HV Aalsmeer Landskampioen 2018 - 2019

Green Park Handbal Aalsmeer LANDSKAMPIOEN

COMPLIMENTEN VOOR VOLENDAM NA STERK COMPETITIESLOT

KAMPIOEN AALSMEER MAAKT FAVORIETENROL WAAR

En zo kwam er een prachtig einde aan een veelbewogen competitie. Met Green Park/Aalsmeer als terechte kampioen, vooral ook gelet op het totale verloop van het seizoen. Maar ook zonder Kras/Volendam tekort te doen, want wat het team van coach Peter Portengen de laatste weken nog even tevoorschijn toverde, was van ongekende klasse. Dat de adepten van Bert Bouwer er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gingen, werd zelfs door de opponent als verdiend bestempeld.rsz volendam gp aalsmeer landskampioen 01

Vorige week 24-23 en ditmaal 23-26, de uitslagen gaven weer eens aan dat de beide ploegen elkaar niet veel ontlopen. Al moet gezegd worden, dat Aalsmeer gisteren in meerdere opzichten de bovenliggende partij was. De openingsfase was weliswaar voor Volendam (4-1, 5-2 en 6-4), waarbij vooral de eerste twee doelpunten van Marnix Roos opvielen. Niet omdat ze zo bijzonder waren, maar het waren meteen ook de laatste. De robuuste schutter scoorde daarna niet meer en dat was een fikse tegenvaller.

rsz volendam gp aalsmeer landskampioen 08

Temeer ook, omdat Robin Jansen knap aan banden werd gelegd. De tactiek van Aalsmeer was perfect om juist de gevaarlijkste schutters te elimineren. Dat onderkende ook Jansen die ondanks de teleurstelling de partij na afloop haarfijn analyseerde. ,,Dat heeft Aalsmeer goed gedaan, omdat wij daardoor te veel afhankelijk werden van de cirkel en de hoeken. Dat leverde ons dit keer te veel problemen op, omdat ik ook moeilijk tot scoren kon komen.”  Niettemin kan de technisch vaardige handballer terugkijken op een geweldig slot van het seizoen na zijn aanvankelijke blessure. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat hij als een van de tophandballers in Nederland zijn geluk gaat beproeven in het buitenland. Waarbij niet het fysieke Duitsland, maar het technische Denemarken een ideale werkplek voor hem lijkt te zijn.

GEVECHT

Terug naar kampioen Aalsmeer, dat voor de rust (10-12) de rollen al had omgedraaid. Het tweede half uur werd nog meer een gevecht, waarbij vooral de intense duels tussen cirkeltijgers Samir Benghanem  en Léon van Schie een lust voor het oog waren. Wat die twee krachtpatsers lieten zien was qua inzet en werklust van grote klasse. Bij 12-14 sloeg Aalsmeer genadeloos toe. Vooral door de verwoestende schotkracht van Tim Bottinga liep het binnen een kwartier weg naar 13-19. Een achterstand die in dit soort duels nauwelijks meer te overbruggen is.

Volendam was in de tussentijd Jordy Baijens al met rood (drie keer tweeminuten) kwijtgeraakt. Dat maakte het er voor de thuisclub vooral in de verdediging niet eenvoudiger op. Ook aanvallend gingen de Volendammers te slordig met hun kansen om. De lobjes van Roos en Claessens getuigden van weinig subtiliteit, zeker bij een keeper met de lengte van Marco Verbeij. De Aalsmeerse goalie keepte trouwens toch een formidabele partij en had een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning.

PROLONGATIE

In de slotfase was de druk er bij Aalsmeer wel vanaf. Bij 16-21, 18-24 en 20-26, was al duidelijk dat de prolongatie van de titel niet meer mis kon gaan. Daardoor kon de thuisclub de eindstand nog een wat dragelijker aanblik geven. Maar dat was meer voor de statistieken dan dat het een werkelijke bedreiging kon zijn. Grote vreugde aan Aalsmeerzijde uiteraard met hier en daar tranen van vreugde. En ook vloeiden de waterlanders bij Volendam, maar dan van teleurstelling. De spelers die stopten, realiseerden zich dat het de laatste kans was op een landstitel. Toch neemt Volendam afscheid met de beker en dat is voor Portengen en zijn mannen een prachtig cadeau om de deur achter zich dicht te trekken.

Voor topcoach Bouwer, die in twee seizoenen evenzovele keren de hoofdprijs binnenhaalt voor de club van de onvolprezen Mike ‘Multi’ van der Laarse, is het in de nadagen van zijn glorieuze handballoopbaan een bekroning van grote waarde. En zo konden eigenlijk alle partijen met opgeheven hoofd naar huis. Mooier kon het slot van de competitie niet zijn…!

WEDSTRIJDRAPPORT

Doelpunten Aalsmeer :  Tim Bottinga (8), Vaidas Trainavicius (5), Erik Blaauw (4), Samir Benghanem (2), Nils Dekker (2), Remco van Dam (2), Rob Jansen, Quinten Ouderland en Robin Boomhouwer.

Doelpunten Volendam :Florent Bourget (5), Robin Jansen (4), Zarko Curic (4), Léon van Schie (3), Tim Claessens (2), Igor Mrsula (2), Marnix Roos (2) en Jordy Baijens.

Amusementswaarde (****) :Aalsmeer en Volendam hebben de afgelopen weken voor een hoop spektakel gezorgd. Daar waren de toeschouwers blij mee. In dit soort beslissende duels mag men geen handbal van hoog technisch niveau verwachten. Daarvoor zijn de belangen te groot. Maar de inzet en strijdlust waren ongekend hoog.

Beste spelers :Tim Bottinga maakte zijn reputatie volledig waar. Hij heeft een geweldig schot, maar speelde ook nu weer in het belang van het team. Dát is mede zijn grote kracht geworden. Doelman Marco Verbeij was in topvorm. Hulde ook voor Remco van Dam, die helaas stopt. Een voortreffelijk handballer en vooral ook een prettig mens.

Bij Volendam zijn we fan van Robin Jansen, die dit keer weinig kans kreeg. Hij beheerst echter alle facetten van het technische aanvalsspel. Léon van Schie geven we bij zijn afscheid de oeuvreprijs. Wat een karakter en wat een voorbeeld voor jonge handballers.

Scheidsrechters (***) : Het was een vreselijk lastige wedstrijd vol met worstelpartijtjes en andere rommelige situaties. William Weijmans en Rick Wolbertus hielden de partij goed onder controle, zaten wel eens mis, kregen veel over zich heen, maar hielden zich staande in de broeierige heksenketel.

AD SPORT/PETER LOTMAN – FOTO’s boven Jaap Maars