FIQAS/Aalsmeer D1- Havas D2

Voor de tweede achtereenvolgende week had de D1 een thuiswedstrijd, deze week tegen Havas D2, een team met een aantal grote meiden, maar waar eerder in Almere met 14-27 van gewonnen was. Het zou dus wel eens een wedstrijd kunnen worden om een aantal dingen te kunnen oefenen ter voorbereiding op het Jac Stammestoernooi over een paar weken. Om die reden speelde ook Lars mee, en hielp Jeroen met coachen.

image2 Het begin van de eerste helft liep aanvankelijk wat rommelig: het eerste doelpunt was voor Havas, waarna Aalsmeer op een voorsprong van 3-1 kwam, maar Havas vervolgens weer gelijk kon maken. In de daarop volgende periode konden de opbouwers en cirkelspeler elkaar beter vinden en kwam FIQAS op een 7-3 voorsprong. Het team uit Almere kwam daarna een beetje dichterbij, 7-5, maar vervolgens sloot de verdediging van Aalsmeer zich. Er was van te voren afgesproken iets compacter te verdedigen dan we meestal doen, wel nog steeds offensief, maar minder ver naar voren, en dat lukte naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter. Aanvallend liep het ook goed op wat kleine schoonheidsfoutjes in afronding of vangen na, wat resulteerde in een ruststand van 12-5.

image4a In de rust hoefde er weinig aangescherpt te worden, en vol enthousiasme werd aan de tweede helft begonnen. Dit werd een nog iets beter lopende versie van de eerste helft, de snelheid in aanval zat er goed in en een aantal spelers durfden ook wat feller te verdedigen. De hoeken kwamen een aantal keer goed inlopen (zelfs een keer van twee kanten tegelijk), waardoor er veel ruimte ontstond, die mooi benut werd. Keeper Sjors zat ook goed in de wedstrijd en had een aantal mooie reddingen, wat resulteerde in nog slechts 3 doelpunten van de gasten in de tweede helft, en 14 aan de kant van de thuisploeg, waarmee de wedstrijd eindigde in een lekkere 26-8 overwinning, waarbij alle veldspelers gescoord hadden.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Succes Schoonmaak/VOC, eens kijken of we de flow van deze wedstrijd vast kunnen houden.