HB1 naar het peter toernooi

HB1 naar het Peter Verjans Toernooi

HB1 draait prima voorbereidingstoernooi tijdens het Peter Verjans Toernooi in Beek

Al jaren lang is Green Park Aalsmeer een trouwe deelnemer aan het Limburgse toernooi dat een goede voorbereiding is op het nieuwe seizoen en een eerste krachtmeting met teams die het later in de Jeugddivisie tegen elkaar opnemen. Zes jongensteams kwamen uit in een poule: Feyenoord Handbal (voorheen Snelwiek), Hellas en Quintus, het Belgische Hasselt en uiteraard thuisploeg BFC.

14 wekkers gingen vroeg op zaterdagmorgen 31 augustus want om 10.35 uur ging het toernooi van start tegen Feyenoord, nog niet spelend in bekende Feyenoord shirts. Na 25 minuten spelen stapte Green Park Aalsmeer als winnaars het veld af: 14-22. De volgende tegenstander was Hasselt. Green Park Aalsmeer liet zich overrompelen door hun snelle, fysieke spel en het duurde lang voordat Green Park Aalsmeer hun eerste doelpunt maakte, door de  vroege achterstand van 4 doelpunten was de wedstrijd al snel beslist, er werd dan ook met 18-12 verloren. Derde tegenstander was Quintus, Green Park op voorsprong maar zij maakte het nog bijna spannend door de laatste 5 minuten het te laten lopen, wél 13-12 winst.

De laatste tegenstander (het was inmiddels half 7) was Hellas. De beginfase ging nog gelijk op maar Green Park Aalsmeer speelde in hoger tempo. Haagse fouten werden afgestraft en door de snelle break outs won Green Park uiteindelijk gemakkelijk met 28-9.

Douchen en op naar Heerlen waar coach Dennis prima accommodatie geregeld had. In plaats van in een warme sporthal in Beek werd er in een judoruimte met airco geslapen. Ook de salade, saté en patat was een welverdiende maaltijd na een lange, warme eerste wedstrijddag.

Zondagmorgen werd de laatste poulewedstrijd tegen thuisclub BFC gespeeld, deze moest gewonnen worden wilden Green Park Aalsmeer aanspraak maken op een finale plaats. BFC nam het initiatief, maar moest toch zijn meerdere erkennen (7-15). De jongens namen plaats op de tribune om te kijken wie hun tegenstander in de finale zou worden, Hasselt (nog ongeslagen) of Quintus (3x winst, 1 verlies tegen Green Park Aalsmeer) Bij Quintus waren er helaas al twee spelers geblesseerd geraakt, waaronder de enige keeper, en als snel werd duidelijk dat Hasselt de wedstrijd zou gaan winnen.

Net als de editie in 2018 werd de finale gespeeld tussen Hasselt en Green Park Aalsmeer. Een gewaarschuwd team telt voor twee en Green Park Aalsmeer nam brutaal de leiding. De teams bleken aan elkaar gewaagd maar Hasselt ging toch met een kleine voorsprong de rust in.  Het bleef lang een wedstrijd maar Hasselt was uiteindelijk de terechte winnaar, eindstand 27-23 na 2×25 minuten speeltijd.

Dennis, Rob, de jongens & ouders kijken terug op een geslaagd toernooi. Met de complimenten van de coach van Hasselt en een uitnodiging voor het toernooi in Hasselt op 4 januari 2020 op zak vertrok iedereen om 5 uur naar het noorden.

Er staan nog twee trials op het programma voordat de competitie op 29 september met een uitwedstrijd bij Quintus begint.