greenpark600LS

eye of the tiger S

DC1 doet hele goede zaken in ‘t Veld

18-11-18 Juro Unirek VZV - Green Park Aalsmeer DC1 24-27 (12-15)

Woensdagmiddag, ik ben op m’n werk. Mijn telefoon staat op stil, trilstand. Even druk, even niet storen. Hij licht op, een berichtje, whatsapp. Ik probeer het te negeren, maar werp toch een blik. Een vader van de C1, niet nader te benoemen, laat ik hem “G” noemen. Nu krijg ik wel vaker whatsapps, van een andere vader, ik noem hem “H”. Maar die Whatsapps zijn over het algemeen van andere aard.

Lees meer...

DC1 komt net tekort tegen Westfriesland SEW 

10-11-18 Green Park Aalsmeer DC1 – Westfriesland SEW DC1 25-28 (10-14)

Op dit niveau handballen is mooi. Veel trainen om beter te worden. Tegenstanders van formaat. Geen wedstrijd die op voorhand te voorspellen is. De DC1 gaat lekker, we hebben een droomstart. Quintus en VOC al aan de zegepaal, vandaag SEW. De dames uit Nibbixwoud zijn op tijd, die laten niets aan het toeval over. Een geduchte tegenstander en inmiddels ook geen vreemden meer. De meiden kennen elkaar, via de moderne media houden ze elkaar op de hoogte, op vriendschappelijke basis. Maar vandaag moet die vriendschap even opzij, 2x 25 minuten. Dat is waarom het gaat.

rsz 45815657 1963068337112085 813143244501155840 o

Lees meer...

DC1 pakt door tegen VOC in Amsterdam

04-11-18 VOC Amsterdam DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 16-31 (5-11)

Op voorhand weer een lastige wedstrijd, VOC uit in Amsterdam. Althans, dat was het de afgelopen jaren. Altijd een sterk team, een beetje Amsterdamse bluf en kunnen handballen. Ingrediënten voor een beduchte tegenstander.181104F 068313210

Vorige week zijn we ijzersterk gestart tegen Quintus en nu dan direct tegen VOC. Weer een graadmeter om te zien waar we staan. Leuke wedstrijden, veel publiek weer mee uit Aalsmeer. Zelfs de trainingsmaatjes van de DB1 zijn vroeg uit de veren voor de morele ondersteuning. Leuk om te zien hoe hier iets moois aan het groeien is.

De wedstrijd komt langzaam op gang. De eerste minuten is het echt aftasten, van beide kanten. Wat slordigheden in het afronden, de bal wil er maar niet in. Zo kijken we na een paar minuten nog steeds tegen een 0-0 stand aan als Danilla de ban weet te breken. VOC komt direct daarna op gelijke hoogte, maar dan gaat de machine draaien, de olie is warm. Tempo gaat om hoog, de looppatronen, waar zo veel op getraind wordt, gaan lekker. De meiden lopen langzaam weg van VOC. Verdedigend staat het weer goed, het vertrouwen groeit in een goede afloop.181104F 012313212

Het mooie van dit team is dat de basis breed is. Coaches Herman en Marcel kunnen beschikken over een groot aantal talenten. Alle posities zijn in principe dubbel bezet waarbij de één niet onder doet voor de ander. Genoeg mogelijkheden om te wisselen indien het een keertje even niet draait. De eerste helft blijft toch wat onrustig, wat onnodige tijdstraffen en gele kaarten, welke overigens aan beide kanten vallen. We rusten met een 5-11 voorsprong.

2e Helft. Altijd belangrijk. Ondanks de ruime voorsprong is het devies scherp aan de start verschijnen. De eerste kans is dan ook voor Aalsmeer, maar er wordt niet gescoord. VOC doet dat wel 2x en zo wordt het gat ineens weer kleiner. Vorig jaar was dit vaak dodelijk, maar aan alles is te zien dat dit vandaag niet gaat gebeuren. Daarvoor zijn we te dominant. De score loopt dan ook verder op en iedereen doet eigenlijk wel een duit in het zakje. Het gat wordt groter en groter en er komt zelfs een moment dat Dyanne naar de kant gaat en we met zeven veldspeelsters spelen. Om nog meer druk op de tegenstander te zetten. VOC heeft dan de handdoek al gegooid, Green Park DC1 wint met 16-31 en neemt de 2 punten mee naar Aalsmeer. Belangrijker is echter het groeiende geloof in eigen kunnen. Volgende week weer een topper, dan ontvangen we Westfriesland SEW in De Bloemhof. We gaan er dan maar weer eens goed voor zitten.

DC1 heeft een superstart in Jeugddivisie

27-10-18 Green Park DC1 – Quintus DC1 28-23 (14-11)

Moment van de waarheid, althans voor even. Trainen tot je er bij neer valt, geen veld competitie, maar direct de zaal in. Waar staan onze meiden? Kunnen we mee komen op landelijk niveau? Jeugddivisie. Er schiet van alles door mijn hoofd. 1e wedstrijd. Quintus DC1. Vorige week tegen geoefend, 2x verloren. Afgelopen jaren waren ze ook te sterk, klein trauma van ons eigen Jac Stammes toernooi. Maar onze meiden hebben de weg naar boven gevonden, die zijn op een missie. Nog steeds veel te leren, maar elke week is er vooruitgang, is er verbetering.2C83586D AF74 423F A4B4 C634ADA73D8B

Vandaag dus Quintus DC1 als tegenstander. De meiden uit Kwintsheul, dames handbal bolwerk. Maar we staan op scherp. Een paar uur eerder, ik ben vroeg wakker, wedstrijd spanning ? Misschien een beetje. Het gevoel is goed. Ik praat niet over tactiek, dat is aan de coaches .. ik vraag even hoe het is aan dochterlief .. “Ze heeft er zin in”.. is het korte antwoord. Tas staat al vroeg klaar, rust in de auto als we op weg gaan naar Aalsmeer. Nog even bij de DC2 kijken die een walk-over hebben tegen Legmeervogels. En dan voorbereiden, focus op de wedstrijd.

De start is niet goed. Penalty tegen, 0-1 en direct daarna valt ook de 0-2. Het is duidelijk dat het eerste gedeelte voor Quintus is, ze behouden de voorsprong van maximaal 2 tot 3 doelpunten totdat de schroom wordt afgeschud. De Bloemhof moet weer een bolwerk worden, in de toekomst, maar zeker ook vandaag. Niemand komt hier om te winnen, punten blijven gewoon in Aalsmeer. Langzaam zien we het spel keren. Cynthia is op de hoek niet te stoppen en in deze fase enorm belangrijk, die weet zelf nog niet voor de helft wat ze werkelijk kan. En zo staat ieder zijn mannetje. Roos heeft het vizier ook op scherp staan en verdedigend staat het onder leiding van Renée en Dyanne als een huis.

De achterstand wordt langzaam omgebogen naar een voorsprong en we weten zelf een klein gaatje te slaan. We rusten met 14-11.

Het gevoel is goed, maar kunnen de meiden dat vast houden? Is de concentratie daar, direct na rust ? Het spel temporiseren, je niet gek laten maken, de eerste minuten door komen. En dat lukt. Roos scoort de 15-11 en het gaatje is weer groter. Cruciaal wat mij betreft voor de wedstrijd. Mentaal het juiste moment. Even laten voelen wie vandaag de baas is. De tweede helft spelen we zoals we trainen, fel in het duel, conditioneel sterk en mooie wissels. Trainen, trainen en nog eens trainen … het werpt vandaag de vruchten af … Quintus wordt naar huis gestuurd met een afgetekende overwinning. Niets op af te dingen en meer dan verdiend.

Super meiden, kijk vanavond nog eens in de spiegel … er zit nog veel meer in ! Volgende week VOC … hebben we ook nog iets mee goed te maken.