greenpark600LS

eye of the tiger S

Dames C1 spannende wedstrijd tegen Hellas

FIQAS DC1 - Hellas DC1     3 februari 2018

Zaterdagmiddag in de Bloemhof. We spelen thuis tegen Hellas. We zijn ze niet zo lang tegengekomen op het Oliebollentoernooi in Nieuwegein. Toen waren we geen partij voor ze. Maar sinds die tijd zijn we weer gegroeid, hebben goed getraind de laatste weken. We weten dat het moeilijk gaat worden. Hopelijk onderschat Hellas ons. Het kan dus een interessante partij worden! Helaas is Danila geblesseerd. Van de C2 hebben we Romy, Kymani en Roos. Genoeg wissels om het snelle spel vol te houden.

De eerste helft begint. We beginnen met de aanval, Hellas onderschept en maakt het eerste doelpunt met een snelle break. De Hellas dames zijn erg snel. Dat belooft wat. De eerste helft gaat gelijk op: Britney benut een penalty: 2-1, Romy maakt een prachtig doelpunt vanuit de hoed: 3-1. Hellas komt terug. Er spelen 3 wat langere dames bij Hellas die snel en fysiek sterk zijn. We hebben daar niet echt antwoord op en ze komen terug naar 3-3. Na een mooie combi van goed wisseltje maakt Lindsay knap 6-7. Chiara maakt de gelijkmaker vanaf de cirkel. We blijven goed spelen. Simone scoort knap vanuit en moeilijke positie en net voor rust zien we een mooie individuele actie van Renee: 15-16. We gaan bij 15-17 rusten. We zien een goede wedstrijd. De combinaties lopen lekker. De dames wisselen zelf als ze even wat rust nodig hebben. Laten we hopen dat we dit kunnen volhouden na de rust.

De tweede helft begint goed. De afgelopen wedstrijden was het eerste deel van de tweede helft een dingetje en gaven we de wedstijd in deze fase weg. Nu is dat niet zo, sterker nog, we komen terug en het wordt gelijk: 18-18. Na 5 minuten gespeeld te hebben krijgt Dyanne een bal hard in haar gezicht. We houden ons hart vast. Gelukkig kan ze de wedstrijd voortzetten. We blijven aan elkaar gewaagd.  We zien een mooie onderhands schot van Renée. Bij 22-22 houdt Dyanne een bal tegen op een belangrijk moment. Dan staat het 25-26 met nog 40 seconde te spelen. Winnen kunnen we niet meer, maar een gelijkspel zou mooi zijn en verdiend. De seconden tikken weg. Hellas maakt nuttige overtredingen waardoor de seconden nog verder doortikken. Spanning is niet meer te houden in de hal. Met nog 3 seconden op de klok komt de bal bij Britney. Het team heeft ruimte gecreëerd en Britney schiet…. en…… scoort!!!! De eindstand wordt 26-26. Het was hard spel. 2 minuten straffen over en weer. Hellas stond 6-0 te verdedigen en we zien dat de trainingen uitbetalen: we creëren kansen en kunnen meekomen in de Jeugddivisie.

Scheidsrechter: bedankt voor het goede fluiten. Coaches en dames: bedankt voor het goede spel (iedereen heeft trouwens gescoord). De ouders hebben een topwedstrijd gezien.

Stand per 3 febr. 2018Wedstrijdfoto DC1 tegen Hellas Thuis 3 febr. 2018

Net niet tegen VOC... maar trots!

20180121 MC1 1 kleinHet team van de meiden C1 van FIQAS Aalsmeer was weer compleet, altijd lekker als je tegen VOC moet. Kan dat nooit een excuus zijn. VOC is voor onze meiden een lastige tegenstander, althans zo voelen ze dat: veel respect, terwijl we zelf toch ook een heel aardig potje kunnen handballen. Schroom van je afzetten en gewoon voor de overwinning gaan. Brutaler zijn, met bluf spelen. En dat werkt.

Lees meer...

C1 neemt punten mee naar Aalsmeer

20180114 MC1Zondag 14 januari stond voor de meiden C1 van FIQAS Aalsmeer een oude bekende op het programma, maar nieuw in onze poule van dit jaar: Geel Zwart uit ’t Zand! Uur rijden, maar het vooruitzicht is dat dit een wedstrijd is die we zouden kunnen winnen. We hebben er zin in. De trainingen gingen goed deze week. De sfeer is goed. Uit de C2 hebben we Romy en Roos mee.

Lees meer...

Rommelige wedstrijd C1 eindigt gelijk

20171219 inloopshirtsOp 19 december moesten de meiden C1 van FIQAS Aalsmeer een wedstrijd spelen. Een doordeweekse avond… snel, druk, allemaal net op tijd in de Bloemhof. Danila en Renée zijn helaas nog geblesseerd. Van de C2 hebben we versterking van Roos, Lindsay, Suze en Fleur. Er staat de dames trouwens een aangename verrassing te wachten: ze krijgen inloopshirts, mooi rood. Ze zijn er blij mee. Dank aan de sponsoren!

Lees meer...