eye-of-the-tiger

Leuke wedstrijd E1 en E2

Het is toch een beetje raar. Als je met twee teams – de FIQAS E1 en E2 - in dezelfde poule zit en dus een onderlinge wedstrijd moet spelen. De spelers trainen meermalen per week met elkaar en weten precies hoe de verhoudingen liggen. Gelukkig was het lekker weer, hadden de spelers er zin in en was het voor de coaches een rustige wedstrijd. In de eerste helft zagen we een uitstekende Gianni in het doel bij team E2, die het ene na het andere schot wist te keren. Pas toen het tempo omhoog ging van verdediging naar aanval, liep de stand op.

Lees meer...

E1 pakt beslissende punten!!

Met alle spelers terug van wintersport en ziekte, en met Romana als supporter op de bank, begon team E1 de wedstrijd tegen VOC voortvarend. foto 2Er werd gecombineerd naar de zijkanten en naar de cirkel, er werd gescoord met sprongschoten door het midden, er werden een aantal prima breaks gelopen. Het viel de ouders op dat de spelers al direct het geleerde van de eerste D-trainingen probeerden toe te passen. Bij de rust was het gat al geslagen en de wedstrijd feitelijk al gespeeld: 11-2. De tweede helft was, misschien wel daarom, een stuk minder goed. Het spel werd slordiger. Het leek wel of iedereen wilde scoren als cirkelspeler. foto 1Er werd nog wel gescoord uit onderscheppingen, maar pas in de laatste vijf minuten kwamen de combinaties weer terug. Iets van een "Aalsmeers kwartiertje"? De wedstrijd werd gewonnen met 18-3 volgens de supporters, 17-4 volgens het scorebord, 18-4 volgens de scheidsrechters of 16-4 volgens de app. In ieder geval twee punten erbij, waardoor team E1 niet meer te achterhalen is en bovenaan zal eindigen in deze zaalcompetitie.

 

Volgende week de laatste uitwedstrijd bij KDO en de week daarna de laatste thuiswedstrijd tegen DSOV. Beide wedstrijden zijn om 12:15.

E Één Tweetje

Zowel E1 als E2 had een thuiswedstrijd in het slotweekend van de krokusvakantie. Beide teams misten spelers door wintersport en ziekte. Daarom werd er over en weer bij elkaar ingevallen. Team E2 speelde met Damian en Tobias tegen Westsite. Image4Team E1 speelde met Demi, Fleur, Gianni en Yani tegen Lelystad. Dat betekende voor zes spelers dat ze 4x20 minuten achter elkaar moesten spelen. Image3Gelukkig werd het in beide wedstrijden niet heel spannend en kon iedereen op tijd wisselen. Het was mooi om te zien dat het samen trainen betekende dat de spelers elkaar prima konden vinden. E2 won met 23-7. E1 won met 27-10. Invallers, bedankt! Volgende week spelen beide teams weer een thuiswedstrijd. E2 om 11:05 tegen HSV, E1 om 14:15 tegen VOC.

E1 in de eerste versnelling

Lotus E1 – FIQAS Aalsmeer E1

Uit voorzorg had coach Paul twee spelers uit team E2 meegenomen naar Hoofddorp: Yani en Lara. Omdat Damian toch kon spelen, hadden we de luxe van drie wissels en twee linkshandige meiden. Dat leverde succesvolle en minder succesvolle combinaties van vijf spelers in het veld op. En zo kon het gebeuren dat team E1 in de uitwedstrijd tegen Lotus nooit echt los kwam, ondanks de 25-3 thuisoverwinning. Telkens als er een klein gaatje was, dan sloot Lotus weer aan. Gemiste kansen, matig aanspelen en vangen, soms drie cirkelspelers verstopt tussen de verdedigers, er viel wel wat te verbeteren. Maar het was spannend op een leuke manier, er waren zeker ook hele mooie combinaties waarbij de vrije speler aan de cirkel of in de hoek werd gevonden en na de 0-1 was er nooit een achterstand. Bij rust een 8-6 voorsprong. Uiteindelijk een 18-14 overwinning. We hebben nu twee weken de tijd om de tweede versnelling te vinden voor de uitwedstrijd in Volendam. Dit keer niet om 9:00, maar zaterdagochtend om 10:00 is nog steeds vrij vroeg :-a. 4 febr. 2018b. 4 febr. 2018