van vier tegen vijf. Het gaf team E2 de nodige kansen en doelpunten. Bij E1 bleef het tempo goed, werden er nog wat leuke combinaties rond de cirkel gespeeld en werd uiteindelijk nog het 30e doelpunt gemaakt. De eindstand was 30-5. De shoot-outs werden vervangen door een ijsje. Complimenten aan beide teams dat ze tot het einde zijn blijven spelen ondanks de warmte. Maandag weer gewoon samen trainen. Volgende week even niet en daarna wederom een thuiswedstrijd. Team E2 speelt om 10:00 tegen VOS, team E1 speelt om 11:00 tegen KDO.