Greenpark DS1 wint van Hercules in De Bloemhof

Greenpark DS1 wint van Hercules in De Bloemhof  

26-03-22 Green Park DS1 – Hercules DS1 30-17 (14-8)

Vandaag een belangrijke wedstrijd, een wedstrijd waar de punten gepakt moeten worden, thuis tegen Hercules uit Den Haag. Vooraf kijken we nog naar onze mannen die helaas nipt verliezen van Lions in de Final 4. Hoe anders bij ons, hard werken voor lijfsbehoud in de 1e Divisie. Maar er zit weer leven in het team, we hebben goede resultaten geboekt met leuk handbal. Alles nog mogelijk.

Hercules heeft het lastig, voor ons een naaste concurrent voor degradatie. De dames arriveren laat, zijn maar met zeven, dus zonder wissels. En dat is best sneu. Toch respect, want ze komen wel, gewoon om te handballen, zoals het hoort. Het heeft alleen een remmende werking op onze meiden. We starten slap, niets van de beleving van de afgelopen wedstrijden, gaan we mee in de malaise van Hercules? We krijgen al heel snel een penalty tegen en het duurt lang voordat we via Nanda Jansma gelijk komen. Een vervelende enkelblessure bij de cirkelloopster van Hercules betekent dat ze met een speelster minder komen te spelen; dat moet verschil gaan maken, maar Hercules blijft gewoon handballen en na 11 minuten staat het gewoon 5-5. Hercules kan dit niet volhouden, geen wissels, speelster minder, Aalsmeer komt een beetje op gang. Onze dames lopen uit naar een 14-8 voorsprong met rust.

Je hebt bikkels, de cirkelloopster van Hercules, eerder uitgevallen met een enkelblessure, komt terug in het veld voor de 2e helft. Als een soort ‘ausputzer’ zoals we dat bij het voetbal kennen, een soort vrije verdediger. Hercules verkleint de score nog naar 14-9, maar de koek is ook wel een beetje op. Aalsmeer pakt verder door, zonder echt goed te spelen vandaag. En die ausputzer staat gewoon heel vervelend in de weg bij een aantal breaks. Mooi onderhands schot van Britney brengt de score naar 22-12, Nanda tekent voor de einduitslag van 30-17, dat wordt maandag trakteren.

Niet goed gespeeld, wel gewonnen en heel belangrijke punten gepakt, maar wat was het verschil met vorige week? Iets om met elkaar om over na te denken. Volgende week naar Veneco, knop moet weer om ….

Doelpunten: Britney Fanger (10), Nanda Jansma (8), Lisa Hölscher (6), Robin Sahalessi (4), Noel Reus (1), Cinthya van Wort (1)

Leave a Reply