Greenpark DS1 schudt de schroom van zich af ….

Greenpark DS1 schudt de schroom van zich af ….  

12-03-22 Forholte DS1 – Green Park DS1 24-33 (12-13)

Slimmer worden, groeien als team, ervaring opdoen, handhaven in de 1e Divisie. Doelstellingen aan het begin van het seizoen. En dan wordt het een achtbaan, het loopt niet, al snel een wisseling van Coach, verliezen, Corona, nog eens verliezen, competitie valt helemaal stil, nog meer Corona. En dat voor een team dat voor de helft uit 1e jaars A-Meiden bestaat. Dan ontstaat er twijfel, dan wordt het lastig. Maar langzamerhand ontstaan er contouren voor volgend seizoen, staan de neuzen weer één kant op, wordt er weer gelachen op een training. Want talent verloochend zich niet.

Forholte, Voorhout, het is op een steenworp afstand. We zijn op tijd. Ik zie ontspanning, ik zie geloof, vandaag moet het gewoon een keer lukken, geloof in het team, geloof in elkaar.

1e helft. Green Park start scherp. Waar eerder dit seizoen de tegenstander direct de stempel om de wedstrijd kon drukken is het Green Park dat brutaal de leiding neemt. Onze meiden durven de acties te maken, en dat heeft alles met vertrouwen te maken. We lopen al snel uit naar een 2-5 voorsprong door doelpunten van Britney, Lisa en Robin. Het gaatje is marginaal en Forholte komt beter in het spel, ze buigen binnen 4 minuten de achterstand om in een 6-5 voorsprong. Gelukkig zien we iets onverzettelijks bij Aalsmeer, zo iets van “vandaag ff niet”. En daar waar de verdediging even niet tijdig sluit, staat vandaag Feline Lanooy een superwedstrijd te keepen. We rusten met een kleine voorsprong van 12-13.

2e helft. Het kan alle kanten op. Het spel was in de eerste helft best goed, maar ook vol slordigheden. En daar is de winst te behalen in dit soort wedstrijden. Laat de tegenstander maar de fouten maken, en daar dan zelf van profiteren. Forholte zal zich niet zomaar neerleggen, staan 7e in deze competitie, maar het aantal gespeelde wedstrijden varieert. Forholte buigt de achterstand om in 14-13 voorsprong als Aalsmeer zich weet te herpakken. En dan gaat de machine draaien; we zien weer vleugjes van het ooit zo talentvolle team; hard in verdediging, scherp in de break. En nog belangrijker, we zien weer lol, lol in het spelletje, lol met elkaar. Aalsmeer knalt door en pakt een 24-33 overwinning. De schroom wordt afgeschud, vanaf nu zijn we Greenpark DS1 … en voor niemand nie bang …..

Doelpunten: Britney Fanger (12), Lisa Hölscher (7), Robin Sahalessi (4), Renée de Rooij (3), Nanda Jansma (2), Danila Korenwinder (2) Amber van der Lans (1), Kymani van Putten (1), Cinthya van Wort (1)