HB1 winterkampioen

Voor de laatste wedstrijd van het jaar kwam DWS naar Aalsmeer, een team om rekening mee te houden want ze draaien bovenin mee.

De jongens waren vroeg aanwezig in de kantine en zagen de Oranje dames wereldkampioen worden. Of dit extra motivatie meebracht blijft de vraag maar Green Park stond vanaf minuut 1 goed te handballen en hield zich aan de gemaakte afspraken. De dekking stond goed en DWS kwam wat moeizaam tot score.  Aanvallend kende de jongens ook geen opstart problemen. Na 6 minuten was het eerste gaatje geslagen, 7-3, waarbij Niels met een vliegertje (rebound vanaf de lat) scoorde.
Deze week is er getraind op 7 veldspelers in de aanval en dit pakte de meeste keren goed uit. Hoewel DWS hier af en toe van profiteerde en in een leeg doel scoorde, bouwde Aalsmeer hun voorsprong wel uit, 12-5 na 12 minuten. Stan had daarna een sterke fase en scoorde 6x op rij, Bart bracht de ruststand op 24-12.
Green Park Aalsmeer hield hun goede spel vast en dankzij de ruime voorsprong (inmiddels 21) probeerde de coach de laatste 10 minuten van de wedstrijd wat andere dingen uit. Dit pakte niet echt goed uit en de wedstrijd eindigde hierdoor rommelig dus voer voor de komende trainingen. DWS scoorde 5x op rij en dit bracht de eindstand op 41-26.

De B1 voert halverwege de jeugddivisie de ranglijst aan met 3 punten voorsprong op Olympia’89/Oss’80 en Kras Volendam. Op 12 januari hervatten zij de competitie met de verre uitwedstrijd tegen Hurry Up in Zwartemeer.

Leave a Reply