greenpark600LS

eye of the tiger S

Veel vaart in het spel

Laura van Luipen van de D3 schreef een verslag over de wedstrijd zaterdag 4 februari. “Om 12:55 uur begon het allemaal: we speelde thuis tegen de Legmeervogels. Er zat veel vaart in het spel. En Laura heeft zelfs een break gelopen. Helaas was het mis. De eerste drie doelpunten gingen er in, Marijne scoorde het vierde en Laura het vijfde. In de pauze was het 7-4.

Susane had er veel tegen gehouden. De tweede helft gingen er eerst heel veel mis. En Susane maakte een mooie redding. Legmeervogels ging in de aanval, en maakte drie doelpunten. Toen maakte Seppe een doelpunt en was het 8-6. Dat was de eindstand. Goed gespeeld allemaal! Gewonnen met 8–6!

D3 nog niet goed op schot

In het laatste weekend van de kerstvakantie begon voor de D3 de competitie weer. Gezien de gladheid buiten, was het fijn dat we niet al te vroeg en lekker dichtbij moesten spelen, namelijk bij en tegen KDO in De Kwakel. Het hele team was compleet, met als nieuwe speler Leonoor en nog één keer met Koen, die vanaf nu met de D2 mee gaat spelen, maar die dit weekend nog vrij waren.

Het bleek dat het best lekker was een extra wissel te hebben, want de conditie was toch wat weggezakt in de afgelopen weken. KDO kreeg aan de linker kant in de eerste periode veel ruimte en maakte daar goed gebruik van, zodat zij vlot op een 3-0 voorsprong kwamen. Gelukkig viel daarna ook voor Aalsmeer het eerste doelpunt (Seppe), maar veel aanvallen lukten toch niet. Ook bij de tegenpartij vielen er niet zo veel doelpunten, mede door goed keepwerk van Suzan. Ze kon echter niet verhinderen dat het bij rust uiteindelijk 5-1 stond.

De tweede helft leek het net als de vorige wedstrijd tegen KDO nog spannend te worden, doordat nu de eerste doelpunten voor Aalsmeer waren (Lavanya en Seppe) en het 5-3 werd. Daarna waren er nog wel een aantal kansen voor Koen, maar hij was onvoldoende op schot om de keeper te passeren. Intussen liet de verdediging wat steken vallen en liep KDO weer uit naar vier punten verschil. Ella zorgde met een mooie actie wel voor het 4e doelpunt aan Aalsmeerse kant. Helaas scoorde de tegenstander ook nog twee keer, zodat de D3 het jaar begon met een verlies van 9-4. Een wedstrijd met aan beide kanten opvallend weinig doelpunten. Komende week maar eens lekker op het schieten gaan trainen. A.s. zondag 15 januari speelt de D3 thuis, om 11.50 uur tegen de D1 van Najaden. Kom ze gerust aanmoedigen!

Positieve punten bij D3!

20161217 D3 7We hadden bijna een touringcar kunnen regelen, want zowel voor als na de wedstrijd van de D3 speelden er nog 2 Aalsmeerse teams in Lelystad (de E3 en de D2), dus het was een gezellig boel in de grijze polder. De D3 was compleet en moest gelijk hard aan het werk tegen het team uit Lelystad, de nummer 1 van de poule.

De dames waren groot en snel, en speelden een man-to-man verdediging waar Aalsmeer geen antwoord op had. Alleen in het begin kwam FIQAS via Seppe tot scoren, hij maakte de 1-1, maar daarna waren de punten alleen maar voor de thuisclub. Lavanya schoot nog wel een keer prachtig op het doel, maar raakte net de lat. Lelystad liep gestaag uit naar een 9-1 voorsprong, voordat onze D3 een klein beetje door de verdediging heen kon komen. Het was opnieuw Seppe die de keeper passeerde, en intussen kreeg Lelystad wat meer moeite te scoren, hoewel ze toch nog verder uitliepen naar 11-2. Even voor rust kreeg Koen nog de mogelijkheid om het verschil weer te verkleinen door middel van een penalty, maar dat lukte helaas niet.                       

20161217 D3 2De tweede helft vertoonde (gelukkig) een wat ander beeld. Beide partijen veranderden iets in hun verdediging, wat gunstig uitpakte voor FIQAS Aalsmeer. Het spel bleef aan de harde kant, wat resulteerde in twee strafworpen: Ella miste, maar Seppe trof doel: 11-3. Lelystad passeerde nog wel af en toe keeper Suzan, maar moest daar duidelijk wat meer moeite voor doen dan tijdens de eerste helft. Bij een stand van 15-3 kreeg Aalsmeer opnieuw een penalty, die Koen keurig benutte. Aanvallend lukte er in de volgende periode ook meer bij de D3. Jesse werd mooi aangespeeld en kon scoren, en hetzelfde gold voor Laura: 15-6. Lelystad kwam nog wel een keer door de verdediging: 16-6, maar Aalsmeer verkleinde het verschil met doelpunten van Christian en Laura tot 16-8. Dat was uiteindelijk de eindstand. Helaas flink verloren, maar - zoals vaak in de afgelopen weken – waren er zeker ook positieve punten: de tweede helft werd gewonnen, en iedereen bleef knokken voor elk punt.

Dit was de laatste wedstrijd van 2016. De volgende is in het nieuwe jaar, op 7 januari, tegen KDO. Een nieuw jaar, met weer nieuwe kansen, maar nu eerst… kerstvakantie!

Foto’s: Wilco Hoekman

Tegenstander D3 letterlijk een maatje te groot

20161211 D3 4Op zondag 11 december speelden veel jeugdteams van FIQAS Aalsmeer een thuiswedstrijd in De Bloemhof, zo ook de D3. De tegenstander was de D1 van Zeeburg, met een aantal grote meiden, die zich bij aanvang van de wedstrijd afvroegen of wij wel de juiste tegenstander waren. Of dat ze niet tegen de D1 moesten, die ook al aanwezig waren in de hal. Maar nee, ze waren toch echt bij de D3 in de poule ingedeeld.

De D3 moest het deze keer overigens zonder Jesse doen, die ziek was, maar werd versterkt door Lars uit de E1, die er al een wedstrijd op had zitten. De eerste twee doelpunten waren voor Zeeburg, maar het eerste deel van de wedstrijd kon Aalsmeer tot een stand van 5-6 redelijk aansluiten. Het was wel duidelijk dat Zeeburg net iets beter was, maar het lukte ook de D3 om te scoren. Geleidelijk aan in de eerste helft liep Zeeburg wat verder uit, omdat de verdediging toch onvoldoende opgewassen was tegen de grote tegenstanders en de afronding niet altijd lukte. Zo werd het 7-12 bij rust.

20161211 D3 2Het openingsdoelpunt in de tweede helft was voor Aalsmeer, en tot 11-16 bleef het verschil 5 punten, maar daarna brak een periode aan dat de ballen van Zeeburg wel het doel vonden en de ballen van Aalsmeer vooral de keeper troffen (onbedoeld ook op de neus, maar gelukkig kon ze snel weer verder spelen). Zo kwam de D3 op 10 punten achterstand: 11-21. In de laatste fase hervond de D3 zich nog een beetje, werd er nog 2 keer gescoord, tegen Zeeburg nog 1 keer en zo eindigde de wedstrijd in 13-22. Verloren van een betere tegenstander, maar een groot deel van de tijd best goed gespeeld. Volgende week de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie: uit tegen Lelystad, de nummer 1 van de poule.

Doelpunten: Seppe 5, Koen 4, Lars 2 en Marijne 1.

Foto's: Wilco Hoekman