eye-of-the-tiger

D1 veel sterker...

Het zit ons tot nu toe mee met het weer tijdens de veldcompetitie: opnieuw een zonnetje.De D1 van FIQAS Aalsmeer speelt thuis, na de D2, waarvan Charlie en Lars nog een extra potje meespelen, omdat Lisa en Koen door blessures niet maximaal inzetbaar zijn. Uiteindelijk bleken beiden overigens in de loop van de wedstrijd toch nog behoorlijk wat speelminuten te kunnen maken zonder last te krijgen.

Het eerste doelpunt was voor Aalsmeer, het tweede voor Vriendschap, maar daarna begon het lekker te draaien en werden vooral door het midden de ballen er lekker in gegooid: 6-1. Hierna kon de club uit Amsterdam Noord af en toe weer wat terug doen, maar ondertussen kwam o.a. Sven vanaf de linkerhoek lekker op schot en werd het 12-4. Hierna was het weer de beurt aan Vriendschap, maar Cedric was ondanks zijn jetlag wakker genoeg om te scoren, Esmée kreeg alle ruimte op de cirkel en Max had geen last van het beachtoernooi van de dag ervoor: 16-6. De jonge, goed fluitende scheidrechter uit Uithoorn (de wedstrijd ervoor stond hij nog bij Legmeervogels in het doel) gaf de gasten een penalty die ze wisten te benutten, maar het verschil in sterkte bleef duidelijk en het werd rust bij 21-8.

Om het nog een beetje een wedstrijd te laten worden besloot Erik met een man minder te spelen, met dan helaas wel vier spelers op de bank. Dit leek aanvankelijk niet zo veel uit te maken, ook in het begin van de tweede helft vielen de doelpunten vooral aan Aalsmeerse zijde, o.a. door Quinty en werd het 26-9. Met wederzijds goedvinden en toestemming van de scheidsrechter bracht Vriendschap een 7e veldspeler in. Hiermee vielen er wat meer tegendoelpunten. Koen bleek gelukkig toch even te kunnen spelen en werd in de aanval als 6e veldspeler bij onze D1 in gezet. Bij een stand van 30-15 kreeg Aalsmeer een penalty mee, die keeper Sjors er met een lobje keurig in gooide. In de periode hierna vielen de doelpunten ongeveer om en om. Vlak voor tijd werd door Koen nog een strafworp benut en zo eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning: 37-20.

Volgend (Pinkster-)weekend is er geen competitiewedstrijd, de eerstvolgende is over twee weken tegen Havas, in Almere. Gelukkig is deze op een gunstig tijdstip en kunnen we allemaal op tijd terug in Aalsmeer zijn om dan heren 1 aan te moedigen in de tweede wedstrijd om het landskampioenschap.