HC1 te sterk voor koploper Celeritas

Een Nederlands kampioenschap lijkt dit jaar door de handen te glippen. Een tweede plek lijkt het hoogst haalbare voor de C1 jongens van Green Park Aalsmeer. Al een tijdje heeft Celeritas de eerste plaats in handen. Er is nog maar een hele summiere kans dat Aalsmeer de titel pakt.

Dat wil overigens niet zeggen, dat onze jongens zich zomaar gewonnen zouden geven tijdens de thuiswedstrijd in de Bloemhof. Mocht Celeritas deze wedstrijd winnen, dan zijn ze namelijk zeker van het kampioenschap. Het was daarom ook geen verrassing dat ze met veel support, toeters en bellen richting Aalsmeer kwamen.

De sfeer zat er meteen goed in en van twee kanten werd er achtereenvolgend gescoord. Het was voelbaar, dat beide partijen van plan waren alles te geven. Na een paar minuten, liep een van de jongens van Celeritas op de break en door een touche met een Aalsmeer speler, ging hij naar de grond. Met grote teleurstelling en een rode kaart moest deze speler het veld verlaten. De spanning was om te snijden, hoe gaan de jongens van Aalsmeer hiermee om….

Het was even omschakelen voor de mannen, maar ondanks deze enorme tegenslag gaven zij zich niet gewonnen, zetten de schouders eronder en het hele team stond op. Ze wisten in korte tijd op vier punten voorsprong te komen en konden dit vast houden tot aan de rust. Nu even op adem komen en de koppen bij elkaar!! De vraag was of ze dit ook vol konden houden in de tweede helft.

Een paar zieke en een lichte blessure onder de jongens afgelopen week, maakte het geheel er niet makkelijker op. Toch wisten ze de voorsprong uit te bouwen. Zelfs twee keer twee minuten straf achtereen, bracht hen niet uit hun spel. Er werd uitermate goed verdedigd, waarbij Cees de keeper ook nog eens vele ballen uit het doel wist te houden. Van de opbouw tot de hoeken werd er goed samengespeeld, waardoor een fantastische en terechte winst een feit werd!!

Met een eindstand van 34-27 wonnen onze tijgers van de nummer 1.

De kampioensbloemen van de tegenstander konden weer mee terug de auto in.

De C1 mannen van Aalsmeer gaan met zelfvertrouwen op naar de laatste drie wedstrijden en natuurlijk het Jac Stammes toernooi!!

Zet hem op mannen 💪🏻💪🏻💪🏻