greenpark600LS

eye of the tiger S

Meiden B1 van FIQAS Aalsmeer succesvol in Duitsland tijdens de Internationale Verl Cup

Afgelopen 18e mei was het dan zover, na wekenlange voorbereiding en veel zenuwen werd er dan eindelijk afgereisd naar Verl in het mooie Noordrijn-Westfalen in Duitsland. De meiden B1 van FIQAS Aalsmeer voelde ook al weken aan dat het een mooi toernooi ging worden. In de voorbereiding en in de buitencompetitie werd niet altijd even goed gespeeld maar dit was natuurlijk om 1 van onze moeilijke tegenstanders dit weekend, buurman KDO, zand in de ogen te strooien. De week voor Verl gingen onze meiden er in de Kwakel nog redelijk kansloos vanaf met 29-22 maar dit weekend zou alles anders zijn!20180520 123302 1173197

 

In de middag en avond stroomde iedereen binnen. De meiden zochten hun slaapplek voor dit weekend op, de ouders gingen naar de diverse hotelletjes die via Booking.com en Hotels.de waren geboekt. Het schijnt dat het die avond met name in hotel Kauers lang onrustig is geweest, net als op de slaapzaal van onze meiden.

Al vroeg kwamen de eerste foto’s in de groepsapp door met daarop slaperige koppies van onze meiden, langer dan een uurtje of 4/5 hadden ze niet geslapen. Het schijnt dat ze door wat gerommel en een vreemd geluid allemaal klaarwakker waren om 06.30. En dan komen de zenuwen natuurlijk want de 1e wedstrijd die dag was tegen…….. jawel, KDO, die hun eerste wedstrijd al vroeg op deze ochtend had gewonnen. Er moest dus een resultaat worden gehaald, om 12.00 was het dan zover. De meiden startte vlijmscherp en bouwde al snel een comfortabele voorsprong op die maximaal 4 punten was. KDO toonde echter veerkracht en kwam terug in de wedstrijd. Het zou dan toch niet weer…… Uiteindelijk stond er een verdienstelijk 9-9 op het bord, een prima start van het toernooi tegen 1 van de sterkste tegenstanders uit de poule zo was vooraf de inschatting.

Iedereen positief natuurlijk inclusief de begeleiding en meegereisde supporters van de meiden en natuurlijk de spelers/speelsters en ouders van de andere FIQAS teams die in Verl in actie kwamen. Als 1 vereniging zaten we daar bij menig wedstrijd elkaar aan te moedigen, prachtig om te zien en mee te maken!

De 2e wedstrijd was om 15.05, in de tussenliggende periode werd er geluncht en ijsjes gegeten. De ouders waagden zich aan het zwaardere spul, braadworst, hamburgers, patat en pils. Tegenstander was het FC Flawil uit Zwitserland. Flawil had haar eerste wedstrijd gewonnen, de meiden wisten waar ze aan toe waren, alleen winst hield ze in de race voor een 1e of 2e plek in de poule die recht gaf op een halve finale plek. Soepeltjes werd deze wedstrijd gewonnen met een uitblinkende Nina, zonder de anderen te kort te doen want iedereen speelde een van de beste wedstrijden van het seizoen! De uiteindelijke uitslag was 7-12 in het voordeel van FIQAS Aalsmeer, dik en dik verdiend! Hiermee zaten de meiden dus behoorlijk op schema. Nu alleen nog even aan het doelsaldo werken tegen Sportfreunde Pudersbach uit Duitsland, die hadden immers alle wedstrijden verloren en tegen KDO zelfs met 20-6, de achterstand in doelpunten was dus groot en de 1e plaats in de poule gaf recht op een wedstrijd tegen de nummer 2 uit de andere poule, op papier een mindere tegenstander al bleek verderop in het toernooi anders……

De tijd tussen de wedstrijden was blijkbaar te lang want de meiden begonnen heel slap aan de wedstrijd, er werd zelfs al snel tegen een 2-5 achterstand aangekeken……. Shame……

Gelukkig waren de meiden op tijd bij de les zodat er een 9-7 overwinning op het bord kwam. De punten waren binnen maar daar was ook alles mee gezegd……

Zaterdagavond werd er door de meiden gefeest, iets waar ze goed in bleken te zijn, wat een verassing………… Er werd veel gelachen met elkaar en alle andere teams en dat is ook belangrijk! Omdat de meiden voelden dat er iets te halen was in Verl werd er niet al te laat naar bed gegaan wat natuurlijk erg verstandig was.

Zondagochtend om 11.30 stond de laatste poulewedstrijd op het programma tegen het sterke Plesse Harden berg uit Noord Duitsland. Zij hadden 1 punt minder dan FIQAS en bij verlies was de halve finale weg, gelijkspel en winst zou deze plek wel veiligstellen. 2e worden in de poule leek voor deze wedstrijd het hoogst haalbare. Onder aanmoediging van vele supporters werd er uiteindelijk met goed spel in de eerste 10 en laatste 5 minuten een 3-8 overwinning gehaald door onze meiden, de halve finale was bereikt, iets waar niemand vooraf rekening mee had gehouden!!!

Tegenstander in de halve finale was het sterke V&L uit Geleen, onlangs nog actief op het NK waar een mooie 3e plek werd gehaald…. Dit bleek helaas toch een brug te ver, redelijk kansloos gingen de meiden er met 15-6 af wat overigens geen schande was. Er werd bij vlagen goed meegespeeld alleen deze meiden hadden net iets meer ervaring. Omdat de andere halve finale door gastvereniging TV Verl werd gewonnen was KDO opnieuw de tegenstander in de troostfinale die om 16.30 op het programma stond.
IMG 20180520 WA0000173198

Dit werd een mooi succes, onze meiden lieten zich niets meer afnemen en KDO bleek vrij snel gebroken. De uiteindelijke 5-9 overwinning werd gevierd alsof de Champions League was gewonnen, het was ook een prachtig resultaat in een goede wedstrijd die op het scherpst van de snede, in ieder geval door onze meiden, werd gespeeld. Buiten op het feestplein was het feest bij de meiden in de kleedkamer duidelijk hoorbaar, het was dan ook iets om trots op te zijn, 3e op een sterk bezet internationaal toernooi. Bij de B meiden wonnen uiteindelijk de meiden van Verl. In een spannende finale werd het 8-7.

Na de laatste finale was de huldiging en naast de 3e plek van meiden B was er een mooie 4e plek voor meiden C (geweldige poule gespeeld en na de halve finale was de koek helaas op….), een 3e plek voor jongens A en een prachtige 1e plek voor jongens B die gedurende het toernooi lieten zien dat ze niet alleen effectief en goed konden handballen maar ook het publiek niet vergaten en een dubbele vlieger lieten zien tijdens 1 van de poule wedstrijden!

Wat stonden onze meiden trots op het podium en wat waren de ouders blij! Na de huldiging ging iedereen weer huiswaarts om bij te komen van een fantastisch en enerverend weekend!

Een woord van dank gaat uit naar Natasja en Henk die de meiden geweldig hebben begeleid en Linda en Wilfried voor het verzorgen van de lunches en broodnodige vitamines.

Dank ook aan het jeugdbestuur dat we ook dit jaar weer bij dit mooie en gezellige, perfect georganiseerde, toernooi aanwezig mochten zijn!

Een trotse ouder

Gewoon een heerlijke wedstrijd

Zondagmiddag 29 oktober om 12.15 uur vertrokken de meiden B1 van FIQAS Aalsmeer naar Leusden. Een leuk uitje voor de zondagmiddag, gelukkig hadden wij een uurtje langer deze ochtend! Helaas begonnen wij de wedstrijd zonder coach Henk maar invallers Arjo en Natasja nemen het waar voor de tijd dat Henk even afwezig is. Met nog een blessure is helaas Esmee nog niet hersteld maar wel een goede hulpcoach! Lisa op vakantie en invaller Danila wilde graag met ons meedoen. Jodi is nog herstellende van een enkelblessure maar dat ging super goed. Dus…  met 2,5 wissel kon de wedstrijd beginnen. De meiden weten zelf erg goed hoe er gespeeld moet worden, maar met wat peptalk door de coaches ging het dan echt beginnen.

De eerste wedstrijd van het zaalprogramma en vandaag de meiden van LHV voor ons die eerste in hun poule van het buitenseizoen waren geworden dus dat beloofde wel enige spanning. Tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk op en moesten de meiden van FIQAS erg hun best doen om de doelpunten te maken, maar door vele keren de cirkel aan te kunnen spelen en omdat de hoeken erg lekker bezig waren ging het toch soepel en vlogen de doelpunten het juiste doel in. Ruststand 7-13.

De tweede helft ging net zo super als de eerste. Mooie wissels, mooie aanvallen, mooie breaks, mooie en juiste verdedigingsmoves en mooie stops door de keepster. Gewoon een heerlijke wedstrijd voor onze meiden van de B1. Ik geloof dat bijna iedereen wel een doelpunt heeft gemaakt! Eindstand: 11-24. Super goed gespeeld, Samantha, Kim, Bente, Noa, Denise H., Denise L., Nina, Danila, Jodi, Maxime en hulpcoach Esmee. A.s. zondag thuis tegen: Leidsche Rijn om 12.20 uur. Graag tot dan!

Meiden B in het nieuw!

20150927 MB nieuw jasje kleinDe meiden B van FIQAS Aalsmeer zijn al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Hoe kan het ook anders, want ze zijn prachtig in het nieuw gestoken. Dankzij hun sponsors Hilverda de Boer en Athlon hebben ze een compleet nieuwe wedstrijd outfit. Als dat geen voorbode is voor succes… Met dank aan de sponsors, uiteraard!!

Nieuwe tassen!

MB1 nieuwe tassen kleinDe meiden B1 van FIQAS Aalsmeer hebben voor het nieuwe seizoen vast mooie tassen gekregen. Dit mede dankzij sponsor MTP Supplies, die hieraan een stevige bijdrage heeft geleverd. Het team wil MTP Supplies dan ook hartelijk danken voor hun prachtige nieuwe tassen!

Meer info over deze sponsor is te vinden op: www.mtpsupplies.nl.