greenpark600LS

eye of the tiger S

Bekerwedstrijd Green Park Aalsmeer HA – Volendam HS4

Woensdagavond 13 november, locatie Bloemhof: arena voor de derde bekerwedstrijd in successie voor de heren A-jeugd van Green Park Aalsmeer. Na de winst op HAVAS HS2 (hoofdklasse) en Eemland HS1 (eerste divisie) werd nu uitgekeken naar de volgende hoofdklasser, Volendam Heren 4. Na het eerste fluitsignaal bleken, in tegenstelling tot de twee eerdere bekerwedstrijden, de Volendammers goed bij te blijven. Na 5’ spelen was de stand 2-3 en na 11’ waren de rollen omgedraaid 6-5. Vanzelf ging het niet, maar dat kwam ook door het wat HAVol1onrustige spel van de jongelingen. Door het fysieke voordeel van de Aalsmeerders en het ‘gepiep’ van de oranjehemden kwam Green Park Aalsmeer niet in hun favoriete snelle spel, sterker nog, het was bij tijd en wijle slordig en onnauwkeurig. Gelukkig werd er regelmatig gescoord en misten de Volendammers een aantal kansen, dus bij rust was het 18-13. Pas in de laatste 5 minuten van de eerste helft werd het verschil naar 5 goals gebracht, want tot die tijd bleef de tegenstander op een drietal doelpunten hangen. HAVolDe Oranjehemden waren blijkbaar niet gewend met dit soort achterstanden te gaan rusten, want ze wonden zich dusdanig op over het spel van Aalsmeer én het arbitrale duo dat ze in de rust door de scheidsrechters gemaand werden zich te gedragen.

Na rust startte Green Park Aalsmeer in ondertal, echter dat belette hun niet om  twee keer snel te scoren waardoor het verschil naar 7 goals opliep: bam, niets meer te halen voor de gasten! Toch bleven de Volendammers slim omgaan met de offensieve zonedekking, want ze konden regelmatig vrij aanleggen en scoren. Verdedigend lieten de jongelingen aardig wat steken vallen, maar gelukkig compenseerden ze dat in de aanval. Het scoreverloop in de tweede helft: na 5’ 21-15, na 15’ 28-21 en na 20’ was het scoreverschil opgelopen tot 8 doelpunten (32-24). Na een succesvolle vlieger in de eerste helft, dachten de mannen van Wai en Dennis er een dubbele vlieger uit te persen. Helaas mislukte die waarna Niko zijn trui weer mocht aantrekken 😊. In de laatste 10 minuten werd er aan beide kanten nog volop gescoord waardoor het totaal in deze wedstrijd op 72 goals eindigde: eindstand 41-31 en weer een ronde verder.

Heren HA winnen de Topper

Heren HA-jeugd wint in Panningen

Zondag 10 november ’19 stond de topper tussen de nummer 1 en 2 van de jeugddivisie op de agenda: BEVO op 2 punten achterstand was gebrand op een overwinning om de spanning terug te brengen en het zicht op een mogelijk kampioenschap in het vizier te houden, Green Park Aalsmeer was natuurlijk afgereisd om de ongeslagen status in tact te houden. De Aalsmeerders waren compleet en daardoor vol vertrouwen dat de punten mee terug zouden gaan.

Beide teams startten met een offensieve dekking waardoor er een bewegelijke wedstrijd ontspon waarbij de teams de eerste periode van de wedstrijd gelijk opgingen. Er was wel een groot verschil in de wijze waarop de goals tot stand kwamen: HA Bevode Limburgers hadden veel moeite om het doel van Aalsmeer te vinden, maar nadat ze hadden gescoord lag de bal binnen 10 seconden weer in hun eigen goal. Het Limburgse publiek wreef zich een aantal keer in de ogen, want dit spel waren ze niet eerder tegengekomen. Het sportieve was dat ze het ook nog waardeerden ook!

Tot aan de 25ste minuut gingen het aardig gelijk op (7-8 na 15’en 12-13 na 25’), maar bij rust stond het opeens 13-18 in het voordeel van Green Park Aalsmeer. Goed keeperswerk van Timo, effectief afronden en ook nog in de laatste seconden willen afronden betekende met een mooie marge van 5 goals de rust in.

Dat het HA-team van Green Park Aalsmeer dit jaar zowel in kwaliteit als ook in de breedte gegroeid is, blijkt wel uit het feit dat er meerdere spelers het stokje overnemen als de ander even minder inzetbaar is: BEVO dacht door de mandekking op Niko de angel uit de aanval te halen, echter door de speelsheid waarmee de openliggende ruimte werd benut zegt alles over dit team!!

In de tweede helft werd het verschil groter en groter: BEVO scoorde nog wel twee keer in het lege doel, maar daarna was het Aalsmeer dat de klok sloeg. Na 47’ spelen was de stand 21-28 en 7 minuten later was het verschil al 11 goals. Het krachtsverschil en de conditie spraken in het voordeel van de Aalsmeerders: dat er nog een mooie vlieger door Jeromy door het midden werd gescoord en de 39e  in de laatste seconden werd aangetekend was leuk voor spelers én het meegereisde publiek. De teleurstelling bij de Limburgers was groot, want ze hadden toch echt meer verwacht van deze wedstrijd en verliezen met 26-39 was vooraf niet verwacht. Mooi om te zien dat er wederzijds veel respect was, zowel op het veld als ook op de tribune. 

Na 10 speelrondes staat Green Park Aalsmeer HA ongeslagen bovenaan, met een gemiddelde score van 38 goals voor per wedstrijd en 24 tegen.

Komende woensdag 13 november ’19 speelt de heren A-jeugd hun derde bekerwedstrijd in de landelijke bekercompetitie, dit keer tegen Volendam HS4. Vanaf 20.00 uur in de Bloemhof, Aalsmeer.

Green Park Aalsmeer HA-jeugd wint in Emmen

Na de doordeweekse bekerwedstrijd tegen eerste divisionist HV Eemland te hebben gewonnen, was het op zaterdagavond 19 oktober ’19 weer tijd om de reguliere competitie te vervolgen. Dit keer de verre uitwedstrijd in Emmen. Omdat alle herenteams gelijktijdig speelden ontbraken Jeromy, Christiano, Jesse (met het 2e naar Arnhem) en Niko (thuis met het 1e tegen Pelt), en ook Timo ontbrak nog door zijn blessure. Gelukkig is Destin weer hersteld en staan de opvolgers te trappelen, dus Stan en Matt waren toegevoegd.

De mannen bleken geen last van de lange reis te hebben, want de start was overdonderend: na 10’ spelen was de stand 2-11! De zwarte tornado ging weer als een dolle over het veld, de Emmenaren misten teveel kansen, Cody stopte een aantal ballen en de break functioneerde naar behoren. Beetje jammer dat ‘duwen’ in de rug bij breaks niet werd bestraft, maar á la, dat nemen we maar weer op de koop toe.

BAM, Klaar: consolideren, de bus parkeren en het verschil vasthouden.

Vanaf dat moment kwam de wedstrijd wat meer in balans en liet E&O zien dat ze heel aardig kunnen handballen. Via 5-17 (16’), 9-21 (21’) en 13-23 werd de ruststand uiteindelijk 16-24. Aan Aalsmeer kant werden er weinig kansen gemist, dus de 24 goals waren niet eens geflatteerd, uiteraard is 16 ‘tegen’ in een helft wel wat veel. 

In de tweede helft startte het spel van Aalsmeer wat rommelig, E&O scoorde een paar keer in het lege doel door suffig balverlies en het publiek uit Emmen dacht dat er nog iets spannends ging gebeuren. Helaas voor de groen-witten,  het verschil werd snel weer teruggebracht naar 10 goals (20-30) na 6 minuten spelen, waarna de koppies daar iets gingen hangen. Dit was reden dat de coach van E&O na 10’ spelen naar een time out greep, want bij een stand van 21-35 zag het er minder goed voor ze uit. Hierdoor schudde hij zijn spelers weer wakker waardoor het verschil niet groter werd. Dat was wel knap, want de scheidsrechters waren iets strenger gaan straffen dus de ondertalperiodes werden steeds meer. Dat kost natuurlijk veel energie, dus na 20’ minuten spelen in de tweede helft werd de 40-grens gehaald (fijn Jeroen, appeltaart graag) en even leek de volgende tien er ook aan te komen. Gelukkig werd dit de Emmenaren bespaard, maar via 28-41 en 29-44 werd de uiteindelijke stand 32-46 op het scorebord gezet. Een prima prestatie van Mark en zijn spelers, weinig kansen gemist, wel wat veel doelpunten tegen en gelukkig weer 2 punten toegevoegd aan het totaal. 

Met dank aan onze reporter te Emmen, Rene Bon.

HJAEMMEN

Green Park A-jeugd door in de beker

beker HANa in de eerste voorronde HAVAS HS2 met grote cijfers verslagen te hebben, stond op woensdagavond 16 oktober ’19 de bekerwedstrijd tegen Eemland Heren 1 op het programma. Een prima team in de middenmoot van de eerste divisie met een veel scorende opbouwrij. De mannen van Wai en Mark verheugden zich al een aantal dagen op deze wedstrijd en ook het talrijke publiek (circa 80 mensen) was gekomen om de teams te zien strijden.

Na het beginsignaal stormde de zwarte tornado over het veld; razendsnel werd een voorsprong genomen door de Aalsmeerders en na 10’ spelen was het 7-1.bekerHA1 De geelhemden van Eemland moesten wennen aan het hoge tempo, de offensievendekking (soms man to man) en de razendsnelle omschakeling. Veel goals volgden uit de break, nadat Eemland miste of Cody de bal stopte en razendsnel het spel vervolgde. Na 18’ spelen was de stand 14-8 en een paar minuten later 27-9. De scheidsrechters waren het hoge tempo blijkbaar ook niet gewend, want de spelers hadden af en toe moeite om de beslissingen te begrijpen. De dubbele tijdstraf aan Eemlandse kant in de eindfase van de eerste helft was zeker terecht en gaf Green Park Aalsmeer de gelegenheid om de ruststand te bepalen op 21—11. Het hoge tempo vroeg conditioneel veel van de gasten en resulteerde in wat blessures waardoor de bank wel erg dun werd om volwaardig tegenstand te kunnen bieden aan de ontketende Aalsmeerders.

De rust had de Eemlanders goed gedaan want ze kwamen de eerste minuten van de tweede helft beter uit de startblokken dan Aalsmeer. De eerste 3 goals waren voor de gasten, mede omdat er veel actiever door de offensieve dekking heen werd bewogen: dat was even wennen, maar toen dat was onderkend ging ook de zwarte motor weer draaien. Na 11 minuten spelen was de stand 25-15, de marge van 10 weer hersteld en denderde de machine door naar 33-19 na 20 minuten spelen. Dit was het maximale verschil want door wat tijdstraffen, wijzigingen in de opstelling en een wat rustiger tempo liep de wedstrijd naar het einde. De 31e was een prachtige vlieger, afgemaakt door Jeromy en de 36e was zelfs een dubbele vlieger, dit keer afgemaakt door Christiano. In de laatste 5 minuten werd het uiteindelijk 37-25 en floten de scheidsrechters onder applaus voor het einde. Een modern handballend Green Park Aalsmeer kon tevreden terugkijken op een prima wedstrijd, op naar de volgende bekerwedstrijd!