HC1 start beachseizoen bij Achilles Apeldoorn

Het was alweer drie jaar geleden sinds de laatste beachwedstrijd en voor sommigen zelfs de eerste keer, maar op de dag na Hemelvaart kon er weer worden gespeeld. Op drie velden was er een NK Beach Tour toernooi bij Achilles in Apeldoorn.
We begonnen tegen Feyenoord, waar we in de zaal al vijf keer tegen hadden gespeeld dit seizoen. Oude bekende dus en dan verwacht je een gelijke strijd. Daar was in de eerste helft echter geen sprake van. Onze jongens moesten even wennen. De tweede helft werd echter gewonnen, waardoor het aankwam op shoot-outs. Die namen de Rotterdammers een stuk beter en dus een 1-2 nederlaag.
De tweede wedstrijd was tegen de thuisploeg. Het werd de minst goede van de dag. Onderling liep het niet. Er werd te snel geprobeerd af te ronden. Tijd voor een peptalk en een ijsje om weer even te resetten.
Dat lukte aardig in de derde wedstrijd tegen Dynamico. Hier zat alles in. Een Golden Goal (helaas schoten wij op de paal, waardoor we alsnog de eerste helft verloren), weer terugkomen in de tweede helft en dus ook weer shoot-outs. Beide teams hadden moeite met scoren. Het kwam aan op de laatste bal. Via de grond en de keeper stuiterde die op de lat en dus werden we vierde in de poule.
In de troostfinale weer tegen Dynamico. Ditmaal met een gewijzigde tactiek, een scherpere ploeg en meer geduld. En dat werkte. Met een keurige 2-0 overwinning pakten we de wedstrijd en de derde plaats. Plus de Fair Play prijs, omdat wij de minste straffen en de beste beoordeling van de scheidsrechters hadden.
Al met al een leuke, leerzame eerste toernooidag met een fijn slot. Op naar de volgende beachtoernooien: 11-6 DSS, 18-6 SDS en 9-7 Westsite.

Met vriendelijke groet,
Leo Hagebeek

Leave a Reply