Greenpark DS1 is on fire !

Greenpark DS1 is on fire !  

19-03-22 Green Park DS1 – ZAP DS1 19-18 (10-5)

ZAP uit Breezand, de kop van Noord-Holland, daar waar Nederland op houdt. In November speelden we de heenwedstrijd, Aalsmeer had het lastig, het draaide niet, veel rumoer en de wedstrijd ging nipt verloren. Maar Aalsmeer heeft de laatste wedstrijden een knop omgedraaid. Onverzettelijkheid, strijdlust en gewoon heel goed handbal. Focus is er weer op de wedstrijden, voor niemand nie bang, punten pakken, voor lijfsbehoud in de 1e Divisie. En ook vandaag kan het weer. Verrassing op de bank. Peter Tier doet een stapje terug voor Donny Vink, speler van Heren 1, trainer op de maandagavond en nu in de gelegenheid om een keer te coachen. De bevlogenheid vliegt er van af, heerlijk om te zien.

1e Helft. ZAP komt al heel snel aan de leiding door een penalty. Maar het is het enige wapenfeit van de dames uit Breezand voor lange tijd. Aalsmeer knalt er werkelijk overheen, wat hebben we dit lang gemist, de beleving is de laatste wedstrijden weer terug en dat moet vandaag de vruchten gaan afwerpen. Dit seizoen met elkaar afmaken, daarna zien wel verder. De score loopt op door doelpunten van Lisa Hölscher en Britney Fanger. Na 20 minuten zien we een 9-2 voorsprong op het scorebord staan, een ongekende luxe. Maar het kost ook energie, om dit vol te houden moet je heel fit zijn. ZAP komt langzaam wat terug in de wedstrijd. Aalsmeer wordt weer slordiger in het aanspelen en we missen ook weer een aantal opgelegde kansen. Aan de andere kant zien we weer mooie reddingen van Feline Lanooy en Ashley de Munck, we rusten met een comfortabele 10-5 voorsprong.

2e helft. Je denkt even, wedstrijd is gelopen. Maar, dit is handbal, kan nog steeds alle kanten op en Aalsmeer heeft veel energie verbruikt en de basis is smal, heel smal. Aalsmeer kan het goede spel doorzetten, maar niet verder uitlopen. De marge blijft rond de 5 doelpunten. Maar we hebben ook een moeilijke periode, de focus is even kwijt, ZAP krijgt weer het geloof dat er iets te halen valt. Aalsmeer knokt wat het waard is, het hoeft niet mooi vandaag, vieze punten tellen ook. ZAP kan het gat stapje voor stapje dichten, maar het gaatje blijft comfortabel. Tot de laatste minuten, dan wordt het toch weer spannend. Publiek gaat er nog eens voor zitten. Het zal toch niet. ZAP komt terug toch 19-18, 44 seconden te spelen. Aalsmeer heeft de bal. Kunnen we het uitspelen? Timeout van Donny .. even rust .. even goed nadenken. ZAP staat hoog bij de hervatting, scheidsrechters geven al snel tijdspel aan. Nu even slim zijn .. seconden tikken weg … ZAP komt nog aan de bal, maar te laat om ons pijn te doen. Punten blijven verdiend in Aalsmeer, hard gewerkt, geknokt .. voor niemand nie bang ….

Doelpunten: Britney Fanger (10), Lisa Hölscher (6), Robin Sahalessi (2), Renée de Rooij (1)

Leave a Reply