Green Park / Handbal Aalsmeer HA2-  Houten HA2

Nadat we eerder in de middag de Nederlandse handbalvrouwen in een bloedstollende finale wereldkampioen hadden zien worden, speelden aan het eind van de middag de jongens van de A2 tegen Houten. De competitie is voor dit team wat langzaam op gang gekomen en de vorige wedstrijden werden ruim gewonnen. Het leek erop dat er vandaag echt strijd geleverd moest gaan worden, tegen de A2 van Houten, die tot nu toe ook ongeslagen waren. Het team van coach Donny werd aangevuld met een aantal spelers uit de B.
De wedstrijd had door een op- in plaats van een aflopende klok tot twee keer toe een valse start (stiekem werden de dames aan de wedstrijdtafel er van verdacht zo de tegenstander te willen ontregelen, maar dat bleek toch niet het geval en hielden ze verder keurig de punten bij), maar uiteindelijk ging het dan los. De openingstreffer was voor Aalsmeer, maar Houten maakte vlot gelijk. Ook het tweede Aalsmeerse doelpunt werd weer van een tegentreffer voorzien, maar daarna kon de thuisploeg een gaatje slaan, 6-2. Na het derde doelpunt van Houten kwamen de mannen van onze A2 pas goed op stoom, en konden mede ook door goed keeperswerk van Kik fors uitlopen naar 13-4. Hierna vielen de doelpunten even om en om, 15-8.  Ook de hoekspelers konden hun doelpunten meepakken, 18-8, maar aan het eind van de eerste helft verslapte de aandacht waardoor Houten er ook een aantal keer op rij het net wist te vinden. Het werd rust bij een stanst van 19-12.
Na de sinaasappeltjes en tactische tips was ook in de tweede helft het eerste punt voor Green Park, maar de scherpte van de eerste helft was wat verdwenen. Het verschil liep nog wel op tot 9 (23-14), maar groter liet Houten het niet worden. Aalsmeer liep nog tegen een tijdstraf aan, maar dat had geen grote gevolgen, aan beide kanten werd er kort na elkaar een 7-meter worp verzilverd. Stiekem kroop Houten wat dichterbij, 30-26, maar op tijd vielen de doelpunten toch weer aan de andere kant, zodat het net niet echt spannend meer werd en de punten toch redelijk overtuigend in Aalsmeer bleven met een eindstand van 33-27. Hierna was er nog heerlijke taart en boterkoek in de kantine vanwege het 40e doelpunt van vorige week en om de coach in een goed humeur te houden. De volgende wedstrijd voor de HA2 is in het nieuwe jaar, op 5 januari, ook weer thuis in de Bloemhof.
Doelpunten:  Lars C. 8, Luca en Thomas 5, Jort 4, Jelle en Julian 3,  Maik 2, Martijn, Lars K.  en Ruben 1.

Leave a Reply