Greenpark DS1 houdt de punten niet in Aalsmeer

Greenpark DS1 houdt de punten niet in Aalsmeer

10-10-21 Green Park DS1 – Westsite 16-25 (8-14)

Afgelopen donderdag nog een tussentijdse wedstrijd voor de beker in Spakenburg tegen HBVS en vandaag weer opladen voor het thuisduel tegen Westsite uit Amsterdam, een ervaren ploeg. Aalsmeer heeft het lastig deze competitie en bungelt vooralsnog in de onderste regionen. Het wordt punten sprokkelen en vanuit daar verder bouwen naar de toekomst toe. Lijfbehoud is belangrijk dit seizoen, handhaven in de 1e Divisie. Om de teamspirit te verhogen vandaag wat vroeger in de Bloemhof voor een gezamenlijk ontbijt. Het smaakt naar meer.

Een lekker gevulde Hal 2 in De Bloemhof, oplopen met de pupillen van de E en Aalsmeer begint lekker aan de wedstrijd. Onze dames openen de score via Britney. Toch zien we de ervaring bij Westsite al snel boven drijven. Ze pakken stevig aan, sluiten goed en zijn dodelijk in de break. Voor Aalsmeer is het lastig om het gat in de verdediging te vinden, het lange midden blok keert het spongschot keer op keer. Tactiek zal anders moeten, wissels lopen en proberen de Amsterdamse verdediging open te spelen. Het lukt niet, Westsite loopt langzaam weg, ruststand 8-14 en dat is stevig.

2e Helft. Het moet van de start gelijk, proberen de ban te breken, uit een ander vaatje tappen. Allemaal clichés, maar Westsite is te ervaren om daar in mee te gaan. Die gaan de voorsprong echt niet meer weggeven. We zien wel twee mooie penalty-stops, één door Dyanne en één door Esther, die vandaag bereid was om in te vallen. Aanvallend blijft het lastig en elke fout wordt direct afgestraft met een vlijmscherpe break. Het gat wordt niet veel groter, maar er is nog veel werk aan de winkel. Wel heel hard gewerkt en dat is lovenswaardig. We houden er vertrouwen in. Volgende week uit tegen die andere Amsterdamse club.

Doelpunten : Britney Fanger (8), Robin Sahalessi (3), Nanda Jansma (2) , Mandy Seuren (1), Sonja van Wechem (1) en Renée de Rooij (1)

Leave a Reply