eye-of-the-tiger

HARO HA1 – Aalsmeer HA1

Na het ongelukkige gelijkspel van een week eerder tegen de nummer 4 (Hercules), was het op zaterdagavond 10 maart de topper tegen HARO HA1, de nummer 2. Bij winst zou Aalsmeer de 2e plaats overnemen, wel in de wetenschap dat HARO een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Lees meer...

DFS Arnhem HA1 – Aalsmeer HA1

Op zaterdag 24 februari aanvang 19:50 maakte Kai zijn eerste speelminuten van het seizoen 2017-2018 na een lange periode van revalidatie.  In Arnhem werd er aangetreden tegen DFS Arnhem en op papier een wat gemakkelijker tegenstander dan de weken hiervoor. In de koude sporthal (met paarse vloer) werd een matige warming-up gedaan, maar dat was geen belemmering om goed te starten. Na 10 minuten stond er een comfortabele 6-2 voorsprong op het scorebord, echter daarna werd Aalsmeer aardig uit het spel gehaald door de besluiten van de scheidsrechter. Het spel in de landelijke jeugddivisie HA is dusdanig snel geworden (mede door het harsgebruik) en aansluitend op de senioren dat koppelscheidsrechters van goed niveau gewenst zijn. Dit was in deze wedstrijd niet het geval waardoor er een vervelende sfeer op en naast het veld ontstond. Aalsmeer handbalde een groot deel van de speeltijd in ondertal en daarmee kwam het spel niet uit de verf. Het klasseverschil van beide teams was dusdanig groot dat de kleedkamers voor de rust werden opgezocht met een voorsprong van 26-12. De gemoederen waren in de pauze enigszins tot rust gekomen, echter na rust werd het niet beter. Sterker nog, coach Mark kreeg eerst geel en daarna nog een keer 2”. De boys bleven gelukkig wel scoren, echter door wederom een groot deel in ondertal te moeten handballen kon Arnhem aardig bijblijven.

Uiteindelijk won Aalsmeer met 45-32, was het geen leuke wedstrijd, was het zowel binnen als buiten de lijnen onrustig, zou het NHV geen soloscheidsrechters meer moeten aanstellen op jeugddivisie A-wedstrijden, dient het publiek uit Aalsmeer zich netter te gedragen en kunnen er gelukkig 2 punten worden bijgeschreven aan het totaal. 

Doelpunten : Patrick 11, Niko en Paul 9, Jero en Kelvin 4,Glenn en Ian 3, Joris 2

Aalsmeer HA1 – DWS HA1

Zondag 18 februari 2018 speelde HA1 tegen de nummer 7 van de ranglijst, DWS HA1 uit Schiedam. Een pittig ploegje die de vorige wedstrijd het eerste half uur veraste met een hele offensieve dekking, maar dat in de tweede helft niet kon volhouden. Hoe zou dat nu gaan?  Op de trainingen was er de week er voorafgaand aandacht aan besteed, echter DWS startte dit keer met een offensieve 5:1 dekking.

Lees meer...

Heren A1 winnen van Hellas

Aalsmeer HA1 – Hellas HA1    4 Februari 2018

Om nog een kans te maken op het kampioenschap moest op deze zondag (4-1-18) gewonnen worden van Hellas, traditioneel een zware tegenstander waar altijd mooie wedstrijden tegen gespeeld worden. Als nummer 3 tegen de nummer 7 bij voorbaat een leuk affiche, dus de tribunes in hal 2 waren aardig gevuld.

De start van Aalsmeer was overdonderend: vrijwel geen fouten, zowel verdedigend aanvallend werd er erg gehandbald. Een genot om naar te kijken.  Na 8 minuten spelen vluchtte Hellas in een time out bij een achterstand van 5-2, maar het was meer de wijze waarop….. Deze zwarte ‘storm’ hield aan tot 10-3, waarbij de laatste twee goals van Aalsmeer in een leeg doel werden gescoord. Hellas was na de time out met 7 veldspelers gaan spelen, waardoor er meer aanvallende druk op de verdediging werd gezet. Na het eerste kwartier begon Hellas onder de druk van Aalsmeer vandaan te komen, werd er beter verdedigend bij de Hagenaars en kwamen de eerste missers aan Aalsmeerzijde. Na 25 minuten was de stand 12-8. Opvallend waren de 2” tijdstraffen voor Hellas (praten, bal meenemen en middenuit verstoren), echter Aalsmeer kon daar niet genoeg van profiteren. Wai nam een time out, in de hoop de spelers weer net zo scherp te krijgen als de eerste 15 minuten, echter dat lukte nauwelijks. De ruststand werd 13-10, mede omdat er nog 3 keer gemist werd.

Na rust miste Patrick de eerste bal en startte Niels met 2 prima stops. Niels speelde een belangrijke rol in de tweede helft want Hellas bleef de hele wedstrijd verder met 7 veldspelers aanvallen. De doelpunten waren deze tweede helft schaars, maar toch bleef het een aantrekkelijk schouwspel met twee goede ploegen die probeerden het gaatje in de verdediging te vinden. Na 10’spelen in de tweede helft was de stand 14-14, waarna Don de 15-14 inschoot. Hellas haakte weer aan (15-15), maar daarna pakte Aalsmeer halverwege een voorsprong van 2 door een benutte strafworp (Niko) een doelpunt van Niels in een leeg doel. Die kansen waren er wel vaker, echter werden gemist of niet eens ‘gezien’.  Na 17’nam Wai weer een time out, het systeem werd ingezet alleen Ian knalde de open kans keihard op de lat. Razendsnel schakelde Hellas om en scoorde de 17-16. In de fase dat er drie of vier loopfouten werden gemaakt kreeg Hellas de kans om gelijk te maken (18-18). Don scoorde in de eindfase 19-18, Hellas kreeg nog een tijdstraf en waar Jeromy de week ervoor de bal er fantastisch in knalde, ging de bal nu rakelings langs. Aiii, gelukkig pakte Hellas nog een 2”en scoorde Kelvin prima uit de rechterhoek de 20-18 binnen. Met nog te weinig tijd voor Hellas op de klok pakte Niels nog weer een bal en werd de wedstrijd verder uitgespeeld.

Met respectievelijk 4 en 2 punten achterstand op de nummers 1 en 2 staat Aalsmeer knap derde en met nog 11 wedstrijden te gaan kan er nog van alles verschuiven in de bovenste regionen. Over twee weken wacht de nummer 6, DWS uit Schiedam, een goede ploeg waar Aalsmeer het knap moeilijk mee had. Kom kijken in de Bloemhof, aanvang 14.00 uur.

Doelpuntenmakers: Don 5, Glenn 4, Niko en Paul 3, Joris 2, Patrick, Kelvin en Niels 1

Stand per 4 febr. 2018