greenpark600LS

eye of the tiger S

Koploper HA verliest van Tachos HA


Zaterdagavond trad Green Park Aalsmeer HA om 18.30 uur aan in Waalwijk tegen de nummer 5, Tachos HA1. Altijd een lastige tegenstander, zo ook deze avond. Met Mark en Dennis op de bank (Wai was met HS1 naar Tongeren) ging de eerste helft gelijk op: via 3-3, 5-5, 7-7 en 10-10 werd er uiteindelijk gerust met een 13-12 stand op het scorebord. Een terechte voorsprong voor de Waalwijkers, mede omdat de verdediging van de Aalsmeerders niet goed stond afgesteld. Te weinig inzet waardoor er te gemakkelijk goals werden weggegeven.rsz image 88
De soloscheidsrechter floot best wel goed, maar miste teveel randzaken op de cirkel waardoor er her en der irritatie ontstond. Als het NHV de jeugddivisie serieus neemt dan wordt er gewoon een koppel toegewezen, of wordt de wedstrijd bij gebrek aan een koppel uitgesteld!
Enfin, uiteindelijk zijn de spelers aan de beurt dus de tweede helft moest het dan maar gebeuren voor Aalsmeer. Er gebeurde ook wel wat, alleen niet ten goede van de Aalsmeerders. Binnen 10 minuten stond Tachos op een verdiende 20-15 voorsprong: inspiratieloos handbal zonder inzet, snelle tegenaanvallen te slap verdedigd en teveel missers. Na 15 minuten spelen werd er een tijdstraf gegeven aan Tachos en dat was blijkbaar het startsein om weer strijd te gaan leveren: via 23-16 werd het 24-20 en nam Tachos bij 24-21 na 19’ spelen een time out. Dat beloofde een spannende eindfase, want via 25-21 werd het met nog 2,5 minuut te spelen 25-24 (voordeel Tachos). Helaas liep Aalsmeer nog tegen een 2” tijdstraf aan, waardoor een deel van de aanvalskracht werd weggenomen. Er werd met nog 37 seconden een time out genomen door Aalsmeer, dus restte nog één aanval om nog een punt mee naar huis te kunnen nemen. Helaas ging ook deze kans voorbij doordat deze laatste poging in het blok smoorde. Eindstand 25-24. De vreugde bij Tachos was begrijpelijk want zij waren, in tegenstelling tot Green Park Aalsmeer, met veel passie de strijd aangegaan en dat betaalde zich uit.
Doelpuntenmakers: Jordy, Niko en Jeromy 4, Armando en Don 3, Destin, Ian en Joost 2, Lars 1.

Green Park Aalsmeer HA wint van ARBO Rotterdam HA1

Op zondag 24 februari 2019 kwam ARBO Rotterdam HA om 13.15 uur ballen tegen Green Park Aalsmeer HA1. De nummer 7 tegen de nummer 1, op papier een niet al te moeilijke tegenstander. In de heenwedstrijd was het tot aan 10 minuten voor tijd een wedstrijd met een krappe voorsprong, welke uiteindelijk werd uitgebouwd tot 29-36 winst voor de Aalsmeerders.

Ook nu was het de eerste helft wisselvallig, echter Aalsmeer stond wel iedere keer op voorsprong. Via 2-0, 6-2 en 8-5 stond het team van Wai halverwege de eerste helft voor, echter verdedigend was het een beetje ‘lek’. Omdat er aanvallend al 10 keer gemist werd was het nog steeds een wedstrijd. Armando was ‘on fire’, scoorde in het eerste kwartier 5 van de 8 treffers en was niet te houden voor de verdedigers van ARBO. Niko miste een strafworp, scoorde wel een onderhandse en Glenn had een prima doorloopactie.rsz image 71

In het tweede deel van de eerste helft maakte ARBO prima gebruik van de open dekking van Green Park Aalsmeer. Doordat de verdedigers elkaar niet hielpen, wan het een makkie voor de Rotterdammers om te scoren. Via 9-7 en 10-9 werd het 10-10, en gaf de time out van Wai geen andere wending aan. Via de 11-11 en 12-12 sloeg Aalsmeer in de laatste 4 minuten opeens razendsnel; toe. Armando scoorde 2 keer vanaf de cirkel en Destin mocht de 15escoren vanaf 7-meter na een prima actie van Glenn. Ruststand 15-12 en wat huiswerk voor de tweede helft.

In de rust werd er blijkbaar even het een en ander ‘rechtgezet’, want in de eerste 8 minuten werd er flink gas gegeven door de mannen van Green park Aalsmeer; 22-15 BAM, wedstrijd gespeeld!! Prima breaks van Joost (2) en Destin, Niko (3) en Armando van de cirkel. ARBO scoorde in die periode eigenlijk alleen nog maar via onderhandse schoten, want iedere andere doelpoging strandde in het blok of eindigde bij de stabiel keepende Timo. Deze werd na 10 minuten in de tweede helft vervangen door Cody. Door het beter functioneren van verdediging en keeper ten opzichte van de eerste helft scoorde ARBO amper meer en doordat de effectiviteit bij Aalsmeer omhoog ging liepen de Aalsmeerders nog verder uit in het laatste deel van de wedstrijd. Cody stopte 2 strafworpen en keek er één naast, Wai speelde een tijdje met 7 veldspelers in de aanval en een korte periode met een man-to-man offensieve dekking. Zowel voor de aanvallers als de verdedigers hard werken, maar dit werd prima uitgevoerd. De stand liep snel uit naar 36-19, mede omdat Jeromy er nog 4 in gooide (2 breaks en 2 uit de linkerhoek), Jeroen 2 keer (rechterhoek en een lobje) en Destin nog 2 keer.

Al met al een goede uitslag, daarbij aangetekend dat een mindere eerste helft gevolgd werd door een betere tweede helft. Doelpuntenmakers Armando 11, Niko 7, Jeromy, Destin en Joost 4, Ian en Jeroen 2 en Glenn en Jordy ieder 1.

Volgende week vrij en op zaterdagavond 9 maart staat de uitwedstrijd tegen Tachos op het programma (18.30 uur) in Waalwijk.

Heren HA-jeugd wint lastige uitwedstrijd tegen Bevo

Op zondag 17 februari werd er om 14.45 uur aangetreden tegen Bevo HA. De vorige wedstrijd werd thuis gewonnen met 41-29, echter gezien de wisselende uitslagen van Bevo kon er vooraf geen voorspelling worden gedaan. Gezien de ranglijst was de kans aannemelijk dat Green Park Aalsmeer zou kunnen winnen: Bevo als achtste, Green Park Aalsmeer eerste.

Na een aardig ritje startte de wedstrijd, echter het leek wel alsof er zonder bal werd gespeeld. Na 6 minuten was de stand nog steeds 0-0, maar daarna begonnen de scores te komen. Bevo nam daarin het voortouw (3-1 na 10’), maar na 15’was de stand 3-3. Doelpunten waren schaars en dat bleef de eerste helft. Het was een stevig potje handbal, waarin het fysieke contact niet geschuwd werd. Het scheidsrechtersduo had haar handen er vol aan, waren soms wat wisselend in hun besluiten echter dat beïnvloedde de scoringsdrift niet echt. Na 20’ was het eerste gaatje door Aalsmeer geslagen, mede omdat Timo een aantal goede reddingen verrichtte. In de navolgende 5 minuten scoorde beide teams nog een keer (5-8) en daarna gaf het team van Wai, Mark en Dennis even vol gas: ruststand 7-13. Ogenschijnlijk een comfortabele voorsprong, maar ieder doelpunt kostte wel veel kracht. Gelukkig stond de dekking uitstekend, aanvallend wat weinig rendement.

In de rust even bijgetankt en vol goede moed de tweede helft aangevangen. Bevo kwam beter uit de rust en wist het verschil na 10 minuten terug te brengen tot 3 punten (12-15). Hmmm, dat kon de bedoeling niet zijn. Aalsmeer schakelde knap door en 10 minuten later waren ze weer uitgelopen tot 16-23, verschil dus 7. In de eindfase werd er knap geconsolideerd gespeeld en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Via 19-24, 21-25 werd de eindstand uiteindelijk 22-27. Prima spelende Glenn en Armando, Timo was goed op dreef en dus een keurige overwinning Wat moeizaam tot stand gekomen maar ook dit soort lastige uitwedstrijden dienen gespeeld én gewonnen te worden.

Volgende week speelt Green Park Aalsmeer HA de thuiswedstrijd tegen ARBO Rotterdam HA, aanvang 13.15 uur in de Bloemhof.

Heren A-jeugd wint kraker tegen Hellas HA1

Zondag 10 februari 2019 was dan zover, de uitwedstrijd van Green Park Aalsmeer Heren A tegen de Hellenen uit Den Haag. Het verschil tussen de nummers 1 en 3 was voorafgaand deze wedstrijd 3 punten, dus bij winst van de Aalsmeerders zou het verschil 5 punten worden. Dit zijn wel de mooie wedstrijden, want Hellas is goed spelend team: technisch, tactisch, veel energie.HAA

Met veel publiek op de tribune floot een goed fluitend koppel de wedstrijd aan en kregen de kijkers één van de mooiere wedstrijden in de jeugddivisie voorgeschoteld. Veel passie, mooie doelpunten, tactische vondsten en een wisselend scoreverloop.

Hellas startte goed en kwam met 2-1  voor, echter Aalsmeer pakte daarna het stokje over en bleef iedere keer 1 punt voor tot aan 6-6. Scores van Ian, Don, Niko, Destin en Armando droegen bij aan de gelijkopgaande strijd, dus uit alle hoeken werd er gescoord. Lastig te verdedigen, echter dat was wederzijds. In de 14e minuut werd er voor de eerste keer een gaatje van 2 punten geslagen door twee individuele acties van Destin en Niko, mede omdat er een aanval van Hellas goed werd geblokt door Jeromy. Na zijn enkelblessure, opgelopen bij Oranje U17 net voor Kerst, waren dit weer de eerste wedstrijdminuten! Hellas trok de stand even later weer recht tot 9-9. De keeper van Hellas stond een aantal keren goed in de weg waardoor de wedstrijd voor het eerst weer kantelde in het voordeel van Hellas. 10-9. Door een slim systeem waren ze in staat om de verdediging van Aalsmeer telkens in verwarring te brengen en daar gebruik van te maken. Bij 11-9 nam Wai een time out, met nog 10 minuten te spelen. Even later werd Niko onreglementair gestopt in de break, echter hij miste de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Dat deed Don even later wel (11-10) met een prima schot vanaf de LO, nadat er in het middenblok veel druk was gezet. In de paar minuten erna bleef het verschil 1 punt, maar met nog 4 minuten te spelen nam Hellas bij de stand 14-12 een time out nadat Armando de aansluitingstreffer miste.HAA1

De linkerhoek van Hellas bracht het verschil voor het eerst in de wedstrijd op 3 punten, gelukkig scoorde Armando een prachtig aangespeelde bal vanaf de cirkel de 15-13. Dat er in de laatste minuut nog 2 keer werd gescoord (16-14), Glenn nog een keer in het blok schoot en Destin na de reguliere speeltijd de vrije bal niet benutte…………….. de fel meelevende aanhang van beide teams kon er geen genoeg van krijgen en verheugden zich op de tweede helft.

Het spektakel kreeg een prima vervolg in de resterende 30 minuten. Aalsmeer trok de stand razendsnel gelijk door twee doelpunten van Destin, waarvan één uit een strafworp nadat Jeromy in de break werd gepakt. In overtal scoorde Niko zelfs de 16-17 waardoor de wedstrijd weer volledig open lag. Hellas kwam op 18-18 na een prachtige goal van de middenopbouwer van Hellas en ook de 20-19 van de linkerhoek was van aparte klasse. Via een individuele actie en dan ook nog een mooie draaibal kunnen gooien?  Klasse! Jordy scoorde de 20-20  waarna Timo een gave redding verrichtte. Dat de spanning er goed op stond bleek wel uit de hoog over gegooide strafworp van Hellas, echter door balverlies van Aalsmeer kon Hellas toch de 21-20 scoren. Halverwege de tweede helft was het nog steeds niet duidelijk wie er als winnaar van het veld zou stappen, dus de klotsende oksels op de tribune namen toe, net als de enthousiaste aanmoedigingen.

Jeroen scoorde zijn tweede treffer uit de rechterhoek (21-21). Over en weer werd er gescoord tot 23-23 waarna met 10 minuten te spelen Hellas een time out nam. Ze besloten met 7 tegen 6 te gaan spelen. Nadat Hellas miste werd er in de volgende aanval een strafworp aan Armando gegeven, welke Destin er weer onberispelijk in schoot (23-24). Wai nam 2’ later een time out en zette de verdediging om naar 6-0. Destin scoorde direct uit de volgende aanval de 23-25, en daarna vond Hellas het lastig om door de 6-0 heen te komen. Hellas nam haar laatste time out met nog 6 minuten te spelen, dus het tactische spel werd volledig gespeeld! Prachtig om te zien dat deze beide topploegen alles uit de kast haalden om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Toch resulteerde de time out niet in het gewenste effect, want de verdediging van Aalsmeer bleek met deze 6-0 schier onpasseerbaar en anders stond Timo daarachter met een aantal prima stops het doel leeg te houden. De 23-26 door Jordy en 23-27 van Niko betekende met nog 2 minuten te spelen de definitieve afstand. Dat Hellas nog scoorde (24-27) en Aalsmeer nog via Armando en Joost (break) maakte dat de eindstand naar 24-29 werd gebracht. Blije Aalsmeerders, verdrietige Hellenen: soms gun je beide teams de winst, vooral als er zo goed wordt gehandbald als deze middag. Een absolute kraker, goed handbal, goed geleid: konden we iedere week maar dit soort wedstrijden spelen!!

Doelpuntenmakers: Destin en Niko 6, Don 5, Armando 4, Jordy en Jeroen 3, Joost en Ian 1. Timo had totaal 12 stops (33%)

Foto's van Jet Fotografie