Greenpark Aalsmeer DB2 – TGOB DB1

Zaterdag 7 oktober speelden de meiden van de B2 tegen TGOB B1 in de Vermeulenhal in Berkel & Rodenrijs.

Ze gaan redelijk blanco deze wedstrijd in want de tegenpartij is nieuw in de poule en niemand weet precies wat te verwachten. Nadat alle meiden zich lekker hebben warm gelopen volgt daar de begroeting en een sessie van high fives.

Met Paul & Karima als begeleiding, en een overvolle bak, vers geschilde, appeltjes (bedankt Odie’s oma!) moet het goed gaan komen! Lisa & Babs zorgen voor de mentale support vanuit de blessure hoek, nog even geduld dames! Hopelijk kunnen jullie snel weer lekker meedoen. Wilco is aanwezig en maakt leuke actiefoto’s waar iedereen altijd erg blij van wordt.

Als het startsignaal van de scheidsrechter heeft geklonken mogen de meiden van GPA beginnen en worden ze gelijk teruggefloten voor lopen, dus de bal gaat naar TGOB. Gelukkig beland de bal van hun eerste aanval buiten de zijlijn en laat het openingsdoelpunt nog even op zich wachten. Bij de volgende aanval van GPA wordt het eerste doelpunt gemaakt door Nina R. en daarmee is de strijd begonnen.

In de eerste helft gaat het redelijk gelijk op en ziet het ernaar uit dat GPA kans maakt om met de winst naar huis te gaan, echter juichen we niet te vroeg want er is nog een hele helft te gaan. In de laatste minuut stopt Pien nog even koelbloedig 2 doelpunten en dan is de eerste helft alweer afgelopen. De meiden zien er redelijk tevreden uit als ze de kleedkamer ingaan. Ze gaan de rust in met een stand van 7-7.

Na het fluitsignaal van de scheids gaan beide teams weer van start en ditmaal is het eerste doelpunt gescoord door TGOB. Na 10 minuten redelijk gelijk op te gaan lijken de ballen van de meiden van GPA het doel niet meer in te mogen en wordt er niet zoveel meer gescoord, de dames van TGOB daarentegen lukt het wel en de stand staat inmiddels op 17-13. De keepster van TGOB staat de tweede helft goed te keepen en houdt behoorlijk veel ballen tegen.

Na verschillende tijdstraffen & gele kaarten krijgt GPA de wedstrijd niet meer onder controle. Pien doet nog een poging de scheidsrechter uit te schakelen en komt er gelukkig vanaf met een ‘glimlach’… Met nog 1 minuut op de klok en een stand van 18-13 gaat het onze meiden niet meer lukken om deze pot te winnen.

Uiteindelijk eindigen ze dan ook met een stand van 19-13 in het voordeel van TGOB en moeten de meiden het verlies incasseren. We kijken uit naar de return in de Bloemhof.