C2 sluit competitie af met winst

Voor zaterdag 2 juni stond voor de meiden C2 van FIQAS Aalsmeer de laatste thuiswedstrijd uit de competitie op het programma, tegen HVBS uit Bunschoten. Voor aanvang een gelijk puntentotaal dus de winnaar van vandaag zal als tweede eindigen in de poule. Niet voor de eerste keer dit seizoen een rommelig begin, dit had nog niets met de wedstrijd te maken maar meer met de wastas. Wie heeft hem? Waar is ie en wanneer komt ie? hebben we al vaker gehoord dit seizoen. Gelukkig arriveert de tas nog op tijd en kunnen de dames zich gaan omkleden. Er is zelfs nog tijd over voor een warming up. Zonder Kymani die met de C1 mee is naar Almere maar met Lisa uit de D1 als waardige vervanger start FIQAS.

De eerste doelpoging is voor FIQAS, maar Noa mist. HVBS in de tegenaanval loopt zich vast in de verdediging en krijgt de vrije worp. Rachelle staat op de juiste plek en van achteruit kan er weer opgebouwd worden. In de aanval zoekt en vindt Loes de ruimte en scoort de openingstreffer. HVBS profiteert van ruimte in de FIQAS defensie en maakt de gelijkmaker.

De C2 heeft in de beginfase de nodige moeite met het fysieke spel van de tegenstander maar blijft de ruimte zoeken. Suze speelt Romy aan en er is weer de voorsprong: 2-1. HVBS moet aan de noodrem trekken om Loes van het scoren af te houden en er wordt een strafworp gegeven. Deze wordt door Loes zelf verzilverd: 3-1. HVBS blijft ook aanvallend spelen en mede door het harde spel krijgen zij ook kansen. Gelukkig staat Rachelle op de goede plek.

Na een mislukte aanval profiteert HVBS van de ruimte en met een break scoren zij de 3-2. Suze maakt de marge weer wat groter door de bal van afstand, zoals voetballers zeggen, in de kruising te gooien: 4-2. Joyce heeft het geluk niet aan haar zijde en mist een strafworp. HVBS moet alle zeilen bijzetten om FIQAS af te stoppen maar kan niet voorkomen dat Fleur een gaatje vindt en weet te scoren: 5-2. De verdediging van de C2 staat goed en zo lopen de meiden verder uit naar 6-2 door een mooi doelpunt van Lisa. Na een valpartij van Robin moet zij geblesseerd het veld verlaten. Met één wissel minder loopt Suze zich vrij en vanuit de hoek laat zij de keeper kansloos: 7-2.

De break blijkt een geducht wapen van HVBS, want opnieuw laat FIQAS te veel ruimte achterin en HVBS scoort de 7-3. Een gewaarschuwd FIQAS telt echter voor twee en er wordt weer volle bak aangevallen. Lavanya ziet de ruimte vanaf de hoek: 8-3. Dan staat het vizier even niet scherp en wordt er slordig omgegaan met kansen. HVBS, nog niet verslagen, blijft aanvallend spelen maar de verdediging staat prima en weet de meeste aanvallen te stoppen. Toch wordt het 8-4 en even later 8-5. Romy en Noa brengen de stand op 10-5 maar HVBS slaat weer toe via de break: 10-6. Loes maakt via een strafworp de 11-6 en de teams gaan rusten bij een 12-8 tussenstand.

Na de rust laat FIQAS weer aanvallend spel zien wat al gauw resulteert in de 13-8, gescoord door Suze. Na een onderschepte aanval heeft Noa het vizier niet helemaal scherp en probeert de scheidsrechter uit de wedstrijd te gooien. Niet gelukt, overigens… HVBS blijft counteren en via de break wordt de 13-9 binnengetikt. Het verschil blijft te klein om comfortabel te noemen en dus moet er volle bak gestreden worden. Na een mooie actie van Fleur kan het scorebord weer bijgesteld worden op 14-9. Rachelle voorkomt met een mooie redding een tegendoelpunt. Loes moet het veld verlaten nadat zij een harde bal op haar borst heeft gekregen en even zonder lucht zit. Noa brengt de stand op 15-9, maar gerustgesteld zijn coach Marinus en invaller Ilonka zeker nog niet. HVBS geeft zich namelijk nog niet gewonnen, maar in de aanval staat de Rachelle op de goede plek. Even later kan de tegenstander wel optimaal te profiteren van de break en zo het ineens weer 15-11. Maar ook FIQAS beheerst de break en Romy maakt 16-11. HVBS scoort de 16-12 en het geloof begint te groeien bij de ploeg uit Bunschoten. Noa maakt in een goed uitgespeelde aanval de 17-12. Rachelle stopt een aanval van HVBS, maar een break zet de stand weer op 17-13.

Een strafworp van Fleur en 2 goals van Loes zorgen voor iets meer rust bij het Aalsmeerse publiek: 20-13. Met nog een kleine tien minuten op de klok blijft HVBS aanvallen en waar FIQAS verzuimt te scoren maken zij ze wel. Fleur scoort na een mooie aanval de 21ste maar inmiddels zijn de aanvallers van HVBS ook succesvol geweest en lijkt het nog spannend te gaan worden. Lisa scoort de 22-16 uit een break, na mooie samenwerking met Suze. HVBS blijft de kansen benutten en komt terug tot 22-19. Er wordt door de FIQAS meiden een overtreding gemaakt, deze valt gelijk met het eindsignaal. Er rest dus nog een vrije worp voor HVBS. Er is enige verwarring aan onze kant en HVBS scoort de 22-20. Wel winst, niet het mooiste spel vandaag. Maar gelukkig liggen er nog twee toernooien in het verschiet om het seizoen in stijl te kunnen afsluiten.