Handballers Aalsmeer op drempel van landskampioenschap

Door: Thomas Brood

Aanstaande zondag hoopt Aalsmeer het landskampioenschap binnen te slepen. De ploeg van trainer Wai Wong won zaterdag overtuigend met 37-25 van Lions. Hierdoor gaan de Noord-Hollanders met 1-0 aan de leiding in de best-of-three serie en kunnen ze het dit weekend in Limburg afmaken. “Wij hebben nog niets”, is Wong waakzaam. 

Limburg Lions is de regerend landskampioen, maar kreeg zaterdag dus een behoorlijk pak slaag van de Noord-Hollanders. “Ik had niet verwacht dat het zo’n uitslag zou worden. Wij waren goed in de dekking en konden snel omschakelen. Daar hebben wij veel snelle en makkelijke goals uit gemaakt.”

Routine

Bij Aalsmeer lopen een aantal ervaren krachten rond. Zo spelen Vaidas Trainavicius, Jimmy Castien, Tim Bottinga, René de Knegt en Donny Vink al jaren voor Aalsmeer. “Dat wij nu pieken op het moment dat het erom gaat, heeft natuurlijk ook met ervaring te maken. Deze jongens kunnen zich echt vastbijten in zulke wedstrijden. Wij hebben ook een hele brede selectie en kunnen de hele wedstrijd door wisselen.”

“Het wegvallen van Benghanem hebben wij boven verwachting kunnen opvangen”
Aalsmeer-coach Wai Wong

Wai Wong is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach van Aalsmeer. Hij was jarenlang de assistent van Bert Bouwer en nam het vorig jaar van hem over. “Bert is nog elke thuiswedstrijd aanwezig en wij hebben veel contact. Dat gaat dan meer over de jeugdopleiding. Met de tactiek bemoeit hij zich niet.”

Wegvallen international

International Samir Benghanem is maanden afwezig vanwege een zware knieblessure. In eerste instantie zou je denken dat dat grote invloed zou hebben op het seizoen van Aalsmeer. “Ik denk dat wij dat boven verwachting hebben opgevangen. De andere cirkelloper is een jonge jongen (Armando Besseling red.). Dan is het altijd even afwachten hoe hij dat zo’n heel seizoen doet. Tot nu toe heeft hij dat meer dan goed gedaan.”

Bron: NHNieuws