eye-of-the-tiger

• 4B0A0087
  • 4B0A0086

FIQAS naar best-of-three!

VolendamAalsmeer TimVia de winst in een bloedstollend spannende streekderby in en tegen Volendam hebben de mannen van FIQAS Aalsmeer deelname aan de best-of-three om de landstitel veilig gesteld. Een gelijkspel was genoeg, maar er werd uiteindelijk met twee punten verschil gewonnen. De Volendamse sporthal Opperdam was tot de nok toe gevuld en ook via de livestream keken vele fans mee naar de spannende ontknoping van de nacompetitie.

FIQAS Aalsmeer startte goed en kwam al binnen tien minuten op een ruime voorsprong: 2-5, mede dankzij een solide verdediging. Na een gestopte penalty (door Marco Verbeij) en de 3-6 via een break van Nils Dekker stokte het even bij de Aalsmeerders. In het kwartier dat volgde wist de ploeg niet tot scoren te komen: ze kwamen in ondertal en er werd wat gemist. Volendam rook kansen, kwam dichterbij, gelijk (6-6) en zelfs op voorsprong (8-6) voor Robin Boomhouwer, via een strafworp, weer iets terug kon doen: 8-7 en even later 9-8, opnieuw dankzij Boomhouwer. In de twee minuten voor rust liep Volendam eerst weer uit (11-8), maar bepaalde Dekker vanaf links de ruststand op 11-9.

Na rust zorgde Quinten Ouderland meteen voor de aansluitingstreffer: 11-10. Na balverlies en een break tegen was het weer 12-10, maar Boomhouwer benutte opnieuw een strafworp en het verschil was weer één: 12-11. Toch kon Volendam nog een keer iets uitlopen, mede doordat er aan FIQAS kant wat kansen gemist werden: 15-11. Dat leek veel, maar er waren toen pas drie minuten gespeeld. Gelukkig hielden de FIQAS mannen het hoofd koel: ze begonnen aan een indrukwekkende inhaalrace en kwamen punt voor punt dichterbij.

Opnieuw opererend vanuit een sterke dekking en dankzij de nodige stops van Verbeij. Zo werd het van 15-12 via 16-13 en 16-15 na een minuut of achttien gelijk: 17-17, dit keer dankzij goals van Remco van Dam, Wai Wong en Rob Jansen. Het publiek ging er voor staan, want de slotfase werd ongelooflijk spannend. De ploegen bleven elkaar nu in evenwicht houden: 18-18, 19-19 en met nog vijf minuten op de klok 20-20. Verbeij was nog steeds goud waard en Tim Bottinga bleef geconcentreerd tijdens de drie (!) strafworpen die hij binnen twee minuten moest nemen: 20-20, 20-21 en 21-22.

Met nog twee minuten speeltijd nam Volendam nog een time out, maar de mannen in het Oranje konden het tij niet meer keren. Ze moesten immers nog minstens twee keer scoren. Dat liet FIQAS niet gebeuren. Sterker nog: Samir Benghanem (vanaf de cirkel) en Wai Wing maakten er 21-24 van. Dat het in de slotseconde nog 22-24 werd, deed er niet meer toe: toen was FIQAS Aalsmeer al bezig met een rondedansje: de finale om de landstitel was voor het eerst sinds 2009 weer gehaald! Die finale begint overigens pas op zaterdag 19 mei. Eerst speelt FIQAS a.s. donderdag 10 mei om de NHV beker in Almere. Mis het niet!

Doelpunten: Rob Jansen en Remco van Dam 4, Nils Dekker, Robin Boomhouwer, Wai Wong en Tim Bottinga 3, Samir Benghanem en Quinten Ouderland 2.

Foto: archieffoto

Recent

Lees ook...

E en D-jeugd succesvol bij het toernooi van Westsite, Lees hier het verslag, Lees hier het verslag van de Jongens C, Lees hier het verslag van de Dames C2, ook was er nog een competitiewedstrijd voor de D1 dit weekend Lees hier het verslag, en de heren A1, B1 en B2 deden ook weer mee aan het beachtoernooi Lees hier het verslag. Dames B1 op het Verl toernooi in Duitsland Lees hier het hele verslag  en hoe de heren A-jeugd weer punten vergaarden voor het NK Beach.

Niels en Luuk naar Quintus

FIQAS Aalsmeer spelers Luuk Obbens en Niels de Jong spelen volgend seizoen voor Quintus. Luuk speelde al eerder twee seizoenen bij de club uit Kwintsheul (2014-2016) waar hij in hetzelfde team terecht komt als zijn broer Imre. Niels heeft voor Quintus, de club die ook volgend seizoen onder leiding zal staan van Alex Curescu, gekozen om meer speeltijd te kunnen krijgen in de BeNe League.

Trekking van de Superloterij

Voor de prijswinnaars die hun prijs nog niet hebben af kunnen halen
kunnen dit nog doen tot 1 juli.

Adres F.A. Wentstraat 6 in Aalsmeer
Mike Multi mike@multisupplies.nl of bellen 06 53823719

Klik hier om te kijken of je één van de gelukkige prijswinnaars bent.

facebooktwitterif Instagram 1298747a

Aankondiging (3)