eye-of-the-tiger

• E3 2016 1240x550
  • HC1 2016

Best-of-three start in Sittard

Aalsmeer Lions SamirVoor het eerst in negen jaar gaan de mannen van FIQAS Aalsmeer weer meestrijden om de landstitel. In een best-of-three met OCI/Lions wordt bepaald wie zich een jaar lang kampioen van Nederland mag noemen. De reeks wedstrijden begint a.s. zaterdag 19 mei in Sittard. FIQAS Aalsmeer bereikte de finale door de nacompetitie te winnen, al waren de verschillen minimaal.

Lions behaalde namelijk evenveel punten, maar had een iets minder goed doelsaldo: +2 tegenover +4 voor de Aalsmeerders. Het leverde echter niet het verwachte thuisvoordeel op, want daarvoor was de eindstand in de BeNe League doorslaggevend. Die werd door de Limburgers als tweede afgesloten en FIQAS eindigde als vierde.

De ploegen speelden dit seizoen al vier keer tegen elkaar: twee keer in de BeNe League en twee keer in de nacompetitie. Slechts één keer ging de winst naar FIQAS: de thuiswedstrijd in de BeNe League begin december 2017.

Vorig seizoen gaf een vergelijkbaar beeld: FIQAS en Lions troffen elkaar toen vijf keer. Twee keer wonnen de Aalsmeerders, de andere drie ontmoetingen werden verloren, onder meer de wedstrijd om de Super Cup.

Inmiddels zijn de Lions een weekend vrij geweest en hebben de FIQAS mannen de bekerfinale gespeeld. Die werd weliswaar niet gewonnen, maar het vertoonde spel was prima. Er zijn dus volop kansen op een goed resultaat in deze finale. Het zou voor Bert Bouwer en zijn ploeg een mooie bekroning van een prima seizoen zijn. We gaan het zien. Wie nog naar Sittard wil om de uitwedstrijd bij te wonen, doet er wel goed aan snel kaarten te bestellen, anders zou de hal wel eens uitverkocht kunnen zijn. Dat geldt overigens ook voor de thuiswedstrijd op zaterdag 26 mei.

A.s. zaterdag begint de wedstrijd in City Resort (voormalig Fitland XL), Milaanstraat 115 te Sittard om 15.00 uur. De NOS zendt waarschijnlijk later op de middag een ruime samenvatting uit.

Archieffoto: Cobi Neeft

Recent

Lees ook...

Het verslag van de D1 die thuis speelde tegen Vriendschap/TOB, de E1 en de E2 die het tegen elkaar moesten opnemen, over de heren A-jeugd die de eerste punten behaalden voor het NK Beachhandbal en de meiden C2 die wonnen bij Houten

FIQAS wint de eerste!

De mannen van FIQAS Aalsmeer hebben zaterdag een flinke eerste klap uitgedeeld in het best-of-three gevecht met OCI/Lions om de landstitel. Bij rust was er nog een achterstand van zes punten, maar de Aalsmeerders gaven niet op, bleven knokken en scoorden via een strafworp in de laatste minuut de winnende treffer. Dat betekent dat ze zich a.s. zaterdag 26 mei – bij winst - in de eigen Bloemhof kunnen kronen tot kampioen van Nederland. Later meer…

Kaarten bestellen voor de BOT
Kaarten voor de thuiswedstrijd van 26 mei a.s. zijn bij de penningmeester te reserveren via email:
penningmeester@hvaalsmeer.nl

Volwassenen EUR 11, (inclusief EUR 1 transactiekosten)
Jeugd tot 16 jaar en 65 + EUR 6 (inclusief EUR 1 transactiekosten)
Losse kaarten aan de kassa (indien nog beschikbaar) EUR 12 voor volwassenen
Jeugd tot 16 jaar en 65+ EUR 7.
Seizoenkaarten zijn voor deze wedstrijden niet meer van toepassing.
De reguliere competitie is immers gespeeld!

Rest programma BOT
Zat 26 mei    14.30 uur                                   FIQAS/Aalsmeer – OCI/Lions
Zon 3 juni     15.00 uur                                   OCI/Lions – FIQAS/Aalsmeer    (indien nodig)

Jeffrey blijft in Duitsland

jeffrey boomhouwer melsungen

De afgelopen jaren speelde ‘onze’ Jeffrey Boomhouwer voor het Duitse HT Melsungen. Daar gaat hij na dit seizoen weg. Hij zet zijn carrière wel voort in de Duitse Bundesliga: vanaf het nieuwe seizoen komt Jef – die in Duitsland de ‘Flying Dutchman’ wordt genoemd - uit voor Bergische HC. Die club speelt vanaf het seizoen 2018-2019 in de Eerste Bundesliga. Hij tekende er een contract voor drie jaar. We wensen Jeffrey veel succes bij z’n nieuwe club!

Trekking van de Superloterij

Voor de prijswinnaars die hun prijs nog niet hebben af kunnen halen
kunnen dit nog doen tot 1 juli.

Adres F.A. Wentstraat 6 in Aalsmeer
Mike Multi mike@multisupplies.nl of bellen 06 53823719

Klik hier om te kijken of je één van de gelukkige prijswinnaars bent.

FIQAS/Aalsmeer HS2 - SMEZO/BFC HS1
Heren 2 winnen vrij eenvoudig van SMEZO/BFC 1
Er zijn weer mooie beelden van gemaakt.
Kijk hier!

facebooktwitterif Instagram 1298747a