E2 sluit competitie in stijl af

Zaterdag 25 april vond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen al plaats voor de E2 van FIQAS Aalsmeer. Maar dat werd wel een spannende, namelijk tegen de E1 van Lotus. Van dit team had Aalsmeer in het najaar buiten verloren en in de zaal 1 keer verloren en 1 keer gewonnen. Ook ging de strijd om het zaalkampioenschap tussen deze twee teams, wat uiteindelijk in het voordeel van Aalsmeer uitpakte. We konden ons dus voorstellen dat de spelers uit Hoofddorp uit waren op revanche.

De eerste helft stond Jesse op het doel. Beide teams gingen fanatiek van start en bleken inderdaad goed aan elkaar gewaagd. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Max, die lekker op dreef was als cirkelspeler. Hoofddorp maakte vervolgens gelijk, maar Seppe zorgde voor voorsprong voor onze E2. De jongens van de E2, aangevuld met Ella uit de E3, bleven hard werken, maar dat kon niet voorkomen dat Lotus voor rust toch nog twee keer kon scoren, zodat de ruststand 2-3 werd.

De tweede helft liet een soortgelijke wedstrijd zien als de eerste helft. Er werd door beide teams leuk gespeeld, aan beide kanten was er ook wel wat balverlies door slordigheidjes en een gladde bal, hoewel het gelukkig niet al te hard regende. Het eerste doelpunt na de rust was voor Lotus, zodat zij op een 2-4 voorsprong kwamen, maar de E2 van Aalsmeer gaf zich nog niet gewonnen: door een doelpunt van Max en twee van Mike kwam FIQAS Aalsmeer weer op een 5-4 voorsprong. Maar ook Lotus bleef voor de punten strijden en passeerde keeper Daniël, zodat de wedstrijd eindigde in 5-5, een stand die prima de gelijkwaardigheid van deze twee teams aangaf.

In de kleedkamer werd er nog even nagepraat over het afgelopen seizoen, waarin het team bestaande uit Daniël, Seppe, Jesse, Mike, Christian, Max en Koen flink gegroeid is. Een groot deel van het team zal volgend jaar bij de D-jongens gaan spelen, maar na de meivakantie eerst nog een paar keer lekker trainen, misschien nog een Pinkstertoernooi spelen en zeker meedoen aan het handbalkamp en mixtoernooi, voordat het seizoen echt ten einde is.

Uitnodiging ALV