greenpark600LS

eye of the tiger S

Aan elkaar gewaagd...

Op zondag 25 oktober speelde het tweede damesteam van FIQAS Aalsmeer thuis tegen Leidsche Rijn. Een verslag: “We zijn vandaag vrij snel scherp en op schot. Na 5 min staan we 3-1 voor na o.a. een penalty in 1e minuut. Maar Leidsche Rijn komt terug en zo staat het 3-2 na 6 minuten. De hele wedstrijd zal het zo gaan, de teams zijn aan elkaar gewaagd.

We scoren de volgende aanval weer en Leidsche Rijn ook en zo staat het 4-3 na 7 minuten. Dan pakken we door en staat het na 2 mooie breaks 6-4 en ook Inge scoort vervolgens: 7-4. Dan krijgen we een penalty tegen, Leidsche Rijn scoort: 7-5. Lisa maakt mooi de 8-5. We blijven netjes spelen en scoren weer mooi. Lianne vindt Anouk in de hoek, 9-6 na 15 minuten. Dan, na missen op cirkel, krijgen we een break out tegen van Leidsche Rijn. Het staat 9-8 na 17 min spelen. Vervolgens weer een mooie score na de lange wissel van Eva: 10-8. Er volgt een goede stop van Verouschka, al is het jammer dat we daarna onze eigen, snelle aanval niet scorend kunnen afmaken. Vervolgens een mooi tegendoelpunt van Leidsche Rijn. Maar Eva scoort meteen weer tegen van afstand: 11-9. Het blijft spannend (11-10). Mooie score van Cindy dit keer vanaf de hoek en zo wordt het 12-10. Leidsche Rijn blijft bij - 12-11 – en een mooie score van onze kant vanuit het midden door Inge: 13-11. We houden het spannend: 13-12 met nog 6 minuten te spelen in de eerste helft. Brenda scoort de 14e voor ons maar Leidsche Rijn blijft aanhaken, het wordt 14-13 en 14-14 met nog 4 minuten te spelen. Echt aan elkaar gewaagd dus, beide teams.
Leidsche Rijn scoort nu nog een keer en komt op voorsprong. Wij missen helaas onze aanval die daarop volgt, met nog 3 minuten te spelen. Dan volgt er een penalty voor ons: score door Eva en zo staan we weer gelijk. Marloes maakt de 16 tegen 15 na snelle tegenaanval. Mooi gedaan. Er volgt weer en penalty. Eva maakt m en zo staat het bij rust 17-15.

In de tweede helft pakken we het weer goed op. We krijgen een penalty tegen, maar die belandt op de paal. Lisa mist een keer voor ze vervolgens een mooie break scoort. Leidsche Rijn scoort ook en zo blijft het een poos redelijk gelijk op gaan, eigenlijk net als in de eerste helft. Bij vlagen mooie combinaties van beide kanten en bij vlagen wat minder nauwkeurig spel en het missen van kansen. Na 15 minuten is de stand 22-22, even later 24-24 en dan komen we weer op voorsprong: 25-24. Wederom gelijk in de 24e minuut van de tweede helft: 27-27 en dan leggen we het eigenlijk in de laatste 5 minuten net af… we missen en paar keer in onze aanval en Leidsche Rijn weet van afstand een paar keer wel mooi te scoren. Na 27 minuten spelen is het 28-29. Eva heeft wederom een penalty gescoord als Nicole op de cirkel behoorlijk wordt aangepakt. Leidsche Rijn pakt echter door en de beide opbouwers scoren de 30 en 31 tegen 28. Inge kan vanuit de linker opbouw de 29e voor ons er in gooien, maar jammer genoeg is dat net te weinig. Eindstand 29-31 voor de dames uit Leidsche Rijn. Leuk handbal gezien van onze dames, helaas net niet genoeg om punten te pakken.

Prima start dames 2!

20151011 DS2 3 kleinNadat dames 2 van FIQAS Aalsmeer vorige week niet goed kon beginnen aan de competitie was dit voor deze week tegen VZV goed op de rit dankzij de hulp van teamleden van dames 4. Coach Gaby had een mooi gevulde bank en kon met een team aan de slag dat er echt zin in had! Natuurlijk niet geheel op elkaar ingespeeld, maar wel met voldoende ervaring om er met elkaar lekker tegen aan te gaan. Dat ze nog niet zo op elkaar waren ingespeeld werd wel wat zichtbaar, maar dat trokken ze snel recht. 

Een verslag: “VZV opende de score vanaf de cirkel. Wij missen helaas onze eerste kans maar ook VZV mist daarna regelmatig, net als wij… We pakken het scoren op en zo maakt Eva de 1-1. VZV is in het begin gretig en ook meer op elkaar ingespeeld, maar dankzij het zeer goede keeperswerk van Quirine kunnen ze niet echt van ons weglopen! We staan even met 3-2 achter maar maken vrij snel weer gelijk. Daarna volgt er weer mooie stop op een hoekbal door Quirine. Maar VZV houdt aan en ze scoren de 4-3 vanaf de hoek na 10 minuten spelen.
20151011 DS2 4 kleinDaarna volgt een mooie score door Anouk, vanaf de opbouw en is het 4-4. We missen helaas een terecht gekregen penalty waardoor het even later 4-5 staat voor VZV (na 13 minuten spelen). Na wat veel missen over en weer en het te snel willen afronden van onze kant maakt Cindy de 5-5 na 17 minuten spelen.

Dan krijgt VZV een penalty met wederom een zeer goede stop door Quirine! Lianne scoort vervolgens een mooie break out en dan staan we voor met 6-5. Heel even want de nummer 10 van VZV maakt gelijk: 6-6 na ruim 20 min. Er volgt iets later weer een goede stop van Quirine, waarna Cindy mooi laag vanaf opbouw raak schiet en hebben we een 7-6  voorsprong met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft. Dan maakt de opbouwer, nummer 5, van VZV gelijk met een half hoog schot en staat het 7-7 met nog 3 minuten op de klok. Nicky schiet dan net niet raak, onze break out mislukt. Quirine stopt nog weer een keer heel goed. En VZV scoort nog 1x wel we staan bij de rust met 7-8 achter.
Na de rust maakt Anouk snel gelijk, het staat 8-8, mooi vanaf de hoek. VZV schiet ook in de tweede helft nog wat over, maar wordt wel zekerder in het scoren.
De keepster van VZV staat in de tweede helft goed en wij missen een penalty. VZV scoort een paar keer weer vanaf de hoek en we staan dan met 10-8 achter. We creëren wel ruimte maar zijn net niet snel genoeg in afronding. Marloes scoort vanuit hoek en dan staan we met 11-9 achter. Even later scoren we een penalty wel en wordt de stand 10-12… En meteen daarna scoren we weer en is het 11-12. Marloes dekt de hoek van VZV beter uit en dan maakt Lianne mooi gelijk 12-12. VZV herpakt zich weer en vanaf de cirkel en door een eenvoudige twee wissel met de hoek staan we weer met 12-14 achter. Eva scoort van afstand mooi tegen. Het wordt 13-14. Dan volgt er een penalty voor VZV: 13-15. We hebben het even wat moeilijker, vooral in de dekking. Ook aanvallend laten we het wat liggen, zodat het na 18 minuten 15-17 voor VZV is. De tegenstander maakt zelfs 18-15 terwijl wij wat kansen missen door op de paal te schieten. De volgende penalty schiet Eva er goed in: 16-18, we blijven er voor gaan! VZV scoort, stand dan: 19-16 achter. Toch weten we elkaar weer wat beter te vinden, de uitdaging zit nog in het afronden. Er volgt een mooi schot van afstand door Lianne, we kruipen weer dichterbij en staan nog met 19-17 achter. VZV scoort maar wij vanaf de cirkel door Nicole ook weer (20-18) met nog 4 min te spelen. We hebben echt voldoende kansen, spelen leuke wissels en ook voldoende op snelheid. Dan scoort Cindy nadat ze in de 5-1 positie de bal mooi weet te veroveren: 19-20 met nog 1 minuut. Spannend! VZV scoort niet in hun aanval en wij vallen nog één keer snel aan, en…krijgen een penalty in de laatste seconde. Heel erg spannend! Eva scoort, echt gaaf, en zo eindigen we met een verdiend 20-20 gelijkspel. Een prima start!

Punten voor strijdend dames 2!

20150328 DS2 kleinZaterdagavond 28 maart traden de dames van FIQAS Aalsmeer 2 aan tegen HV Heerle in Wouw, in het meest westelijke deel van Brabant op 1,5 uur rijden van Aalsmeer. Met een klein team (twee wissels) startte Aalsmeer wat onwennig, wat resulteerde in een kleine achterstand in de eerste 10 minuten.

Via doelpunten van Dian, Kelsey (2x), Lianne en Marloes kwamen de dames terug tot 5-5, waarna Michelle een strafworp van Heerle stopte. Dit bleek het startsein voor FIQAS om beter te gaan handballen en tot 8-8 iedere keer een kleine voorsprong te nemen. Vanaf de 17e minuut bleek het voor beide teams een minuut of 8 onmogelijk om een doelpunt te maken, waarna Heerle 9-8 scoorde. Kelsey scoorde de tegentreffer en forceerde daarna via een break een strafworp. Maar… die werd gemist. In de 27e minuut scoorde Heerle 10-8 via een strafworp en vlak voor de rust bepaalde de thuisploeg de stand op 11-9. Het spel van Aalsmeer was minstens zo goed als dat van Heerle, maar door wat slordig spel en het missen van de kansen lukte het de eerste helft niet om meer goals te maken.

De tweede helft startte uitstekend van Aalsmeerse kant. Binnen 10 minuten stond er een prima 14-14 op het bord door prima goals van Sheryn (2x), Dian, Kelsey en Lisa: breaks, strafworp, schoten en individueel doorgaan. Dit had toch wel wat energie gekost, dus kreeg Heerle kans om weer op voorsprong te komen waardoor de stand na 13 minuten 16-14 werd. Door een tijdstraf van Heerle en daarin drie goals van Sheryn (waarvan 2 strafworpen) trokken de dames halverwege de tweede helft de stand weer gelijk naar 17-17. Vanaf dat moment kwam FIQAS iedere keer op voorsprong met één punt tot aan de 26e minuut. Via een break van Sharon, een strafworp van Kelsey en goals van Sheryn en Sharon werd toegewerkt naar een 20-21 voorsprong. De laatste 4 minuten waren erg spannend want 2 minuten voor tijd scoorde Lisa 20-22 en kreeg FIQAS een tijdstraf met nog 1.10 te spelen. Daarvan maakte Heerle vrijwel direct gebruik: 21-22. Met nog 55 seconden op de klok werd de bal opgebracht door Aalsmeer en via een stuiterbal van Kelsey werd de 21-23 gescoord. Het lukte Heerle daarna niet meer om tot scoren te komen, waardoor Aalsmeer uiteindelijk verdiend met de punten huiswaarts ging en nu stevig op de zesde plaats staat.

Doelpunten: Kelsey 7, Sheryn 6, Lisa 3, Dia, Lianne en Sharon 2, Marloes 1. Strafworpen Heerle 4/3, FIQAS 5/4. Tijdstraffen Heerle 2, FIQAS 3.

Gewonnen op snelheid!

In de wedstrijd van dames 2 tegen Leidsche Rijn gaat coach Gaby met een volle bank  aan de slag vandaag. De tegenstander staat een aantal plaatsen hoger op de ranglijst en neemt een voorsprong: 3-5. Ze zijn wat scherper in de afronding. Toch blijven de Aalsmeerse dames wel werken en gebruik maken van hun snelheid.

Met name via Britt de Lange, Jessie Kriek en Sanne proberen ze bij Leidsche Rijn in de buurt te blijven en dat lukt: bij rust staat het 9-9.

In de tweede helft wordt de wedstrijd nog leuker om naar te kijken… FIQAS Aalsmeer 2 houdt het snelle spelen vast en na tien minuten is het nog steeds gelijk: 14-14. Zelfs in ondertal wordt gescoord en nog steeds wordt in hoog tempo gespeeld. Zo is er halverwege de tweede helft een voorsprong van 18-14 na een mooie break van Britt vd Polder. Natuurlijk weet ook Leidsche Rijn nog te scoren, maar ze worden ook slordig en lijken vermoeider. Toch komen ze wel iets dichterbij – 19-17, maar een mooie pass naar Anne Visser op de cirkel en het wordt 20-17. Bij 22-18 volgen er een paar tijdstraffen op rij, maar ook nu houden de dames goed stand: 23-19. Met nog ruim een minuut op de klok volgt er een penalty voor Leidsche Rijn. Het wordt 23-20 met dus nog altijd de voorsprong voor onze dames 2, die de wedstrijd uiteindelijk winnen met 24-22. Een prima prestatie!