greenpark600LS

eye of the tiger S

Enthousiaste Pupillen!

20161105 Pupil 1Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van dames 1 van FIQAS Aalsmeer waarbij twee Pupillen van week aanwezig warenwaren. Een leuk initiatief dat dit seizoen wel vaker gaat gebeuren: bij iedere thuiswedstrijd van de dames zullen twee meiden uit de FIQAS E-jeugd aanwezig zijn als Pupil van de Week.

Zij mogen dan mee de kleedkamer in voor de voorbespreking, doen de warming up met de dames én mogen met een speelster proberen een goal te maken bij de tegenstander. Daarna mogen ze tijdens de wedstrijd op de bank zitten naast begeleidster Michelle Attema en haar helpen om alle doelpunten en tijdstraffen in de iPad te zetten. Afgelopen zaterdag waren Lindsey en Lisa uit de E3 aan de beurt. Ze vonden het geweldig. Eén van de ouders mailde na afloop: “Ik wil jullie namens Lisa bedanken voor de onvergetelijke avond. Ze heeft er echt van genoten en veel geleerd. Dit is echt een leuk initiatief voor de jeugd. Ook namens ons bedankt, met vriendelijke groet, Oscar Vergne”.

FIQAS E3 kampioen

E3 kampioen kleinVorige week werd duidelijk dat het verschil tussen Volendam en de E3 van FIQAS Aalsmeer nog maar 1 doelpunt was. De laatste speelronde zou de beslissing moeten brengen. De spelers hadden er zin in. De ouders hadden er nog meer zin in. De tegenstander blijkbaar niet, want er was niemand om tegen te spelen op zaterdagochtend. Het onderaan geplaatste VOS kwam niet opdagen.

Gelukkig speelden de F1 en F2 vóór ons hun wedstrijd en wilden zij wel meedoen met een onderling partijtje. Met duo scheidsrechters en twee coaches werd er toch nog lekker gehandbald. Na afloop werd duidelijk dat Volendam met 6 doelpunten verschil had gewonnen. Wij zouden een reglementaire overwinning krijgen, maar is dat nu 5-0 of 10-0? Bij 5-0 geen kampioen, bij 10-0 wel kampioen...

Gelukkig kwam Guus Hölscher met het verlossende woord: 10-0 en de eerste plaats! Een beetje een anticlimax om zo te eindigen, maar toch een mooie beloning voor een goed veldseizoen van Sjors, Lars, Charlie, Tim, Sam, Florian en Tobias. De patatjes smaakten prima na afloop. De uitbundige feestvreugde bleef wat uit. Misschien niet de voldoening van een zelf gewonnen wedstrijd, misschien gewoon de warmte. Volgende week de laatste trainingen en met een deel van de spelers nog naar het toernooi van Westsite. Coaches bedankt voor de fijne begeleiding en de mooie groei van de spelers!

Dik verdiende overwinning!

Buitenhandbal in een lekker ochtendzonnetje is zeker niet verkeerd. De ouders hadden hun stoel langs de zijlijn en de spelers van de E3 van FIQAS Aalsmeer hadden er zin in. Met Max en Mick als invallers voor Florian en Tim speelden we vier tegen vier op een volledig veld, omdat de tegenstanders een speler minder hadden. Nog meer ruimte dus om lekker aan te vallen. Dat lukte prima.

Bij rust stonden we 10-1 voor en hadden diverse spelers hun doelpunt al gepakt. Na rust liet de (wat mij betreft) beste speler van Lelystad zich wat nadrukkelijker zien in de aanval met best mooie acties, wat toch een aantal tegendoelpunten opleverde. Gelukkig werd iedere goal van hen direct beantwoord met een goal van de E3. De eindstand was dan ook een dik verdiende 24-6. Een mooie verbetering van het doelsaldo in de race naar het kampioenschap, die waarschijnlijk beslist gaat worden op doelsaldo tussen FIQAS Aalsmeer en Volendam. Om met een bekend koffiemerk te spreken: What else? Tijdens de wedstrijd was het al flink drinken. Na afloop werd het een waterballet op het veld en duurde het douchen nog langer dan normaal. Volgende week de laatste wedstrijd, thuis tegen VOS om 10.50 uur. De rekenmachines kunnen uit de kast. Het wordt spannend...

Van vier punten achter naar zes voor!

Na een lange onderbreking van het veldseizoen mochten de mannen van de E3 van FIQAS Aalsmeer zaterdag 21 mei eindelijk weer een wedstrijd spelen. Koen deed mee in plaats van Florian. Aalsmeer begon zoals gebruikelijk met een man-to-man verdediging vanaf de middellijn, maar dat ging tegen WeHaVe niet helemaal lekker.

Regelmatig liepen er spelers door naar de cirkel en werd de bal over de verdediging heen gespeeld. Aanvallend was het ook allemaal niet makkelijk, want de tegenstander stond gewoon stug aan de cirkel te verdedigen. Met als resultaat een achterstand van vier doelpunten bij de rust.

Na een flinke peptalk en wat aanwijzingen voor aanval en verdediging ging het in de tweede helft véél beter. Zij kwamen nog maar twee keer tot scoren, terwijl wij er tien in gooiden! Prima doelpunten vanuit breaks, passeeracties en vanuit de hoek. Dat de strafworp er niet in één keer in ging, dat deerde verder niet. Vier punten achter bij rust was zes punten voor bij het eindsignaal. En dat telt! Hiermee hebben we WeHaVe ingehaald als koploper. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het spannend bovenin. Volgende week gaan we vroeg op pad naar Lelystad. Dat komt goed..