eye-of-the-tiger

• E3 2016 1240x550
  • HC1 2016

Finale plaats voor Jongens C op Jac Stammes Cup

Wessel117501De jongens C van FIQAS Aalsmeer speelden afgelopen zaterdag en zondag hun poulewedstrijden in sporthal De Waterlelie. Zij openden het toernooi tegen A&O Alkmaar. Hoewel Aalsmeer wel makkelijk tot score kwam, was hun spel mager te noemen. Omdat er niet goed verdedigd werd moesten zij veel doelpunten incasseren. Toch werd de 1e wedstrijd met 18-15 gewonnen.

Vervolgens was Olympia ’89 uit Oss de tegenstander. De aanwijzingen van de coach waren goed opgepakt en ditmaal stond de verdediging al beter. Na 25 speeltijd stond er mooie 9-5 winst op het scorebord. In de laatste wedstrijd namen de Aalsmeerders het op tegen het Haagse Hercules. Dat FIQAS de betere ploeg was werd al snel duidelijk want met 20-11 was de 3e winst een feit, en kwalificeerde zij zich ongeslagen voor de winnaarspoule op zondag. A&O werd tweede in poule A en plaatsten zich dus ook voor de winnaarspoule.

In poule B maakten Handbalschool Brabant en HV Quintus indruk door met ruime cijfers V&L en HV Hellas te verslaan. Dit betekende dus dat deze ploegen de tegenstanders van FIQAS zouden worden in de winnaarspoule.

Zondagmorgen werd als eerste tegen Handbalschool Brabant gespeeld. Aalsmeer wist met hun offensieve dekking in het begin van de wedstrijd geen raad en kwam al snel op achterstand. Dat hun leeftijdsgenoten uit Brabant een stapje verder zijn met hun spel, is te herleiden uit de uitslag: er werd met 6-18 verloren. Snel moest de focus weer op de volgende partij, wederom tegen A&O. Dat Aalsmeer een stuk beter speelde dan zaterdag werd al snel duidelijk want ditmaal hadden zij geen moeite met de tegenstander en werd er overtuigend met 17-6 gewonnen. HV Quintus uit Kwintsheul was de laatste tegenstander. Om tot de finale door te dringen moest er gewonnen worden, voor Quintus was dit doel al buiten bereik door hun twee verliespartijen. Lange tijd gingen de teams gelijk op en werd dit een heuse kraker waarbij Aalsmeer uiteindelijk aan het langste eind trok, 12-9 winst! Met spanning werd de laatste poulewedstrijd gekeken. De Alkmaarse stunt tegen Handbalschool Brabant bleef gelukkig uit en zo verhuisden Handbalschool Brabant en FIQAS Aalsmeer naar De Bloemhof voor de finale om 19.10 uur. Prijsuitreiking117500

De lampen werden gedoofd en de spelers en werden een voor een, met spotlights het veld opgeroepen en geintroduceerd aan het vele publiek. Of het de spanning, vermoeidheid of ontzag voor de tegenstander was blijft te bezien, maar Aalsmeer leed diverse keren slordig balverlies. Zo kwamen zij niet tot een afronding in de aanval en wist Handbalschool Brabant met snelle break-outs te scoren. Toch maakte Aalsmeer 2x de gelijkmaker en wisten zij de offensieve dekking nu wel te passeren. Aalsmeer kreeg te maken met een 2 minuten tijdstraf en de tegenstander benutte dit slim. FIQAS wist het verschil ten opzichte van ’s middags kleiner te houden, maar Handbalschool Brabant, vorig jaar nog verliezend finalist tegen FIQAS Aalsmeer, stapten met 7-16 als winnaars van het veld. Aalsmeer pakte dus een mooie 2e plaats, maar wel met een gouden randje want het bereiken van de finale was al een topprestatie op zich!

www.Kicksfotos.nl

Recent

Lees ook...

Heren 1 FIQAS/Aalsmeer eenvoudig naar bekerfinale

Zoals verwacht waren de handballers van FIQAS gisteravond een maatje te groot voor het Haagse Hellas.
De halve finale van de beker werd met ruime cijfers gewonnen: 33-20. Het begin was niet best van Aalsmeerse kant. Alsof FIQAS aan een trainingspotje begon. Het ontbrak aan inzet, het spel was nonchalant en teveel kansen werden gemist. Coach Bert Bouwer vertelde na de wedstrijd dat hij zich die eerste helft had zitten te verbijten op de bank. Na de rust tapte de ploeg uit een ander vaatje en nam ruim afstand van de Haagse ploeg.2018 4 18 FIQAS eenvoudig naar bekerfinale

In de finale treft Aalsmeer Bevo dat Lions met 28-30 versloeg. Deze eindstrijd vindt plaats op donderdag 10 mei (Hemelvaartdag) in het topsportcentrum te Almere. Vanuit de club zullen bussen worden geboekt om de fans te vervoeren.   (Foto's Jaap Maars)

De verslag van D-1 jeugd,

Trekking van de Superloterij

Voor de prijswinnaars die hun prijs nog niet hebben af kunnen halen
kunnen dit nog doen tot 1 juli.

Adres F.A. Wentstraat 6 in Aalsmeer
Mike Multi mike@multisupplies.nl of bellen 06 53823719

Klik hier om te kijken of je één van de gelukkige prijswinnaars bent.

FIQAS/Aalsmeer HS2 - SMEZO/BFC HS1
Heren 2 winnen vrij eenvoudig van SMEZO/BFC 1
Er zijn weer mooie beelden van gemaakt.
Kijk hier!

Resultaten  bekerwedstrijden.

Heren 1 moesten naar Rolde in Drenthe.
Het werd daar een soort van demonstratie wedstrijd, bij rust stond de teller al op (7-25) en uiteindelijk was de eindstand 14-45.
Er zijn wat beelden van TV Drenthe Klik hier!

Bij Heren 3 tegen OCI-Lions 2 was het een stuk spannender, daar ging de wedstrijd
nagenoeg gelijk op, met nog 40 sec. te gaan werd het op de valreep nog gelijk 29-29 en
moest er 2x 5 min. verlengt worden.
Die verlenging wisten de heren met 37-35 te winnen en gaan dus ook door naar de kwartfinales.
Hier kan je de wedstrijd nog een keer terug kijken, en hier alleen de verlenging.

Heren 2 hadden het donderdagavond een stuk moeilijker tegen Hurry-Up uit Zwartemeer.
zij verloren na een goede wedstrijd met 26-30. Ook hier zijn de wedstrijdbeelden terug te zien.

Heren 1 wonnen overtuigend van Sasja.

hier onder een paar hoogtepunten.
Logo Fanseat

facebooktwitterif Instagram 1298747a