HAAGSE HANDBALLER DONNY VINK (AALSMEER) : ‘IK KAN MIJN ENERGIE NIET KWIJT’

Om zich verder te ontwikkelen én prijzen te winnen, stapte handballer Donny Vink aan het begin van het seizoen van Hellas over naar regerend landskampioen Aalsmeer. Een prijs winnen, hij had zich er zó op verheugd. Het coronavirus zet daar voorlopig een streep doorheen.  

Op het moment, dat de Hagenaar wilde beginnen aan de strijd om de nationale titel greep het virus om zich heen. Donny Vink teleurgesteld: ,,Ik baal enorm, dat de competitie wordt stilgelegd. Juist op het moment dat het om de knikkers gaat. Deze duels om de landstitel zijn voor mij de reden geweest om bij mijn club Hellas weg te gaan. Op topniveau handballen, was de  uitdaging voor mij.”

BEGRIJPELIJK

De ambitieuze sporter snapt dat het niet anders kan. ,,Volkomen begrijpelijk die maatregelen. Het is vreselijk wat er gebeurt. Toch blijft het jammer, juist omdat die kampioenswedstrijden een nieuwe ervaring voor mij zijn. We hebben het hele seizoen  keihard gewerkt voor die kampioenspoule. Het is logisch, dat je daar als speler naar uitkijkt en wilt strijden om de hoofdprijzen.”

Ook de trainingen zijn voorlopig geschrapt. Vink: ,,Het kan niet anders, maar ik vind het  supervervelend dat de trainingen eruit liggen. Even rust kan geen kwaad, maar dit kan wel eens lang gaan duren. Die trainingen zijn voor mij een uitlaatklep, die nu wegvalt. Ik heb te veel energie, die ik momenteel niet kwijt kan.”

STERKHOUDER

De talentrijke Vink (21) is één van de sterkhouders in het team van succescoach Bert Bouwer. Hij scoorde er de afgelopen maanden lustig op los. Tien doelpunten of meer in één duel in de sterke BENE-League waren geen uitzondering. Hij is één van de aangetrokken spelers, die op de linkerhoek ruimschoots aan de verwachtingen voldoet. Vink: ,,Ik heb het super naar mijn zin bij Aalsmeer. Ik leer veel en krijg met veel speeltijd het vertrouwen van de trainer.”

Vink heeft geen idee hoe het verder gaat met de play-offs. ,,Het hangt er vanaf hoe lang dit virus aanhoudt. Tot die tijd is veiligheid voor iedereen het allerbelangrijkste. Op basis daarvan wordt bekeken of het mogelijk is wedstrijden in te halen. Het zou zonde zijn als die beslissende duels niet meer worden gespeeld. Het is overmacht en daar valt niet tegen op te boksen. Ik mis het handbal enorm. Als alles veilig is, kan de competitie hopelijk snel beginnen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN