Greenpark DS1 komt tekort in Zevenaar

09-10-22 OBW DS 1 – Green Park DS1 26-19 (12-10)

Het leuke aan spelen in de 2e Divisie is dat je onbekende tegenstanders treft. Ook vandaag, OBW uit Zevenaar. Bij aankomst in de sporthal aan de Lentemorgen lijkt het of heel Zevenaar vandaag komt kijken. De sporthal lijkt recent opgeknapt. Nadeel is dat door de nieuwe vloer er niet met hars gespeeld mag worden, en dat is best wel een dingetje. Aalsmeer heeft het lastig, de “drive” is nog niet gevonden. Afgelopen dinsdag ging de bekerwedstrijd tegen HVBS met 22-18 verloren. Het was het net niet, al hoewel de 2e helft een stuk beter was. Vraag voor vandaag is dan ook kan dat worden doorgezet?

Aalsmeer start goed en komt al snel op een 0-2 voorsprong. Het lijkt erop dat de flow er is vandaag. Maar ook nu komt er al weer snel zand in de motor. OBW trekt het spel naar zich toe en weet de gaten in de Aalsmeer verdediging te vinden. Het thuispubliek blijkt fanatiek en bemoeid zich nadrukkelijk met de wedstrijd. Ook daar zullen we weer aan moeten wennen. Het heeft wel wat, dat zeker, maar niet als je aan het kortste eind van het touw trekt. Er moet een knop om, onze meiden moeten gaan doen waar ze goed in zijn, handballen. Maar op de één of andere manier zit er een rem op het spel. We rusten met een 12-10 achterstand.

De tweede helft. Binnen no-time weet OBW de score uit te breiden naar 14-10. Ik kan vandaag het scheidsrechters duo op geen enkele wijze betichten van thuisfluiterij. Dat niet, maar we krijgen wel een paar tijdstraffen tegen die niet terecht en zeker niet in ons voordeel zijn. Ook hier zullen onze meiden aan moeten wennen, rug rechten, mond houden en de bal laten spreken. Overigens maken we nog wel doelpunten met een vet ondertal. Ik zie ook nog een een paar mooie acties van Aalsmeer wat ook door het thuispubliek wordt gewaardeerd, dat dan weer wel. We staan na 2 wedstrijden met 0 punten, we gaan er vanaf met een 26-19 nederlaag. En dat is echt teveel van het goede. Hoe gaan we het tij keren ?

Doelpunten : Denise (8), Nanda (5), Gwen (2), Kymani (2) Simone (1), Esmee (1)

 

Leave a Reply