greenpark600LS

eye of the tiger S

  • rsz oci lions-gp aalsmeer 03
  • rsz img 9758 2
  • rsz img 1118
  • rsz img 1113
  • rsz aa8i1077
  • rsz img 9495
  • rsz hv aalsmeer-hurry up 09
  • rsz gp aalsmeer-sasja 03
  • rsz aa8i5498
  • rsz oci lions-gp aalsmeer 21

DC1 heeft een superstart in Jeugddivisie

27-10-18 Green Park DC1 – Quintus DC1 28-23 (14-11)

Moment van de waarheid, althans voor even. Trainen tot je er bij neer valt, geen veld competitie, maar direct de zaal in. Waar staan onze meiden? Kunnen we mee komen op landelijk niveau? Jeugddivisie. Er schiet van alles door mijn hoofd. 1e wedstrijd. Quintus DC1. Vorige week tegen geoefend, 2x verloren. Afgelopen jaren waren ze ook te sterk, klein trauma van ons eigen Jac Stammes toernooi. Maar onze meiden hebben de weg naar boven gevonden, die zijn op een missie. Nog steeds veel te leren, maar elke week is er vooruitgang, is er verbetering.

2C83586D AF74 423F A4B4 C634ADA73D8B

Vandaag dus Quintus DC1 als tegenstander. De meiden uit Kwintsheul, dames handbal bolwerk. Maar we staan op scherp. Een paar uur eerder, ik ben vroeg wakker, wedstrijd spanning ? Misschien een beetje. Het gevoel is goed. Ik praat niet over tactiek, dat is aan de coaches .. ik vraag even hoe het is aan dochterlief .. “Ze heeft er zin in”.. is het korte antwoord. Tas staat al vroeg klaar, rust in de auto als we op weg gaan naar Aalsmeer. Nog even bij de DC2 kijken die een walk-over hebben tegen Legmeervogels. En dan voorbereiden, focus op de wedstrijd.

De start is niet goed. Penalty tegen, 0-1 en direct daarna valt ook de 0-2. Het is duidelijk dat het eerste gedeelte voor Quintus is, ze behouden de voorsprong van maximaal 2 tot 3 doelpunten totdat de schroom wordt afgeschud. De Bloemhof moet weer een bolwerk worden, in de toekomst, maar zeker ook vandaag. Niemand komt hier om te winnen, punten blijven gewoon in Aalsmeer. Langzaam zien we het spel keren. Cynthia is op de hoek niet te stoppen en in deze fase enorm belangrijk, die weet zelf nog niet voor de helft wat ze werkelijk kan. En zo staat ieder zijn mannetje. Roos heeft het vizier ook op scherp staan en verdedigend staat het onder leiding van Renée en Dyanne als een huis.

De achterstand wordt langzaam omgebogen naar een voorsprong en we weten zelf een klein gaatje te slaan. We rusten met 14-11.

Het gevoel is goed, maar kunnen de meiden dat vast houden? Is de concentratie daar, direct na rust ? Het spel temporiseren, je niet gek laten maken, de eerste minuten door komen. En dat lukt. Roos scoort de 15-11 en het gaatje is weer groter. Cruciaal wat mij betreft voor de wedstrijd. Mentaal het juiste moment. Even laten voelen wie vandaag de baas is. De tweede helft spelen we zoals we trainen, fel in het duel, conditioneel sterk en mooie wissels. Trainen, trainen en nog eens trainen … het werpt vandaag de vruchten af … Quintus wordt naar huis gestuurd met een afgetekende overwinning. Niets op af te dingen en meer dan verdiend.

Super meiden, kijk vanavond nog eens in de spiegel … er zit nog veel meer in ! Volgende week VOC … hebben we ook nog iets mee goed te maken.

Recent

Green Park Handbal Aalsmeer Logo transparant

a.Beeldscherm Green Park TV

 

Uitslag SUPER LOTERIJ is bekend!!

Klik hier om te zien of jij één van de gelukkige bent.


Jac Stammes Toernooi 2019

Jac Stammes hoofd

KLIK HIER... Voor Programma - Standen - Uitslagen


Lees ook....

Dames C1 op het Jac Stammes...Lees meer


Heren A zinderende finale...Lees meer


Heren B tweede van Nederland...Lees meer


Heren 2 verliest...Lees meer


Dames C1 en living memories...Lees meer


Dames C1 op dreef...Lees meer


Heren 2 volgt seizoen ook eredivisie...Lees meer


Heren A verliezen...Lees meer


Dames C1 gaat naar het NK...Lees meer


Heren 2 redt het niet...Lees meer


Dames C1 wint opnieuw...Lees meer


Nipt verlies Green Park Heren 2...Lees meer


Green Park heren A winnen...Lees meer


Heren 2 verliest kansloos...Lees meer


Heren HA-jeugd wint lastige uitwedstrijd tegen Bevo...Lees meer


Heren 2 verliest van BFC...Lees meer


Heren A winnen kraker...Lees meer


Dames C1 op stoom in Heemskerk...Lees meer


Dames C1 maken grote stap naar NK...Lees meer

 


 

  

 

  

Zoeken

 facebooktwitterif Instagram 1298747a

GREEN PARK TV

Videoverslag Peter

handbal 2017 selection mike multi karssing