E2 laat groei zien

Zaterdag 11 april, vrij vroeg, maar dat bleek qua weer zo slecht nog niet, vertrokken de jongens E2 van FIQAS Aalsmeer naar Lelystad. Daar werd het team aangevuld met Marijne, die rechtstreeks gegaan was. Ze werden door de Lelystadse vereniging keurig opgevangen om hen de kleedkamers te wijzen, omdat er ook een groot basketbaltoernooi plaatsvond in hetzelfde complex.

Na warm gelopen te hebben in een waterig zonnetje, begon de wedstrijd. Daniël stond de eerste helft in het doel. In het najaar was Lelystad sterker dan Aalsmeer, maar al vrij snel bleek dat de rollen dit keer misschien omgedraaid waren, want gestaag legden de jongens van FIQAS ze erin: 0-1 door Seppe, 0-2 en 0-3 door Mike. Er werd door iedereen actief mee gedaan. Het vierde doelpunt voor Aalsmeer was een mooi benutte penalty door Seppe en Koen zorgde dat er met een goed gevoel - 0-5 voorsprong - gerust kon worden.

Inmiddels was het zonnetje volledig verdwenen en was het best nog fris, dus na een niet al te lange pauze werd de wedstrijd alweer hervat. Nu stond Jesse onder de lat en de overige spelers hadden nog niet genoeg van het scoren: FIQAS liep uit tot een 0-10 voorsprong door doelpunten van Seppe, Koen, nogmaals Seppe, Mike en Daniël. Hierna maakte Lelystad toch een tegendoelpunt, maar kon onvoldoende tegenstand bieden. Aalsmeer scoorde opnieuw twee keer (Seppe en Daniël) 1-12, Lelystad passeerde Jesse nog wel een keer, maar Daniël zorgde voor een mooie eindstand van 2-14. Hiermee liet de E2 zien dat ze in een half jaar tijd flink gegroeid zijn in hun spel. Volgende week wordt er weer in de Flevopolder gespeeld, dan tegen Havas.