eye-of-the-tiger

Geen spanning, wel winst voor C2

Na een aantal weekenden niet actief geweest te zijn met handbal stond op zondag 13 mei voor de meiden C2 van FIQAS Aalsmeer de uitwedstrijd tegen de C1 van Houten op het programma. Vooraf was bekend dat het op kunstgras zou zijn, nog niet wetende dat dit voor handbal eigenlijk niet te doen is. Vooral niet als het regent: veel glijpartijen aan beide kanten maar zonder kleerscheuren gebleven. Behalve Rachelle dan, iets met een hek, klimmen, winkelhaak en extra ventilatie. Suze was afwezig, want zij moest invallen bij de B1.

FIQAS, duidelijk nog niet gewend aan het veld, opent via een klutsbal de score via Romy. Houten trekt de stand echter weer gelijk in de volgende aanval. FIQAS blijft de aanval zoeken en is de betere, maar kan nog niet echt uitlopen. Romy op de break, aangegooid door Kymani, gooit de 1-2 binnen. Waar FIQAS een aantal keer de paal treft, bij zowel Romy als Lavanya, is Houten wel trefzeker: 2-2. Bij een stand van 3-4 na doelpunten van Fleur en Robin valt Loes geblesseerd uit met een rugblessure die ze al had opgelopen bij het beachen. Ze wilde het erg graag proberen, maar met zo’n glad veld erbij ging dat niet lukken helaas. Houten blijft aanvallen, maar de verdediging staat niet toe dat Houten scoort. FIQAS loopt langzaam uit, maar laat ook Houten toe om bij te blijven. Toch wordt het verschil langzaam groter en in de laatste seconden van de eerste helft lijkt Kymani te scoren maar treft helaas de keeper. In de rebound staat Noa er om de rebound vallend achter de keeper te gooien en brengt daarmee de ruststand op 7-15. Met, ik citeer, ‘ik heb een zere reet maar wel een doelpunt!’

Na de rust een gedreven FIQAS wat al weer snel de voorsprong vergroot en via Kymani, Fleur en Noa de stand zet op 7-18. Houten wordt onreglementair afgestopt en krijgt een strafworp mee. Rachelle stopt de strafworp en Noa scoort de 19e. FIQAS blijft uitlopen en na doelpunten van Noa  en Romy is de stand 9-21. Rachelle stopt opnieuw een strafworp en inmiddels is wel duidelijk dat wij hier wel de overwinning gaan behalen: er vallen grote gaten bij Houten, de Aalsmeerse meiden profiteren en lopen via doelpunten van Fleur, Romy, Kymani en Robin uit naar een comfortabele stand van 10-27. Houten komt er niet meer aan te pas en ziet het verschil alleen maar groter worden. Joyce, Fleur en Romy blijven trefzeker en inmiddels staat het dan ook 14-32. Na een overtreding van de FIQAS verdediging wordt een strafworp toegekend, maar deze wordt gemist. Het wordt uiteindelijk 16-35, echt spannend is het nooit geweest; behalve het veld dan. De dertigste (met de daarbij behorende traktatie voor het team) is voor Romy. En Noa is player of the match is geworden. Ondanks haar zere r... !