eye-of-the-tiger

• 4B0A0087
  • 4B0A0086

Best-of-three start in Sittard

Aalsmeer Lions SamirVoor het eerst in negen jaar gaan de mannen van FIQAS Aalsmeer weer meestrijden om de landstitel. In een best-of-three met OCI/Lions wordt bepaald wie zich een jaar lang kampioen van Nederland mag noemen. De reeks wedstrijden begint a.s. zaterdag 19 mei in Sittard. FIQAS Aalsmeer bereikte de finale door de nacompetitie te winnen, al waren de verschillen minimaal.

Lions behaalde namelijk evenveel punten, maar had een iets minder goed doelsaldo: +2 tegenover +4 voor de Aalsmeerders. Het leverde echter niet het verwachte thuisvoordeel op, want daarvoor was de eindstand in de BeNe League doorslaggevend. Die werd door de Limburgers als tweede afgesloten en FIQAS eindigde als vierde.

De ploegen speelden dit seizoen al vier keer tegen elkaar: twee keer in de BeNe League en twee keer in de nacompetitie. Slechts één keer ging de winst naar FIQAS: de thuiswedstrijd in de BeNe League begin december 2017.

Vorig seizoen gaf een vergelijkbaar beeld: FIQAS en Lions troffen elkaar toen vijf keer. Twee keer wonnen de Aalsmeerders, de andere drie ontmoetingen werden verloren, onder meer de wedstrijd om de Super Cup.

Inmiddels zijn de Lions een weekend vrij geweest en hebben de FIQAS mannen de bekerfinale gespeeld. Die werd weliswaar niet gewonnen, maar het vertoonde spel was prima. Er zijn dus volop kansen op een goed resultaat in deze finale. Het zou voor Bert Bouwer en zijn ploeg een mooie bekroning van een prima seizoen zijn. We gaan het zien. Wie nog naar Sittard wil om de uitwedstrijd bij te wonen, doet er wel goed aan snel kaarten te bestellen, anders zou de hal wel eens uitverkocht kunnen zijn. Dat geldt overigens ook voor de thuiswedstrijd op zaterdag 26 mei.

A.s. zaterdag begint de wedstrijd in City Resort (voormalig Fitland XL), Milaanstraat 115 te Sittard om 15.00 uur. De NOS zendt waarschijnlijk later op de middag een ruime samenvatting uit.

Archieffoto: Cobi Neeft

Recent

Lees ook...

E en D-jeugd succesvol bij het toernooi van Westsite, Lees hier het verslag, Lees hier het verslag van de Jongens C, Lees hier het verslag van de Dames C2, ook was er nog een competitiewedstrijd voor de D1 dit weekend Lees hier het verslag, en de heren A1, B1 en B2 deden ook weer mee aan het beachtoernooi Lees hier het verslag. Dames B1 op het Verl toernooi in Duitsland Lees hier het hele verslag  en hoe de heren A-jeugd weer punten vergaarden voor het NK Beach.

Niels en Luuk naar Quintus

FIQAS Aalsmeer spelers Luuk Obbens en Niels de Jong spelen volgend seizoen voor Quintus. Luuk speelde al eerder twee seizoenen bij de club uit Kwintsheul (2014-2016) waar hij in hetzelfde team terecht komt als zijn broer Imre. Niels heeft voor Quintus, de club die ook volgend seizoen onder leiding zal staan van Alex Curescu, gekozen om meer speeltijd te kunnen krijgen in de BeNe League.

Trekking van de Superloterij

Voor de prijswinnaars die hun prijs nog niet hebben af kunnen halen
kunnen dit nog doen tot 1 juli.

Adres F.A. Wentstraat 6 in Aalsmeer
Mike Multi mike@multisupplies.nl of bellen 06 53823719

Klik hier om te kijken of je één van de gelukkige prijswinnaars bent.

facebooktwitterif Instagram 1298747a

Aankondiging (3)