Greenpark DS1 start competitie met thuisnederlaag

Greenpark DS1 start competitie met thuisnederlaag

01-10-22 Green Park DS1 – Navique/SVBO DS1 19-25 (10-12)

Een nieuw seizoen. Er is veel veranderd in verhouding tot vorig jaar. Een aantal meiden zijn vertrokken dan wel gestopt. Een nieuwe trainer en nieuwe begeleiding. Dit jaar staat Kees Toonen voor de groep en die heeft er iets leuks van gemaakt deze zomer. Het over zomer programma was gevarieerd, leuk, intensief en onze meiden hebben kennis gemaakt met veel andere sporten. Green Park Dames 1 komt dit jaar uit in de 2e Divisie, een stapje lager. Bouwen aan een nieuw team, met de meiden die beschikbaar zijn.

Eerste competitie wedstrijd, onbekende tegenstanders, dat maakt het op zich wel weer heel erg leuk. SVBO komt van ver, en zo hebben we dit jaar nog een paar tegenstanders. Houdt wel in dat wij ook “daar” naar toe moeten. We zullen de kilometers gaan tellen. Voor diegene die nu het totaal voor dit jaar voorspelt stellen we een leuke prijs in het vooruitzicht.

Goed, eerste competitiewedstrijd dus. SVBO uit Emmen. Green Park heeft een flitsende start. Binnen no-time staan onze meiden met 3-0 voor. Het voelt goed, het voelt lekker. SVBO lijkt een beetje overdonderd. Maar als snel, te snel, trekken de dames uit Emmen de wedstrijd naar zich toe. Green Park staat opeens vast, in het slot. Het loopt niet, het draait niet, op zoek naar het gaatje in de Emmense verdediging. En dat gaatje is er niet. Niet vandaag althans. We rusten met een 10-12 achterstand. Kan het in de 2e helft anders?

SVBO wordt fanatiek gecoached. Misschien op het randje, kwartje kan links of rechts vallen. En dat valt te veel naar links wat mij betreft. Maar Aalsmeer laat het ook gebeuren, en de meiden van SVBO maken daar dankbaar gebruik van. Nog even kan het gat worden gedicht, maar dan ineens is het allemaal op. Greenpark loop tegen een eerste stevige thuisnederlaag aan. Er is heel veel werk aan de winkel.

Doelpunten : Kymani (4), Nina (3), Nanda (2), Denise (2), Simone (2), Renée (2), Amber (2), Tessa (1), Esmee (1)

 

Leave a Reply