greenpark600LS

eye of the tiger S

  • 4B0A0095
  • 4B0A0094
  • 4B0A0093
  • 4B0A0092
  • 4B0A0091
  • 4B0A0090
  • 4B0A0089
  • 4B0A0088
  • 4B0A0087
  • 4B0A0086

DC1 pakt door tegen VOC in Amsterdam

04-11-18 VOC Amsterdam DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 16-31 (5-11)

Op voorhand weer een lastige wedstrijd, VOC uit in Amsterdam. Althans, dat was het de afgelopen jaren. Altijd een sterk team, een beetje Amsterdamse bluf en kunnen handballen. Ingrediënten voor een beduchte tegenstander.181104F 068313210

Vorige week zijn we ijzersterk gestart tegen Quintus en nu dan direct tegen VOC. Weer een graadmeter om te zien waar we staan. Leuke wedstrijden, veel publiek weer mee uit Aalsmeer. Zelfs de trainingsmaatjes van de DB1 zijn vroeg uit de veren voor de morele ondersteuning. Leuk om te zien hoe hier iets moois aan het groeien is.

De wedstrijd komt langzaam op gang. De eerste minuten is het echt aftasten, van beide kanten. Wat slordigheden in het afronden, de bal wil er maar niet in. Zo kijken we na een paar minuten nog steeds tegen een 0-0 stand aan als Danilla de ban weet te breken. VOC komt direct daarna op gelijke hoogte, maar dan gaat de machine draaien, de olie is warm. Tempo gaat om hoog, de looppatronen, waar zo veel op getraind wordt, gaan lekker. De meiden lopen langzaam weg van VOC. Verdedigend staat het weer goed, het vertrouwen groeit in een goede afloop.

Het mooie van dit team is dat de basis breed is. Coaches Herman en Marcel kunnen beschikken over een groot aantal talenten. Alle posities zijn in principe dubbel bezet waarbij de één niet onder doet voor de ander. Genoeg mogelijkheden om te wisselen indien het een keertje even niet draait. De eerste helft blijft toch wat onrustig, wat onnodige tijdstraffen en gele kaarten, welke overigens aan beide kanten vallen. We rusten met een 5-11 voorsprong.

2e Helft. Altijd belangrijk. Ondanks de ruime voorsprong is het devies scherp aan de start verschijnen. De eerste kans is dan ook voor Aalsmeer, maar er wordt niet gescoord. VOC doet dat wel 2x en zo wordt het gat ineens weer kleiner. Vorig jaar was dit vaak dodelijk, maar aan alles is te zien dat dit vandaag niet gaat gebeuren. Daarvoor zijn we te dominant. De score loopt dan ook verder op en iedereen doet eigenlijk wel een duit in het zakje. Het gat wordt groter en groter en er komt zelfs een moment dat Dyanne naar de kant gaat en we met zeven veldspeelsters spelen. Om nog meer druk op de tegenstander te zetten. VOC heeft dan de handdoek al gegooid, Green Park DC1 wint met 16-31 en neemt de 2 punten mee naar Aalsmeer. Belangrijker is echter het groeiende geloof in eigen kunnen. Volgende week weer een topper, dan ontvangen we Westfriesland SEW in De Bloemhof. We gaan er dan maar weer eens goed voor zitten.

Recent

Green Park Handbal Aalsmeer Logo transparant
Lees ook...

Verslag van DC2


HA1 boekt winst tegen Houten
Op zondag 14 oktober ’18 speelde Green Park Aalsmeer HA1 de ingelaste wedstrijd tegen Houten HA1, de nummer 5 van de ranglijst. Als medekoploper van de landelijke jeugddivisie een mooie affiche waar veel publiek op was afgekomen. Lees meer....


Green Park Aalsmeer DC1-Westside DC1
Voor vandaag (13-10-2018) de wedstrijd tegen Westsite op het programma.
De statistieken laten zien dat er wederom weinig tegenstand te verwachten valt.
Lavanya, Carlijn en Nina maken het team weer compleet vandaag. Lees meer...


Heren A1 winnen in Oss.
Zondag 7 oktober ’18: 10.00 uur verzamelen in Oss. Sporthal dicht, kantine dicht……aiiii. Om 10.05 uur kwam een vriendelijke dame met kleine oogjes de kantine openen, er was gisteravond een klein feestje gevierd dus de vloer plakte nog een beetje. Hars in de kantine?? Nee, bier ….. 😊. Lees meer...

DC 2 winnen met ruime cijfers van KDO DC1
De tegenstander van vandaag is streekgenoot KDO.
Fleur en Esmee, beiden nog steeds geblesseerd worden vervangen door Lavagna, Carlijn en Nina.
Na de diverse plichtplegingen richting publiek en elkaar kan er begonnen worden.  Lees meer...

Legmeervogels DC1-Green Park Handbal Aalsmeer DC2
Op het programma vandaag 23-09-2018 de uitwedstrijd tegen de Legmeervogels DC1.
Een uitgelezen mogelijkheid  om gezien de weersverwachting de nieuwe tenue´s te testen op waterdichtheid.
Voor aanvang enige onduidelijkheid waar er gespeeld gaat worden, iedereen schijnt het zeker te weten en dus wordt er enkele keren van veld gewisseld.
Lees meer...


  

 

  

Zoeken

 facebooktwitterif Instagram 1298747a

GREEN PARK TV

Videoverslag Peter

handbal 2017 selection mike multi karssing