Greenpark DA1 wint oefenduel in Barendrecht

Greenpark DA1 wint oefenduel in Barendrecht

26-09-21 Savosa DA1 – Green Park DA1 16-33 (5-16)

Een oefenwedstrijd voor de Meiden A, het is voor coach Onno Weggemans best een puzzel om een team op de been te brengen. Genoeg dames om uit te putten, maar met een aantal geblesseerden en meiden die moeten dubbelen met DS1 is de keuze toch nog beperkt. We reizen af met één keeper en 2 wissels, het moet voor vandaag voldoende zijn.

De tegenstander van vandaag Savosa zal net als Greenpark komend seizoen uitkomen in de Topklasse. Niet dat we elkaar gaan tegenkomen in de competitie, dat niet, want zij zitten in de andere poule. Wel een goede graadmeter. Zoals gezegd, een ietwat onwennige samenstelling aan Greenpark zijde. De meiden hebben bijna anderhalf jaar stil gelegen en kijken we dus met spanning uit naar de start van de wedstrijd.

1e Helft. Het is best druk op de tribune, leuk voor een oefenwedstrijd. Niet dat er veel supporters mee zijn vanuit Aalsmeer, maar in ieder geval genoeg publiek aan Savosa kant. Die zien Aalsmeer direct het heft in handen nemen. Wat vooral opvalt is het telkens goed sluiten in de verdediging. Er is voor Savosa geen doorkomen aan en Aalsmeer is rap in de break. Ook in de aanval loopt het lekker. Veelvuldig wordt de cirkelloopster gevonden. Niets van onwennigheid te bespeuren. We rusten met een ruime 5-16 voorsprong.

2e Helft. Aalsmeer start slordig, een beetje te makkelijk. Dat is jammer, want daarmee wordt het goede spel van de 1e helft een beetje teniet gedaan. Niet dat Savosa nu het gat ineens kan dichten, dat niet, maar het loopt gewoon even niet. Niet strak aanspelen, balverlies en daarmee Savosa in het zadel helpen. Keepster pakt ook een paar prima ballen, ook daar zullen we scherper in moeten worden. De score gaat nu gelijk op. Na 10 minuten zijn onze meiden weer warm gedraaid en zien we ook het tempo weer omhoog gaan. En dat komt het spel ten goede. Savosa kan niet aanhaken en we zien de score verder uitlopen. De 30e is voor Romy Blok, vroeger betekende dat trakteren, zouden we best weer in ere kunnen herstellen. Onze meiden winnen met 16-33. Prima overwinning, ik ben benieuwd naar de samenstelling voor de volgende wedstrijd.

Doelpunten : Renée de Rooij 11x, Robin Sahalessi 9x, Denise Hoogervorst 4x, Chiara van Kooten 3x, Romy Blok 3x, Amber van der Lans 2x, Sophie Weggemans 1x, Stops door Dyanne van Langeraad : 7x

Leave a Reply