greenpark600LS

eye of the tiger S

  • 4B0A0095
  • 4B0A0094
  • 4B0A0093
  • 4B0A0092
  • 4B0A0091
  • 4B0A0090
  • 4B0A0089
  • 4B0A0087
  • 4B0A0086
  • Image1

Green Park Heren 2 met winst de winterstop in!

Na het ongelukkige verlies van een week eerder in Emmen speelde Heren 2 zondag 16 december zijn laatste thuiswedstrijd van 2018. De tweede wedstrijd tegen Volendam stond op het programma! Aan het begin van het seizoen werd de uitwedstrijd in en tegen Volendam HS2 in de eindfase met één punt verschil verloren, dus alle reden om voor de winst te gaan!

rsz beerent volendam

Alle goede voornemens ten spijt stond het na 5 minuten spelen 0-3 voor Volendam, voornamelijk omdat de eigen kansen niet werden afgemaakt. Na 5 missers was er een overtal situatie (2” tijdstraf Volendam) nodig om naar 3-3 terug te komen, dankzij 2 prima goals van Beerent en één in het lege doel door Jeremy. Beerent kon daarna meteen gaan zitten (2”) en ging het spel gelijk op tot 8-8. Door de variatie van schoten (strafworp, onderhands, schoten van de opbouw) was het lastig verdedigen voor Volendam, echter aan de andere kant was er weinig grip op de opbouwers van de oranjehemden. Het tempo van de 1e fase en de midden-uit werd opgevoerd waardoor Aalsmeer iets kon uitlopen: Vukasin kon via prachtig samenspel vanaf de cirkel vrij aanleggen, Niko stoomde vanaf de middellijn in één keer door en Stijn kon in de break al springend de breakgooi prachtig scoren. Bij 13-10  en nog 4’ te spelen nam Volendam een time out, echter in de daaropvolgende aanval verspeelden ze de bal en kon Niko de break scoren. Volendam keek de snelle midden-uit af van Aalsmeer en scoorde de 14-11. In de laatste minuut scoorden beide teams nog een keer, dus stond er een verdiende ruststand van 15-12 op het scorebord. De tweede helft: tja, wat zullen we eens vertellen?

Aalsmeer scoorde de eerste 7 minuten niet (15-15), miste 7 echte kansen maar daarna besloot Volendam maar liefst 12 minuten niet te scoren. Hierdoor liep Aalsmeer uit naar 20-15, maar miste ook nog eens 8 kansen……. Pffffff. Het duurde tot de 19e minuut dat Volendam (nadat ze hun tweede time out hadden genomen) weer scoorde: 20-16. De Aalsmeerders kwamen niet meer door de verdediging van Volendam heen tot de 23e minuut, toen Niko bij de stand van 20-18 mocht aanleggen voor zijn derde strafworp. Ook deze ging raak (21-18), waarna Stijn vrij snel daarna de 22-18 aantekende. Met nog een kleine 5 minuten te spelen nam Volendam zijn derde time out om de taktiek voor de laatste fase te bespreken. Ze werden daarbij geholpen doordat Aalsmeer even later een tijdstraf tegen kreeg en dankbaar kwamen ze terug tot 22-20. Met nog 2 minuten op de klok én balbezit hoefden ze eigenlijk nog maar één keer te scoren om de winst binnen te slepen, dus coach Djordje nam een time out met nog 1,5 minuut te spelen. Helaas werd de bal in de daaropvolgende aanval in de hoek verspeeld en kon Volendam razendsnel tegenscoren. Met nog een kleine minuut te spelen, stand 22-21, is het zaak om de tijd uit te spelen en geen tijdspel tegen te krijgen. Omdat doelpunten in de tweede helft schaars waren (Aalsmeer scoorde er in de tweede helft maar 7), werd er eigenlijk geen echte doelpoging meer ondernomen en ook het laatste schot ging mis. Gelukkig resteerde er te weinig tijd voor Volendam waardoor de punten in Aalsmeer bleven. Dat was maar nipt, want als jezelf maar 7 keer scoort en bijna 20 keer mist in een helft, dan verlies je normaal gesproken de wedstrijd. Gelukkig was Volendam ook minder op schot (maar 9 goals in de tweede helft), dus de conclusie was terecht dat het tijd voor de winterstop was. Doelpuntenmakers: Niko 7 (3), Stijn en Don 3, Leon, Beerent en Don 2, Menno, Vukasin en Jeremy ieder 1.

Even de balans op maken. Voor de winterstop zijn er 13 van de 22 wedstrijden gespeeld. Na 13 wedstrijden staat HS2 op een keurige zesde plek, 2 punten achter nummer drie en 7 punten voorsprong op de nummer 11 (nacompetitieplek). Winst 6, gelijk 2 en 5 verloren wedstrijden. Gemiddeld 29 goals voor, 26 tegen per wedstrijd.

Recent

Green Park Handbal Aalsmeer Logo transparant

a.Beeldscherm Green Park TV

GREEN PARK AALSMEER
vs
Initia HASSELT

is LIVE te zien, klik op het scherm.

 


Lees ook....


Voor wie de Bekerwedstrijd van Team lll heeft gemist klik hier


Dames C1 en een sensationeel slot in Kwinstheul.... Lees meer


Dames C1 krachtig na herstart van de competitie........Lees meer


Green Park Heren A starten terugronde met winst......Lees meer


Dames C1 van Green Park winnen weer ! Lees meer


Dames C1 Vandaag naar Breezand, ZAP, kop van Noord-Holland.  Lees meer...


HA1 boekt winst tegen Houten
Op zondag 14 oktober ’18 speelde Green Park Aalsmeer HA1 de ingelaste wedstrijd tegen Houten HA.  Lees meer....


Green Park Aalsmeer DC1-Westside DC1
Voor vandaag (13-10-2018) de wedstrijd tegen Westsite op het programma.
De statistieken laten zien dat er wederom weinig tegenstand te verwachten valt.Lees meer...


Heren A1 winnen in Oss.
Zondag 7 oktober ’18: 10.00 uur verzamelen in Oss. Lees meer...


  

 

  

Zoeken

 facebooktwitterif Instagram 1298747a

GREEN PARK TV

Videoverslag Peter

Aankondiging (3)

handbal 2017 selection mike multi karssing