Green Park DB1 op schot tegen Veneco Velo

27-09-20 Green Park DB1 – Veneco Velo DB1 32-9 (17-4)

Eerste competitiewedstrijd van het seizoen, wat kijken we er allemaal zo enorm naar uit. En toch is het niet zoals het was. We zitten weer tegen een lockdown aan vanwege Covid. Hier en daar worden wedstrijden alweer afgelast. Gelukkig gaat het vandaag nog door, dat wel. Alle voorzorgmaatregelen zijn genomen, een minimaal aantal toeschouwers, registratie bij de deur. Gelukkig kunnen de thuisblijvers de wedstrijd volgen via onze eigen livestream. We proberen elke week zowel uit als thuis in de ether te zijn, zoek ons even op facebook op. Veneco Velo uit Wateringen is vandaag de tegenstander. Geen onbekende tegenstander, maar toch wat nieuwe koppies zo lijkt het. Het wordt dus even aftasten en de wedstrijd aanvoelen. Winst vandaag is belangrijk, gelijk de juiste spirit vinden. Geen wedstrijd op zaterdagavond met DS1 in de benen, dus hopelijk allemaal uitgeslapen en fit aan de wedstrijd.

1e helft. Met die fitheid zit het wel goed. Je ziet het aan het spel. Overtuiging, ballen worden strak aangespeeld en de motor van de opbouw loopt. Vandaag een wat oudere scheidsrechter die het overigens helemaal alleen moet doen. Geen duo dus, maar kan niet anders zeggen dat hij een prima wedstrijd fluit. Complimenten van de tegenstander en ons is zijn deel na de wedstrijd en dat mag ook wel eens gezegd worden. Niet dat de wedstrijd overigens erg lastig was, daarvoor blijkt het krachtsverschil te groot. Het vele trainen op seniorenniveau werpt zijn vruchten af. Green Park handbalt volwassen en Veneco komt tekort. Green Park opent de score en bouwt dit verder uit naar een 17-4 voorsprong met rust. Wedstrijd is gelopen.

2e helft. De voorsprong geeft Coach Björn Budding de mogelijkheid om wat te experimenteren in opstellingen. Maar liefst 14 meiden op de bank vandaag, dus er wordt veel door gewisseld. Het stevige handballen brengt ook wel wat risico’s met zich mee, een aantal tijdstraffen zijn ons deel. Maar ook in ondertal wordt het niet moeilijk gemaakt, we kunnen zelfs verder uitlopen. De meiden hebben duidelijk plezier in het spelletje, er wordt ontspannen gespeeld. We zien nog een paar supersnelle breaks en mooie wissels. Green Park DB1 pakt overtuigend de volle winst met 32-9. Zo kom je strak aan kop in de Jeugddivisie West, volgende week naar Vrone in Sint Pancras. Hopen dat we Covid met z’n allen onder controle kunnen houden, maar ik maak me zorgen.

Doelpunten : Danila 6x, Rozemarijn 6x, Lisa 5x, Renée 3x, Cinthya 3x, Kymani 2x, Amber 2x, Simone 2x, Robin 2x, Nina 1x

Leave a Reply