greenpark600LS

eye of the tiger S

E Één Tweetje (2)

Zowel E1 als E2 had een thuiswedstrijd in het slotweekend van de krokusvakantie. Beide teams misten spelers door wintersport en ziekte. Daarom werd er over en weer bij elkaar ingevallen. Team E2 speelde met Damian en Tobias tegen Westsite. Image4Team E1 speelde met Demi, Fleur, Gianni en Yani tegen Lelystad. Dat betekende voor zes spelers dat ze 4x20 minuten achter elkaar moesten spelen. Image3Gelukkig werd het in beide wedstrijden niet heel spannend en kon iedereen op tijd wisselen. Het was mooi om te zien dat het samen trainen betekende dat de spelers elkaar prima konden vinden. E2 won met 23-7. E1 won met 27-10. Invallers, bedankt! Volgende week spelen beide teams weer een thuiswedstrijd. E2 om 11:05 tegen HSV, E1 om 14:15 tegen VOC.

Vier bekers mee naar Aalsmeer

Vijf teams van FIQAS Aalsmeer speelden zaterdag 11 juni op het jeugdtoernooi van Westsite in Amsterdam. Drie daarvan waren E-jeugd-teams. Niet helemaal compleet, maar door onderling invallen kon iedereen drie veldwedstrijden en een beachwedstrijd spelen. Gelukkig stopte de lichte regen aan het einde van de ochtend en kon er 's middags lekker worden gehandbald. De organisatie had bedacht dat het thema ‘Jungle’ zou zijn.

Team E2 had zich hier op aangepast door speciale witte Tijger T-shirts te dragen. De coaches van team E1 droegen speciale anti-muggen/bijen Jungle-hoeden. Handballend deden we het prima. Team E1 won alle wedstrijden en eindigde zo op een eerste plaats. Team E2 speelde een keer gelijk, verloor er twee en eindigde zo op een derde plaats. Team E3, met de hulp van diverse spelers van E1 en E2 die graag een extra wedstrijd wilden spelen, maakte het drie keer spannend: 2-2, 3-4 en 3-2. Dat leverde een tweede plaats op. Dus konden er drie bekers mee naar Aalsmeer, waar nog een vierde bij kwam omdat team E2 de thema-beker won voor hun leuke shirts. Een mooi resultaat aan het einde van het seizoen. Na de zomervakantie stromen diverse spelers door naar de D-jeugd en gaan we met aanvulling vanuit de F-jeugd met vier vernieuwde E-teams aan de competitie beginnen. Maar eerst… een fijne vakantie allemaal!

E2 en E1 zijn er klaar voor

20150822 E 2Zaterdag 22 augustus konden de E1 en E2 van FIQAS Aalsmeer in stralend weer vast wat wedstrijdervaring opdoen met de nieuwe regels tijdens het jaarlijkse veldtoernooi bij Legmeervogels in Uithoorn. De E2 moest al vroeg in de ochtend beginnen. Helaas kon niet het hele team meedoen:

Lindsey was tijdens de eerste training door haar enkel gegaan, maar kwam wel even kijken, en Nino had andere verplichtingen. Gelukkig konden Kiki (uit de F) en Koen (uit de E1) invallen. Voor de eerste wedstrijd werd door coach Pascal rustig uitgelegd wat er dit seizoen veranderd is in de speelwijze bij de E, namelijk dat er een man minder in het veld staat en dat er niet meer met de hakken op de cirkel verdedigd mag worden. Hij had een duidelijk schema gemaakt, en hiermee gingen ze aan de slag.                                                                                  

Dat pakte de eerste wedstrijd goed uit: van DSG werd ruim gewonnen. Helaas werd van Legmeervogels en KDO verloren, maar de laatste wedstrijd tegen WeHaVe werd weer gewonnen. Dit leverde uiteindelijk voor het team bestaande uit Lars, Sven, Jan Bas, Emma, Leonoor, Kiki en Koen een mooie 3e plaats en tevreden coach op.                                                    

Hierna mocht de E1 ook vier wedstrijden spelen. Inmiddels was het flink warm geworden, dus de bidons moesten regelmatig bijgevuld worden. Ook in dit team een geblesseerde speler: Max had in de laatste week van de vakantie zijn arm gebroken, dus zal voorlopig niet mee kunnen doen. Hij was er wel om zijn team aan te moedigen. Het team bestaat dit jaar verder uit Ella, Quinty, Marijne, Koen, Sjors, Danny en Benjamin. Deze laatste speler is net een paar weken geleden in Nederland komen wonen, maar heeft in Finland al een tijdje gehandbald en bleek een goede aanwinst voor de vereniging. Ook voor dit team werden de nieuwe regels door de coach (Pieter ) nog even doorgenomen en daarna moest er direct image.pnghard gewerkt worden tegen thuisclub Legmeervogels. Deze wedstrijd werd helaas met 1 punt verschil verloren.

20150822 E 3Daarna werd er van Lelystad gewonnen en was het weer spannend tegen Lotus: 4-4. De laatste wedstrijd tegen Najaden werd weer gewonnen en hiermee eindigde de E2 op een uitstekende 2e plaats. Ze hebben lekker kunnen oefenen met het nieuwe systeem en bijna iedereen heeft zijn of haar eerste doelpunt al weer gemaakt. Ook dit team lijkt klaar voor de competitie die komend weekend begint.

E2 sluit competitie in stijl af

Zaterdag 25 april vond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen al plaats voor de E2 van FIQAS Aalsmeer. Maar dat werd wel een spannende, namelijk tegen de E1 van Lotus. Van dit team had Aalsmeer in het najaar buiten verloren en in de zaal 1 keer verloren en 1 keer gewonnen. Ook ging de strijd om het zaalkampioenschap tussen deze twee teams, wat uiteindelijk in het voordeel van Aalsmeer uitpakte. We konden ons dus voorstellen dat de spelers uit Hoofddorp uit waren op revanche.

De eerste helft stond Jesse op het doel. Beide teams gingen fanatiek van start en bleken inderdaad goed aan elkaar gewaagd. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Max, die lekker op dreef was als cirkelspeler. Hoofddorp maakte vervolgens gelijk, maar Seppe zorgde voor voorsprong voor onze E2. De jongens van de E2, aangevuld met Ella uit de E3, bleven hard werken, maar dat kon niet voorkomen dat Lotus voor rust toch nog twee keer kon scoren, zodat de ruststand 2-3 werd.

De tweede helft liet een soortgelijke wedstrijd zien als de eerste helft. Er werd door beide teams leuk gespeeld, aan beide kanten was er ook wel wat balverlies door slordigheidjes en een gladde bal, hoewel het gelukkig niet al te hard regende. Het eerste doelpunt na de rust was voor Lotus, zodat zij op een 2-4 voorsprong kwamen, maar de E2 van Aalsmeer gaf zich nog niet gewonnen: door een doelpunt van Max en twee van Mike kwam FIQAS Aalsmeer weer op een 5-4 voorsprong. Maar ook Lotus bleef voor de punten strijden en passeerde keeper Daniël, zodat de wedstrijd eindigde in 5-5, een stand die prima de gelijkwaardigheid van deze twee teams aangaf.

In de kleedkamer werd er nog even nagepraat over het afgelopen seizoen, waarin het team bestaande uit Daniël, Seppe, Jesse, Mike, Christian, Max en Koen flink gegroeid is. Een groot deel van het team zal volgend jaar bij de D-jongens gaan spelen, maar na de meivakantie eerst nog een paar keer lekker trainen, misschien nog een Pinkstertoernooi spelen en zeker meedoen aan het handbalkamp en mixtoernooi, voordat het seizoen echt ten einde is.