eye-of-the-tiger

• 4B0A0087
  • 4B0A0086

Bekerfinale... net niet

In een sfeervol Topsportcentrum Almere, mét een lekker enthousiast zwart gekleurd FIQAS-vak, hebben de mannen van FIQAS Aalsmeer donderdag 10 mei in de bekerfinale gestreden voor wat ze waard waren. Het werd een ware bekerthriller, waarin de winst uiteindelijk nipt naar Bevo ging. Het verschil was minimaal… 27-28.Bekerfinale Tim169346

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wilden gaan. En… ze deden dat vanuit een zeer solide dekking. Er was wel meteen een lichte voorsprong voor Bevo: 0-2, maar in de vijfde minuut was de stand alweer gelijk: 2-2 door Rob Jansen en Robin Boomhouwer. Bevo wist weer een marge van twee op te bouwen: 2-4 en even later 4-6. Daarna kregen de Limburgers twee tijdstraffen binnen tien seconden en kon FIQAS profiteren van het dubbele overtal: 7-7. Toen beide ploegen weer compleet waren werden er over en weer wat kansen gemist en wist Gaby Birjovanu een strafworp te stoppen. Na de 8-8 zette Bevo even aan en maakte gebruik van een man-meer-situatie: 8-11 en even later 9-12. Tim Bottinga benutte een penalty en via een prachtige break waarin Boomhouwer op maat werd bediend door Remco van Dam was het 11-12. Vijf minuten voor tijd maakte Bevo weer 11-13, maar twee doelpunten van Samir Benghanem vanaf de cirkel, aangespeeld door van Dam en Wai Wong en de spanning was weer helemaal terug: 13-13. Héél even was er een voorsprong voor FIQAS (14-13), maar via 14-16 gingen de ploegen - na een mooie actie van Boomhouwer vanaf rechts - uiteindelijk rusten bij 15-16.bekerfinale Robin2018

Na de pauze werd het duel zo mogelijk nog spannender en boeiender. Bij 16-17 was er een fraaie stop van Marco Verbeij en maakte Wai Wong er, na een weergaloze schijnbeweging, 17-17 van. In de volgende fase vielen de doelpunten om en om: via 18-18 (verrassend schot Bottinga) en 19-19 (Boomhouwer bijna vanaf de achterlijn) naar 20-20 (Wong). Dat ging zo door tot een minuut of negen voor tijd: 21-21 (van Dam), 22-22 (strafworp Boomhouwer), 23-23 en 24-24 (Bottinga). Diezelfde Bottinga zorgde voor een voorsprong (25-24), maar die was even snel weer weg: 25-25. Verbeij verrichtte vervolgens een prima stop, maar er was toch een strafworp voor Bevo: 25-26. FIQAS kreeg kansen om gelijk te komen, maar er werd een paar keer op rij gemist. Bevo scoorde wel en bezorgde zichzelf de winst door nog twee keer op rij succesvol af te ronden: 25-28. Benghanem kreeg nog één keer ruimte aan de cirkel: 26-28, maar in de laatste twee minuten ging er opnieuw te veel mis. Remco van Dam zorgde nog wel voor de aansluiting (27-28), maar hierna was de tijd te kort (er waren toen nog maar acht minuten te spelen) om nog dichterbij te komen. Bevo gaf de winst niet meer weg en ging dus voor het eerst in de clubgeschiedenis met de beker naar huis. Voor de Aalsmeerders wordt het: wonden likken en opladen voor de best-of-three om de landstitel, een serie wedstrijden die zaterdag 19 mei start met een uitwedstrijd in Sittard.

Doelpunten: Tim Bottinga 7, Robin Boomhouwer 6, Remco van Dam en Samir Benghanem 4, Wai Wong 3, Rob Jansen, Nils Dekker en Kevin Hooijman 1.

Foto's: Cobi Neeft

Recent

Lees ook...

E en D-jeugd succesvol bij het toernooi van Westsite, Lees hier het verslag, Lees hier het verslag van de Jongens C, Lees hier het verslag van de Dames C2, ook was er nog een competitiewedstrijd voor de D1 dit weekend Lees hier het verslag, en de heren A1, B1 en B2 deden ook weer mee aan het beachtoernooi Lees hier het verslag. Dames B1 op het Verl toernooi in Duitsland Lees hier het hele verslag  en hoe de heren A-jeugd weer punten vergaarden voor het NK Beach.

Niels en Luuk naar Quintus

FIQAS Aalsmeer spelers Luuk Obbens en Niels de Jong spelen volgend seizoen voor Quintus. Luuk speelde al eerder twee seizoenen bij de club uit Kwintsheul (2014-2016) waar hij in hetzelfde team terecht komt als zijn broer Imre. Niels heeft voor Quintus, de club die ook volgend seizoen onder leiding zal staan van Alex Curescu, gekozen om meer speeltijd te kunnen krijgen in de BeNe League.

Trekking van de Superloterij

Voor de prijswinnaars die hun prijs nog niet hebben af kunnen halen
kunnen dit nog doen tot 1 juli.

Adres F.A. Wentstraat 6 in Aalsmeer
Mike Multi mike@multisupplies.nl of bellen 06 53823719

Klik hier om te kijken of je één van de gelukkige prijswinnaars bent.

facebooktwitterif Instagram 1298747a

Aankondiging (3)