greenpark600LS

eye of the tiger S

HA1 boekt winst tegen Houten HA1

OP zondag 14 oktober ’18 speelde Green Park Aalsmeer HA1 de ingelaste wedstrijd tegen Houten HA1, de nummer 5 van de ranglijst. Als medekoploper van de landelijke jeugddivisie een mooie affiche waar veel publiek op was afgekomen. De eerste helft ging niet vanzelf, zelfs moeizaam. De doelpuntenmachine kwam aan beide kanten niet op gang, dus voor de neutrale toeschouwer was het een weinig spectaculaire helft.

rsz 1rsz image

De eerste minuten ging gelijk op waarna Aalsmeer de bovenliggende partij werd. Doelpunten van Jeromy, Jeroen en Ian brachten de stand op 3-3 en vanaf die stand namen de Aalsmeerders in 2’ drie goals afstand (6-3, Jeromy 2x en Jordy vanuit de hoek). Keeper Timo was er vandaag goed bij en pakte een aantal uitstekende ballen waardoor het gaatje geslagen kon worden. In de navolgende 10 minuten scoorde alleen Jeroen vanuit de rechterhoek, werden 7 open kansen gemist en sloop Houten heel langzaam dichterbij (7-6). Destin was in het veld gekomen en scoorde direct met een prachtig onderhands schot vanaf de rechteropbouw (8-6). Na wederom een paar missers én een paar goede stops van Timo scoorde Armando na 22’ spelen eindelijk de 9-6 en even later de 10-6 na prima aangeven door Glenn. Na 25 minuten scoorde Houten hun 7e treffer en daarna volgde wederom een doelpuntloze periode tot aan de rust. Twintig seconden voor het einde nam Wai nog een time out, werd de ciorkel nog volledig vrijgespeeld echter de bal wilde er in de eerste hel;ft niet meer in. De ruststand van 10-7 was dan ook grotendeels te danken aan keeper Timo die met 10 prima stops een belangrijke rol had.

Aalsmeer schoot de tweede helft uit de startblokken: in 5’ tijd stond het 13-8 door goals van Armando, Destin en Joost. Helaas liep deze laatste tijdens het vieren van zijn goal door de middencirkel en mocht met 2” doorlopen naar de bank waardoor Aalsmeer even in ondertal verder moest. Timo pakte in de eerste fase weer belangrijke ballen, echter de aanval kon daar niet tot nauwelijks van profiteren. Na 15 minuten was de stand 18-13 (2 strafworpen van Destin, een break van Jeromy en een schot van Glenn) en leek de tegenstand van het degelijk spelende Houten gebroken. Er volgden nog twee goals (20-13), waarna er dubbel ondertal volgde door het teveel aan shirtjes trekken ☹. Houten wist niet echt te profiteren omdat er hard werd gewerkt in de verdediging en de reddingen van Timo. De laatste 10 minuten waren volledig voor Aalsmeer, mede omdat er nu een veel hoger scoringspercentage volgde, Wai met 7 veldspelers meer druk op de verdediging van Houten zette en Timo ook zijn 10 stops in de tweede helft realiseerde. De eindstand werd door Jordy uiteindelijk op 26-17 gezet. Uiteindelijk een moeizame eerste helft, een betere tweede helft, een uitstekend keepende Timo (totaal 20 stops!!), een prima verdediging en als doelpuntenmakers: Destin en Jeromy ieder 7, Armando 3, Jordy en Jeroen ieder 2, en Ian, Glenn, Niko, Gregor en Joost alle vijf 1 goal.