greenpark600LS

eye of the tiger S

  • rsz oci lions-gp aalsmeer 03
  • rsz img 9758 2
  • rsz img 1118
  • rsz img 1113
  • rsz aa8i1077
  • rsz img 9495
  • rsz hv aalsmeer-hurry up 09
  • rsz gp aalsmeer-sasja 03
  • rsz aa8i5498
  • rsz oci lions-gp aalsmeer 21

DC1 pakt door tegen VOC in Amsterdam

04-11-18 VOC Amsterdam DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 16-31 (5-11)

Op voorhand weer een lastige wedstrijd, VOC uit in Amsterdam. Althans, dat was het de afgelopen jaren. Altijd een sterk team, een beetje Amsterdamse bluf en kunnen handballen. Ingrediënten voor een beduchte tegenstander.181104F 068313210

Vorige week zijn we ijzersterk gestart tegen Quintus en nu dan direct tegen VOC. Weer een graadmeter om te zien waar we staan. Leuke wedstrijden, veel publiek weer mee uit Aalsmeer. Zelfs de trainingsmaatjes van de DB1 zijn vroeg uit de veren voor de morele ondersteuning. Leuk om te zien hoe hier iets moois aan het groeien is.

De wedstrijd komt langzaam op gang. De eerste minuten is het echt aftasten, van beide kanten. Wat slordigheden in het afronden, de bal wil er maar niet in. Zo kijken we na een paar minuten nog steeds tegen een 0-0 stand aan als Danilla de ban weet te breken. VOC komt direct daarna op gelijke hoogte, maar dan gaat de machine draaien, de olie is warm. Tempo gaat om hoog, de looppatronen, waar zo veel op getraind wordt, gaan lekker. De meiden lopen langzaam weg van VOC. Verdedigend staat het weer goed, het vertrouwen groeit in een goede afloop.

Het mooie van dit team is dat de basis breed is. Coaches Herman en Marcel kunnen beschikken over een groot aantal talenten. Alle posities zijn in principe dubbel bezet waarbij de één niet onder doet voor de ander. Genoeg mogelijkheden om te wisselen indien het een keertje even niet draait. De eerste helft blijft toch wat onrustig, wat onnodige tijdstraffen en gele kaarten, welke overigens aan beide kanten vallen. We rusten met een 5-11 voorsprong.

2e Helft. Altijd belangrijk. Ondanks de ruime voorsprong is het devies scherp aan de start verschijnen. De eerste kans is dan ook voor Aalsmeer, maar er wordt niet gescoord. VOC doet dat wel 2x en zo wordt het gat ineens weer kleiner. Vorig jaar was dit vaak dodelijk, maar aan alles is te zien dat dit vandaag niet gaat gebeuren. Daarvoor zijn we te dominant. De score loopt dan ook verder op en iedereen doet eigenlijk wel een duit in het zakje. Het gat wordt groter en groter en er komt zelfs een moment dat Dyanne naar de kant gaat en we met zeven veldspeelsters spelen. Om nog meer druk op de tegenstander te zetten. VOC heeft dan de handdoek al gegooid, Green Park DC1 wint met 16-31 en neemt de 2 punten mee naar Aalsmeer. Belangrijker is echter het groeiende geloof in eigen kunnen. Volgende week weer een topper, dan ontvangen we Westfriesland SEW in De Bloemhof. We gaan er dan maar weer eens goed voor zitten.

Recent

Green Park Handbal Aalsmeer Logo transparant

a.Beeldscherm Green Park TV

 

Uitslag SUPER LOTERIJ is bekend!!

Klik hier om te zien of jij één van de gelukkige bent.


Jac Stammes Toernooi 2019

Jac Stammes hoofd

KLIK HIER... Voor Programma - Standen - Uitslagen


Lees ook....

Dames C1 op het Jac Stammes...Lees meer


Heren A zinderende finale...Lees meer


Heren B tweede van Nederland...Lees meer


Heren 2 verliest...Lees meer


Dames C1 en living memories...Lees meer


Dames C1 op dreef...Lees meer


Heren 2 volgt seizoen ook eredivisie...Lees meer


Heren A verliezen...Lees meer


Dames C1 gaat naar het NK...Lees meer


Heren 2 redt het niet...Lees meer


Dames C1 wint opnieuw...Lees meer


Nipt verlies Green Park Heren 2...Lees meer


Green Park heren A winnen...Lees meer


Heren 2 verliest kansloos...Lees meer


Heren HA-jeugd wint lastige uitwedstrijd tegen Bevo...Lees meer


Heren 2 verliest van BFC...Lees meer


Heren A winnen kraker...Lees meer


Dames C1 op stoom in Heemskerk...Lees meer


Dames C1 maken grote stap naar NK...Lees meer

 


 

  

 

  

Zoeken

 facebooktwitterif Instagram 1298747a

GREEN PARK TV

Videoverslag Peter

handbal 2017 selection mike multi karssing