eye-of-the-tiger

Dames C2 winnen ovetuigend van DSOV

DSOV C1 _ FIQAS Aalsmeer C2     4 Februari 2018

Zo mensen, zit je rustig op een zondagmorgen in een sporthal aan de koffie. Wachtend op een handbalwedstrijdje van je dochter. Teamfoto DC2 2017 2018Dan gebeurt het, daar komt Marieke met het schriftje van de verslagen. Of er iemand verslag wil doen van de wedstrijd die komen gaat. Dsov-FIQAS Aalsmeer staat op het programma. Aangemoedigd door Maureen, de moeder van Noa, kijken de hondstrouwe ogen van Marieke mij aan. Ik kan niet weigeren en neem het schrifje in ontvangst. Dat betekent wel dat ik op moet letten en de stand en scores moet bijhouden. Ik ga naast Edwin staan, die heeft de vorige verslagen gemaakt en deed dat perfect. (kan die dat trouwens niet altijd doen) Zo kunnen wij samen de boel in de gaten houden. Helaas is Suzan ziek thuis, dus afwezig. Beterschap Suzan. Rachelle zal de hele wedstrijd moeten keepen, geen tijd om op adem te komen. Van de C1 hebben we Simone en Renee op de bank. Om ons aan te moedigen. Top meiden. Tijdens de wedstrijd worden er foto’s gemaakt door wel 2 man. Bedankt Wilco en Robert, als dit geen mooie plaatjes opleverd van onze meiden. Romy, Roos en Kymani hadden zaterdag al een goede warming up gehad, door in de C1 in de jeugd-divisie mee te spelen en die meiden aan een welverdiend gelijkspel te helpen tegen het sterke Hellas.Top.Nu onze wedstrijd, we begonnen rustig. Tot 3-3 kon Dsov ons bijhouden. Daarna kwam onze klasse boven drijven en ging en al onze trainingsuren zich uitbetalen. Via  5-8 en 7-13 kwamen we bij een ruststand van 9-18. Nu zou je zeggen, wedstrijd gespeeld, maar niets is wat het lijkt bij onze toppers van de C2. Sociaal als we zijn  gunnen we het thuispubliek ook hun momentje. Dsov scoort 5 keer op rij en je ziet de meiden kijken, het zal toch niet….. Gelukkig zijn de coaches Marinus en Marieke bij de les. Er word even wat tactisch omgezet , en via 16 -21 winnen we de pot met een afgetekende 17-24 score. Al met al een zakelijke overwinning, Herman Schaap kan vanavond rustig gaan slapen. Punten in de pocket, stevig op de tweede plaats op 5 punten van Havas met een wedstrijd minder gespeeld.  Wij kijken nu al uit naar de topper tegen Havas op 17 Maart a.s. Doelpunten zijn deze wedstrijd gemaakt door: Kymani, Roos, Suze, Romy, Fleur, Loes en Noa. De assist waren van Joyce en Lavanya. En de reddingen op doel waren van Rachelle. 

Stand per 4 febr. 2018

Meiden C2 winnen derby

De meiden C2 van FIQAS Aalsmeer moesten zondag 21 januari de derby spelen tegen RKDES uit Kudelstaart. De wedstrijd vond thuis plaats in de Bloemhof. Na een goede warming up, waar het er al fanatiek aan toe ging, begon RKDES de wedstrijd en stonden al snel voor het doel van FIQAS. Onze meiden wisten hier echter goed mee om te gaan. Roos wist de score te openen, RKDES gooide de bal na de hervatting vervolgens richting het doel van FIQAS.

Lees meer...

C2 zet goede lijn door

Voor de meiden C2 van FIQAS Aalsmeer stond zaterdag 13 januari de uitwedstrijd tegen Volendam op de planning. Edwin Blom (de vader van Rachelle) maakte een verslag: “Zonder Suze en Susan die er vanwege griep niet bij konden zijn vertrokken we richting Volendam. Daar aangekomen vertrokken de ouders richting kantine voor de koffie en de meiden richting kleedkamer. Om er vervolgens achter te komen dat zowel de tenues als bidons nog in Aalsmeer stonden. Snel inventariseren wat er aan sportkleding aanwezig was, een aantal meiden liep al in sportkleding omdat ze bij de Handbalschool getraind hadden maar uiteraard was dit niet toereikend.

Lees meer...

Dubbele cijfers voor C2

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ontving het voltallige team van de C2 van FIQAS Aalsmeer het team van KDO in de Bloemhof. Marjolein (de moeder van Joyce) maakte een verslag: “Het was weer even wennen zo na de vakantie en er werd van beide kanten wat tam gespeeld. De doelpunten gingen in het begin om en om tot Kymani een mooie break speelde en de stand op 9-6 bracht.

Lees meer...