greenpark600LS

eye of the tiger S

DC1 wint de Verl Cup in Duitsland

Pinksterweekend 2019. Het seizoen is al een beetje over, althans voor onze meiden. Na het behalen van het landskampioenschap, altijd lekker om nog een keer te noemen, en een 2eplaats op het Jac Stammes, nu dan naar Verl nabij Dortmund. Nog één keer opladen. Meerdere Green Park teams zullen aanwezig zijn, dus zal vast een gezellige boel worden.rsz 1190609f 185

We gaan een paar dagen terug. De whatsapp staat roodgloeiend. We zijn anders ingedeeld. Waar heel Aalsmeer in Verl speelt, worden onze meiden verwezen naar Güthersloh, een paar kilometer veder op, het voelt als om een beetje verbannen te worden, alsof je niet echt mee mag doen. Er zit niets anders op om er maar het beste van te maken. We komen hier om te winnen, niets anders. De Landesmeister is in The House en dat zullen ze weten ook.

Vrijdagavond. Iedereen druppelt binnen. Het was even een beetje mis op de Autobahn, flinke klapper en daardoor veel file. Maar uiteindelijk is iedereen er en kunnen we inkwartieren. Met wat ex-mariniers en ex-commando’s als vaders is dat zo gepiept. Of staan die inmiddels aan de bar en laten het aan de moeders over? Het komt uiteindelijk allemaal goed en we maken ons op voor de zaterdag. 

De zaterdag begint zonder Lisa, die heeft de griep en is achter gebleven in Hoofddorp, hoopt later nog aan te sluiten. Ook zonder Renée, de motor, maar wel inzetbaar als het nodig is. De rest van de meiden zijn fit en staan te popelen. We spelen vier wedstrijden vandaag; meiden op een missie, niet te stoppen.

Sa

9:55

GT1

  Green Park Handbal Aalsmeer

  HV Schagen

18

 : 

9

Sa

12:05

GT1

  Aalborg KFUM 1

  Green Park Handbal Aalsmeer

2

 : 

13

Sa

14:15

GT2

  vv DSVD

  Green Park Handbal Aalsmeer

9

 : 

14

Sa

15:10

GT1

  Green Park Handbal Aalsmeer

  HV Leidsche Rijn 2

18

 : 

7

So

10:15

H1

  SV Untermosel

  Green Park Handbal Aalsmeer

6

 : 

15

De laatste poule wedstrijd ook maar gelijk mee genomen, alhoewel die op zondag werd gespeeld. Op zaterdag na de wedstrijden doen we ons tegoed aan lekkernijen van de plaatselijke Griek. Knap staaltje Horeca werk overigens als er ca. 40 dorstige en hongerige Hollanders op je terras komen zitten. Als de ouders afhaken naar het hotel maken de meiden het nog even gezellig, maar liggen (bijna) op tijd op bed.

De Finale zondag. Laatste wedstrijden als C-Jeugd. Nadat we Ondermossel aan de kant hebben geschoven mogen we ons gaan opmaken voor de Halve Finale. De thuisploeg Verl is onze tegenstander, dat maak het lastig, dan kunnen er andere krachten gaan spelen. Maar onze meiden laten niets aan de twijfel over wie hier de baas is, Verl wordt simpel aan de kant geschoven met 16-3. Misschien zijn we toch op het verkeerde toernooi, de tegenstand is beperkt, of kwamen we toch om gewoon gezellig met elkaar af te sluiten? Finale is daar, we zouden graag tegen het Deense Ensted Idrætsforening spelen, maar het wordt toch weer DSVD uit Deurningen. 

Onze meiden doen wat ze moeten doen, afsluiten met een kampioenschap. Winnen van de Verl Cup in Duitsland. Het gaat in de boeken, voor altijd. Het zit er op. Genoeg gezegd, wat een seizoen, wat een progressie. Nu even rust. Dank Herman en Marcel. Tot volgend seizoen ….. 

Green Park DC1 en het Jac Stammes

22-04-19 

Jac Stammes Cup. Het mooiste handbal toernooi in Nederland. Wordt gespeeld in maar liefst zeven sporthallen in de regio met als kloppend hart De Bloemhof in Aalsmeer. En daar wil je bij zijn, als sporter, maar zeker ook als supporter.

Doelstellingen. In September vorig jaar hebben we het er over gehad. Wat zijn de doelstellingen van de DC1. Mee doen op de bovenste plaats in de jeugddivisie West, check ! Plaatsen voor het NK zou héél mooi zijn, check ! En de finale behalen van het Jac Stammes, check ! 

En zo is er een heel seizoen heel hard gewerkt om die doelstelling te behalen. Het NK zit inmiddels in de knip, die neemt niemand ze meer af. Voor eeuwigheid in de boeken vastgelegd. Maar nu dan het Jac Stammes, paasweekend 2019. Buiten is het bijna zomer, temperaturen lopen lekker op. Maar binnen moet er gebikkeld worden, wedstrijd voor wedstrijd.rsz 57434148 2472602716084576 4368146069775712256 o

Zaterdag. We starten tegen Leidsche Rijn, een team uit de Top Klasse. We zijn het nu aan onze stand verplicht, maar het is Leidsche Rijn wat brutaal de leiding neemt. Green Park stelt al snel orde op zaken en wint met 5-20. De kop is er af. Tweede wedstrijd is tegen Nieuwegein, ook uitkomend in de Topklasse met dispensatiespeelster. Die zal er vandaag vast niet bij zijn dan, want zo zijn de regels van het Jac Stammes. Ook hier doet Green Park wat er verwacht mag worden, we houden zelfs hele lange tijd de “nul” en winnen uiteindelijk met 21-3. De derde wedstrijd, welke gespeeld zou worden tegen Olympia Hengelo, uitkomend in de Jeugddivisie Noord-Oost, wordt afgewerkt op papier (10-0). Finale poule op zondag, lekker.  De zaterdagavond wordt doorgebracht in de De Bloemhof. We zien Heren 1 winnen van Volendam in een werkelijk afgeladen sporthal, ook even tijd voor ontspanning met een klein feestje.

Zondag. Moment van de waarheid, finalepoule. We spelen weer in de Emergohal in Amstelveen, 1ewedstrijd is tegen Quintus. Winnen om verder in het toernooi te groeien. Maar het vizier staat niet op scherp en dat weet je dat het tegen deze tegenstander heel lastig kan zijn. Het loopt niet en Quintus gaat met een 8-11 overwinning aan de haal. Even een re-set. Even recupereren, even alles weer op een rijtje zetten. De pauze lijkt de meiden goed te hebben gedaan. Westfriesland SEW is de 2etegenstander en die kennen we maar al tegoed. Alleen die hebben ook last van pijntjes, daar is het seizoen ook lang geweest. Die willen natuurlijk nog wel wat goed maken van vorige week. We kunnen gelukkig een gaatje slaan, maar maken het ons onnodig nog erg lastig op het einde, wel een 9-8 overwinning. Laatste wedstrijd is tegen Kwiek, maar daar zijn we dan ook afhankelijk wat er op het andere veld gebeurd. We doen wat we moeten doen en dat is winnen 9-11. Op het andere veld wint Quintus ook van SEW en mogen de meiden zich gaan opmaken voor de finale in De Bloemhof.rsz 57694861 2470790589599122 3342646877517512704 o

Werkelijk afgeladen is het sportpaleis. Hier doe je het voor, dit is wat je in ieder geval één keer wilt mee maken. Het “Eye of the Tiger” knalt uit de boxen als onze meiden opkomen in het donker, kippenvel moment. Nog één keer opladen, nog één keer alles uit de kast. Het is een lastige tegenstander, slim ook en we hebben het moeilijk. Net als de eerste wedstrijd loopt het niet en loopt Quintus uit naar zelfs 4 doelpunten verschil. Maar met een paar omzettingen, offensief verdedigen en keeperswissel weten we toch het tij te keren. We komen zelfs weer op 11-11 en de Bloemhof barst bijna uit elkaar. Wat een spanning. Maar dan gaan we er toch nog vanaf. Door een strafbal. Een situatie die je tientallen keren in een wedstrijd ziet, wordt nu wel bestraft door de jonge scheidrechter. Onze meiden accepteren het zonder verder te mokken, ook daar zijn ze in gegroeid. Mooie 2eplaats op het Jac Stammes, doelstelling was finale halen, check !

Green Park Aalsmeer DC1 … Landskampioen

Al weken wordt er naar toe geleefd. Het toernooi om het landskampioenschap in onze eigen Bloemhof in Aalsmeer. Geen training werd er over geslagen, bouwen aan een team wat er vandaag moet staan. Voeding adviezen, fitheid, wedstrijdtactiek en weerbaarheid passeren de revue, elementen die nodig zijn om vandaag het ultieme doel te halen. 

De loting was gunstig. We ontlopen Westfriesland SEW en Quintus. We treffen Meervogels en de kampioenen uit de andere jeugddivisies MHV’81 en WM Kozijnen/SVBO. Op het eerste oog moet een halve finale dan ook mogelijk zijn.rsz 56904895 2181302868621963 1162102259195052032 o

Poulewedstrijd 1 Meervogels; In de competitie twee keer winst, dus ook vandaag moet het gewoon mogelijk zijn om de dames uit Akersloot aan de kant te schuiven, hetgeen dan ook relatief eenvoudig gebeurt; In de eerste 15 minuten wordt het verschil al gemaakt waarna in de tweede helft het gas een beetje terug wordt genomen. Een 10-17 overwinning is ons deel.

Poulewedstrijd 2 MHV’81. De dames uit Mill Brabant zijn kampioen geworden in de regio Zuid-Oost. Een onbekende tegenstander dus en dat maakt het wel altijd leuk, maar ook spannend. Beide teams gaan lange tijd gelijk op maar dan kan Green Park toch het gaatje slaan en uitlopen naar een mooie 18-13 overwinning. Halve finale is dan ook een feit.

Poulewedstrijd 3 WM Kozijnen SVBO, kampioen regio Noord-Oost. Ook dit team heeft ook beide Poulewedstrijden gewonnen en we zullen dus spelen om de 1eplek in de Poule. En dan gebeurt er iets vreemds. Beide teams weten voor zeker 7 minuten niet te scoren, de 0-0 blijft op het scorebord staan. SVBO breekt echter de ban en zetten dat ook de door in de 1ehelft. Green Park heeft een mindere wedstrijd en moeten de dames in het geel zwart de overwinning laten; we verliezen met 8-13. 2eplek in de poule.rsz 57090131 2181303241955259 5096157375933448192 o

Halve Finale; Quintus is onze tegenstander. En de dames uit Kwintsheul kennen we natuurlijk maar al te goed uit de competitie. Het toernooi kost kracht en we zullen wederom alles moeten geven om de wedstrijd binnen te slepen. Onze meiden zijn zo gegroeid, spelen inmiddels zo volwassen, dat er wel een bepaald vertrouwen is. Zeker als ook het publiek er eens goed achter gaat staan. De tribunes zitten inmiddels aardig vol en ook vanuit huis worden de wedstrijden via Green Park TV gevolgd. We zien een waanzinnig goede partij tegen een tegenstander waar het lekker tegen spelen is; op het scherpst van de snede. We winnen met 19-16 en de Finale is in de pocket.

Finale; Westfriesland SEW. In de competitie 2x te sterk voor ons; waardoor zij met het kampioenschap in de Jeugddivisie West aan de haal gingen. Maar Coach Herman heeft het altijd gezegd; op het NK kunnen we ze hebben. Een toernooi als dit vergt wat van de krachten; de pijntjes worden gevoeld, maar daar heeft de tegenstander net zo goed last van. Daar moet je doorheen bijten als het er echt om gaat. En dat doen onze meiden. SEW slaat wel een klein gaatje, maar meer dan 2 doelpunten wordt het nooit. We blijven bij, nee, we groeien in de wedstrijd. Het publiek laat zich meer en meer gelden. Nu moet het gebeuren, vandaag, in de eigen Bloemhof. Nog 2 minuten te gaan 12-13 achter. De spanning stijgt. Aanval SEW, bal op de kruising, rebound, weer voor SEW, Rachelle stopt. Een kabaal rolt van de tribune. Nog één aanval, rustig opzetten, je kansen afwegen. En dan ineens ligt ‘ie er in : 13-13. Gelijk spel, tijd zit er op, strafworpen zullen moeten gaan beslissen.

Een tombola, een loterij, of kan je het toch naar je hand zetten ? Een psychologisch spel, je zenuwen onder controle hebben. En dat hebben onze meiden. SEW mist de 3estrafworp en schiet op de paal, een kwestie van centimeters. Bij Aalsmeer worden de ballen onberispelijk één voor één wél gemaakt. Nagels bijten, oer kreten en een oorverdovend geluid als Simone de laatste maakt.

Green Park Aalsmeer DC1 is Landskampioen. Een unieke prestatie, tranen van geluk, bij onze speelsters, bij de ouders, bij de beide coaches Herman en Marcel. Hier zal nog lang over na gesproken gaan worden in Aalsmeer. En ze hebben honger .. honger naar meer.rsz 56949305 2181302421955341 8205349429176172544 o

DC1 en Living Memories

23-03-19 WPK Westlandia DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 18-37 (9-16)
Vandaag een bijzondere dag. Onze meiden zijn gezond en hebben alle mogelijkheden om topsport te bedrijven. Daar gaan we met elkaar soms helemaal in op. Hoe kan het ook anders zijn. Kinderen die ernstig ziek zijn en niet lang meer hebben te leven. De Stichting Living Memories maakt een video portret van deze kinderen, als blijvende herinnering voor de familie. En daarom stapten vandaag een aantal ouders op de fiets, om mee te doen aan de Spinning Marathon. In totaal werd een geweldig bedrag ruim €34.000 bij elkaar gefietst. Mooi gebaar.rsz 190323f 082
Een avondwedstrijd vandaag. Naaldwijk, WPK Westlandia, 19:30 uur. Een beetje vreemde gewaarwording, althans zo geeft dochterlief aan. “Je zit heel de dag te wachten totdat je mag spelen”, een beetje gelijk heeft ze wel. Westlandia neemt een bescheiden 7e plaats in op de ranglijst, een jong team nog, merendeel 1e-jaars C-Junioren. Onze thuiswedstrijd ging ruim gewonnen, hoe zou het vandaag verlopen.
1e helft. Westlandia neemt brutaal de leiding, maar als snel kan Aalsmeer de score naar zich toe trekken via Roos en Danila. Westlandia speelt met offensieve verdediging en dat is lovenswaardig, maar of het echt handig is, valt te betwijfelen. Daarnaast speelt men op mandekking en dat is op dit jeugdniveau toch wel een beetje een rare gewaarwording. Het effect is wel dat Aalsmeer niet de looppatronen kan uitvoeren zoals dat normaal wel zou kunnen. Het is dus even zoeken naar de juiste tactiek, maar al snel blijkt die meer en meer gevonden. Westlandia volhardt in het offensief verdedigen en Aalsmeer maakt daar handig gebruik van, die snijden door de verdediging als een warm mes door boter. De score loopt al snel verder op het gat is 9-16 met rust. rsz 190323f 096
2e helft. We hebben vandaag overigens 2 jeugdige scheidsrechters, een duo, zoals we dat graag willen. Vier ogen zien altijd meer als twee. Maar de onervarenheid speelt hen parten denk ik, moeten nog veel leren, zien veel zaken niet helemaal goed en dat leidt soms tot vreemde voortzettingen. Maar goed, Aalsmeer doet gewoon weer wat ze al weken achter elkaar doen, goed en volwassen handballen. Het mooiste is als er complimenten zijn van het thuispubliek, over het vertoonde spel, over de manier van beleving en de attractiviteit. De score wordt gestaag uitgebreid en Lisa Hölscher doet het gewoon weer, die pakt de 30e goal weer voor haar rekening. Die kan beter een eigen bakkerij beginnen. De éne aanval na de andere is nog mooier. Telkens weer wordt er ergens een gaatje gevonden waardoor er iemand op de cirkel vrij kan komen. Soms op techniek, soms gewoon op kracht. Danila is weer zo sterk op de cirkel, die is lastig af te stoppen in deze vorm. Eindstand 18-37.
De zaal competitie zit er op. We eindigen op een mooie 2e plaats achter SEW. Let wel, Jeugddivisie West, meer en beter is er niet. En dat is een waanzinnig resultaat waar iedereen enorm trots op mag zijn. Maar … maar …. We zijn er nog niet …. Het gaat nu pas beginnen …. Nu komt het er op aan. Geschiedenis schrijven meiden … jullie zijn op een missie, focus leggen op wat er nog gaat komen …