greenpark600LS

eye of the tiger S

E en D-Jeugd eveneens succesvol bij toernooi van Westsite

Image3

Op zaterdag 16 juni speelden diverse spelers van E1 en E2, samen met spelers van D3, het jeugdtoernooi van Westsite. Hier waren ook nog F- en C-spelers van FIQAS/Aalsmeer actief. We hadden ingeschreven met een E-team en een D-team. Om iedereen voldoende wissels te geven, werd er bij elkaar ingevallen. Gianni kon daardoor acht wedstrijden keepen :-) E2 opende met een 5-3 overwinning op Nieuwegein en een 5-5 gelijkspel tegen Westsite. Daarna mocht E1 de eerste D-wedstrijd spelen. Geholpen door de meiden van D3, werd een 8-3 overwinning behaald. Vervolgens gingen we verder met een beachwedstrijd.20180616 152438198105 20180616 144935198106Dat is even wennen. Een andere, snellere manier van wisselen. Bonuspunten voor de keeper/specialist. E2 ging er beter mee om dan E1/D3. Het resulteerde in een 11-6 overwinning op Nieuwegein en een 17-19 nederlaag tegen Zeeburg. Op het veld voelde het voor iedereen weer vertrouwd. Team E2 speelde de laatste wedstrijd tegen RKDES. Het werd een regelmatige overwinning, waarmee de eerste plaats werd behaald. Team E1/D3 moest tegen Leidsche Rijn. Dat was een team met meiden die allemaal overgaan naar de C. Groter, sterker, fysieker. Onze spelers werden flink vastgepakt (ook zonder bal) en van de grond getild. Er werd toch een goede wedstrijd gespeeld, waarbij snelheid en creativiteit werd benut. Leidsche Rijn won met 4-6 en werd poulewinnaar. Team E1/D3 speelde de laatste wedstrijd tegen Fortissimo. Dat werd ook de mooiste wedstrijd. Iedereen had elkaar gevonden en de doelpunten vielen makkelijk. Fijn om het toernooi af te sluiten met een 7-1 overwinning en de derde plaats. Al met al tevreden spelers, tevreden ouders en twee mooie prijzen.

Maandag gaan we verder met oefenwedstrijden tegen KDO. Team E1/E2 speelt om 18:30 bij de Bloemhof.

TopsE1zoen ten E1nde...

20180603 E1 2 kleinZondag 3 juni was de laatste wedstrijd van de E1 van FIQAS Aalsmeer. Niet alleen van de voorjaarscompetitie, maar ook van de carrière van de spelers bij de E-jeugd. Er zijn nog wat oefen- en toernooi-wedstrijden, maar zijn allemaal in de D, vooruitlopend op volgend seizoen.

Lees meer...

E1 krijgt het niet KdO...

20180526 E1 1 kleinDe laatste thuiswedstrijd van de E1 van FIQAS Aalsmeer was tegen de meiden van KDO. Een goede tegenstander, die we dit seizoen een aantal keer zijn tegengekomen. Voor het eerst speelden we op veld 2, met een warme lentezon en een jarige Joy.

Lees meer...

Leuke wedstrijd E1 en E2

Het is toch een beetje raar. Als je met twee teams – de FIQAS E1 en E2 - in dezelfde poule zit en dus een onderlinge wedstrijd moet spelen. De spelers trainen meermalen per week met elkaar en weten precies hoe de verhoudingen liggen. Gelukkig was het lekker weer, hadden de spelers er zin in en was het voor de coaches een rustige wedstrijd. In de eerste helft zagen we een uitstekende Gianni in het doel bij team E2, die het ene na het andere schot wist te keren. Pas toen het tempo omhoog ging van verdediging naar aanval, liep de stand op.

Lees meer...