Heren B1 Nederlands Kampioen!

Op zaterdag 7 maart en zondag 8 maart troffen de heren respectievelijk B1 RED-RAG Tachos en Hellas in De Bloemhof. Om net als de Heren A zondag de kampioensschaal overhandigd te krijgen, was 2x winst noodzakelijk.

Ons was ter ore gekomen dat Tachos met een sterk team uit Waalwijk af zou reizen, met meerdere B-jongens die in de A Jeugddivisie spelen. De spanning zat er dus lekker in.

In de beginfase scoorden de teams om en om en bij een 3-4 achterstand liep Green Park tegen een twee minuten straf op. Door een goed Aalsmeers keeperswerk wist Tachos hier niet van de profiteren.

De verdediging werkte hard maar fair, aanvallend werd er echter wat snel afgerond en bleek de keeper uit Waalwijk een sta-in-de-weg. Na de 7-7, er was 15 minuten gespeeld, trof Aalsmeer 3x op rij het doel en was het eerste gaatje geslagen.

Een goed afgeronde ‘steel’ en een snoeihard schot onderkant lat bracht de ruststand op 14-10. Tijd om voor de coaches om tactische punten door te nemen in de kleedkamer en kon het publiek op de tribune ook even bijkomen.

De tweede helft trof Aalsmeer een andere keeper in het doel, maar hij deed niet veel onder van zijn collega. In de tweede helft speelde Green Park hun aanvallen echter met meer geduld,  wachtend tot er ruimte werd gecreëerd in de verdediging van Tachos. Dit leidde tot mooie aanvallen én het gewenste resultaat want Aalsmeer bouwde hun voorsprong gestaag uit. Met nog een kwartier op de klok,  21-13, en een prima van fase de keeper (een 7-meter gestopt en het doorzien van een lobje) leidde tot een voorsprong van 25-16. De eerste 2 punten van dit weekend waren binnen: eindstand 33-21. Blij, maar nog niet uitbundig stapten de jongens de douche onder. Daarna stond er voor beide teams een heerlijk taco’s buffet klaar en werd de tribune opgezocht om gezamenlijk de laatste Bene-league wedstrijd van de Heren 1 te kijken. Tachos, bedankt voor de gezellige avond!

Zondagmorgen druppelden de eerste spelers om 10 uur De Bloemhof binnen. Na de fantastische wedstrijd van zaterdag, zou de wedstrijd tegen het nog puntloze Hellas slechts een formaliteit moeten zijn.

Met slechts 1 wissel moest de B1 deze klus zien te klaren, zonder de gebruikelijke aanvulling vanuit de B2. Zij waren op volle sterkte naar Kwintsheul omdat ook zij op koers liggen om kampioen te worden. De uitwedstrijd in Den Haag werd ruim gewonnen en ook nu bleek Hellas geen partij te kunnen bieden, bij rust was de marge al 11, 20-9. De Haagse keeper had een onfortuinlijk dag, na een tweede bal in zijn gezicht (via de lat) moest hij even op de bank bijkomen en werd het doel kort verdedigd door een veldspeler. Bij 48-16 klonk het laatste fluitsignaal en kregen de jongens en staf de welverdiende medaille door het NHV omgehangen en nam de aanvoerder de schaal in ontvangst.

Voor de B-jongens die in het Toptalenten programma van Aalsmeer meedraaien hield het hier niet op, na de -uiteraard alcoholvrije kinder-champagne in de kleedkamer sloten zij aan bij de warming up van de A1 en vierden zij na hun gewonnen wedstrijd tegen DWS nogmaals feest.Later op de middag speelden de Heren B2 vriendschappelijk tegen de Dames B-selectie en kregen ook de vaste invallers hun medaille en kampioens t-shirt overhandigd door de coach.

Dank aan de trainers, coaches, begeleiders die het beste uit onze jongens weten te halen, de sponsors, de organisatoren van de geslaagde kampioens(kandidaten)dag met ex teamgenoten Thijs, Vince en Lesley voor de muzikale sfeer en Kick Spaargaren voor de mooie foto’s!

Gelukkig is de zaalcompetitie nog niet voorbij, 29 maart spelen de kersverse kampioenen hun laatste thuiswedstrijd tegen Oliveo en een week later sluiten zij de competitie af met een uitwedstrijd tegen DWS. Voor velen wordt dit hun laatste zaalcompetitiewedstrijd in de B-jeugd.