eye-of-the-tiger

• E3 2016 1240x550
  • HC1 2016

FIQAS naar best-of-three!

VolendamAalsmeer TimVia de winst in een bloedstollend spannende streekderby in en tegen Volendam hebben de mannen van FIQAS Aalsmeer deelname aan de best-of-three om de landstitel veilig gesteld. Een gelijkspel was genoeg, maar er werd uiteindelijk met twee punten verschil gewonnen. De Volendamse sporthal Opperdam was tot de nok toe gevuld en ook via de livestream keken vele fans mee naar de spannende ontknoping van de nacompetitie.

FIQAS Aalsmeer startte goed en kwam al binnen tien minuten op een ruime voorsprong: 2-5, mede dankzij een solide verdediging. Na een gestopte penalty (door Marco Verbeij) en de 3-6 via een break van Nils Dekker stokte het even bij de Aalsmeerders. In het kwartier dat volgde wist de ploeg niet tot scoren te komen: ze kwamen in ondertal en er werd wat gemist. Volendam rook kansen, kwam dichterbij, gelijk (6-6) en zelfs op voorsprong (8-6) voor Robin Boomhouwer, via een strafworp, weer iets terug kon doen: 8-7 en even later 9-8, opnieuw dankzij Boomhouwer. In de twee minuten voor rust liep Volendam eerst weer uit (11-8), maar bepaalde Dekker vanaf links de ruststand op 11-9.

Na rust zorgde Quinten Ouderland meteen voor de aansluitingstreffer: 11-10. Na balverlies en een break tegen was het weer 12-10, maar Boomhouwer benutte opnieuw een strafworp en het verschil was weer één: 12-11. Toch kon Volendam nog een keer iets uitlopen, mede doordat er aan FIQAS kant wat kansen gemist werden: 15-11. Dat leek veel, maar er waren toen pas drie minuten gespeeld. Gelukkig hielden de FIQAS mannen het hoofd koel: ze begonnen aan een indrukwekkende inhaalrace en kwamen punt voor punt dichterbij.

Opnieuw opererend vanuit een sterke dekking en dankzij de nodige stops van Verbeij. Zo werd het van 15-12 via 16-13 en 16-15 na een minuut of achttien gelijk: 17-17, dit keer dankzij goals van Remco van Dam, Wai Wong en Rob Jansen. Het publiek ging er voor staan, want de slotfase werd ongelooflijk spannend. De ploegen bleven elkaar nu in evenwicht houden: 18-18, 19-19 en met nog vijf minuten op de klok 20-20. Verbeij was nog steeds goud waard en Tim Bottinga bleef geconcentreerd tijdens de drie (!) strafworpen die hij binnen twee minuten moest nemen: 20-20, 20-21 en 21-22.

Met nog twee minuten speeltijd nam Volendam nog een time out, maar de mannen in het Oranje konden het tij niet meer keren. Ze moesten immers nog minstens twee keer scoren. Dat liet FIQAS niet gebeuren. Sterker nog: Samir Benghanem (vanaf de cirkel) en Wai Wing maakten er 21-24 van. Dat het in de slotseconde nog 22-24 werd, deed er niet meer toe: toen was FIQAS Aalsmeer al bezig met een rondedansje: de finale om de landstitel was voor het eerst sinds 2009 weer gehaald! Die finale begint overigens pas op zaterdag 19 mei. Eerst speelt FIQAS a.s. donderdag 10 mei om de NHV beker in Almere. Mis het niet!

Doelpunten: Rob Jansen en Remco van Dam 4, Nils Dekker, Robin Boomhouwer, Wai Wong en Tim Bottinga 3, Samir Benghanem en Quinten Ouderland 2.

Foto: archieffoto

Recent

Lees ook...

Het verslag van de D1 die thuis speelde tegen Vriendschap/TOB, de E1 en de E2 die het tegen elkaar moesten opnemen, over de heren A-jeugd die de eerste punten behaalden voor het NK Beachhandbal en de meiden C2 die wonnen bij Houten

FIQAS wint de eerste!

De mannen van FIQAS Aalsmeer hebben zaterdag een flinke eerste klap uitgedeeld in het best-of-three gevecht met OCI/Lions om de landstitel. Bij rust was er nog een achterstand van zes punten, maar de Aalsmeerders gaven niet op, bleven knokken en scoorden via een strafworp in de laatste minuut de winnende treffer. Dat betekent dat ze zich a.s. zaterdag 26 mei – bij winst - in de eigen Bloemhof kunnen kronen tot kampioen van Nederland. Later meer…

Kaarten bestellen voor de BOT
Kaarten voor de thuiswedstrijd van 26 mei a.s. zijn bij de penningmeester te reserveren via email:
penningmeester@hvaalsmeer.nl

Volwassenen EUR 11, (inclusief EUR 1 transactiekosten)
Jeugd tot 16 jaar en 65 + EUR 6 (inclusief EUR 1 transactiekosten)
Losse kaarten aan de kassa (indien nog beschikbaar) EUR 12 voor volwassenen
Jeugd tot 16 jaar en 65+ EUR 7.
Seizoenkaarten zijn voor deze wedstrijden niet meer van toepassing.
De reguliere competitie is immers gespeeld!

Rest programma BOT
Zat 26 mei    14.30 uur                                   FIQAS/Aalsmeer – OCI/Lions
Zon 3 juni     15.00 uur                                   OCI/Lions – FIQAS/Aalsmeer    (indien nodig)

Jeffrey blijft in Duitsland

jeffrey boomhouwer melsungen

De afgelopen jaren speelde ‘onze’ Jeffrey Boomhouwer voor het Duitse HT Melsungen. Daar gaat hij na dit seizoen weg. Hij zet zijn carrière wel voort in de Duitse Bundesliga: vanaf het nieuwe seizoen komt Jef – die in Duitsland de ‘Flying Dutchman’ wordt genoemd - uit voor Bergische HC. Die club speelt vanaf het seizoen 2018-2019 in de Eerste Bundesliga. Hij tekende er een contract voor drie jaar. We wensen Jeffrey veel succes bij z’n nieuwe club!

Trekking van de Superloterij

Voor de prijswinnaars die hun prijs nog niet hebben af kunnen halen
kunnen dit nog doen tot 1 juli.

Adres F.A. Wentstraat 6 in Aalsmeer
Mike Multi mike@multisupplies.nl of bellen 06 53823719

Klik hier om te kijken of je één van de gelukkige prijswinnaars bent.

FIQAS/Aalsmeer HS2 - SMEZO/BFC HS1
Heren 2 winnen vrij eenvoudig van SMEZO/BFC 1
Er zijn weer mooie beelden van gemaakt.
Kijk hier!

facebooktwitterif Instagram 1298747a