greenpark600LS

eye of the tiger S

NK punten voor A-jeugd

Op zaterdag 12 mei stond er een heren A-jeugdteam ingeschreven op het beachtoernooi van Achilles in Apeldoorn. Door blessures, scoutingsdagen NHV en vakantieperikelen trad er een samengesteld team aan, bestaande uit Kaj, Luca, Maico, Timo, Lars en drie spelers van SV Rijnstreek (Alphen aan den Rijn): Jaimy, Michael en Niek. Na één gezamenlijke training op de avond ervoor was het even wennen tijdens de eerste wedstrijd tegen Rijnmond. Gelukkig bleek deze tegenstander niet al te sterk en werden de 2 sets gewonnen (19-14 en 23-15), waardoor de eerste punten binnen waren.

Met iedere keer één wedstrijd tussen de te spelen wedstrijden was er een lekker vlot schema in elkaar gezet, dus om 16.00 uur moesten we aantreden tegen Achilles. Een team met veel beachervaring. De eerste set was even wennen (verlies 20-13), maar de tweede set werd gewonnen met 16-8, mede door goed keeperswerk van Timo. Dat betekende shoot outs. Dat was even spannend, maar helaas misten wij twee keer waarna Achilles na 1 misser met een éénpunter de klus kon klaren. Goed gestreden en al wat meer samenspel. De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Hiekka Hauska, gecoacht door de ons bekende Dennis Heuvelmans. Hier bleek een te groot niveauverschil, mede omdat Kaj een wedstrijdje rust kreeg en de ‘Aalsmeerders’ moe werden. Er werd terecht verloren met de setstanden 23-16 en 20-11.

De laatste wedstrijd om de derde en vierde plaats (tegen Rijnmond) moest gewonnen worden om punten voor NK-kwalificatie te halen, dus met die opdracht ging het team het veld in. Timo keepte een uitstekende wedstrijd, Kaj, weer helemaal fris, scoorde een aantal twee-punters als specialist en Niek perste nog één keer alle energie als runner uit het vermoeide lichaam. Luca en Maico in de aanval scoorden de pirouettes en in de verdediging waren Jaimy, Lars en Michael goed bij de les. Beide sets werden makkelijk gewonnen, want ook bij Rijnmond waren de krachten aardig afgenomen (een deel had ook al meegedaan in het B-toernooi). De winst 21-16 en 22-18 betekende een overall 3e plaats, echter omdat Achilles met een dispensatie-speler speelde kwam Aalsmeer in aanmerking voor de NK-punten. De meegereisde ouders van Timo, Kaj, Lars en Luca bedankt voor de aanmoedigingen en de meespelende boys van SV Rijnstreek uiteraard voor hun meespelen.